TOP 10 Senarai Kedai Aquarium best di Kelantan

Team A

Akuarium telah lama menjadi sumber daya tarikan, menawarkan gambaran ke dalam dunia yang memukau di bawah permukaan air.

Dari kedai-kedai yang menawarkan pelbagai pilihan peralatan kepada mereka yang menyimpan pelbagai spesies ikan yang jarang berlaku, kami akan membawa anda pengembaraan yang menakjubkan dalam dunia akuarium.

Untuk itu carikedai.com akan menyediakan beberapa cadangan kedai akuarium sebagai bahan rujukan di bandar Kelantan, tanpa berlama lagi mari kita terokai bersama.

Senarai Kedai Aquarium Kelantan Terbaik

1. Kedai Ikan Akuarium KB Anglers & Aquatics

Senarai kedai aquarium Kelantan kita mulai dari KB Anglers & Aquatics yang menjual pelbagai jenis ikan hiasan, ikan predator, ikan air laut lengkap dengan makanan ikan sama ada ubat-ubatan.

Kedai ikan Kota Bharu ini juga menawarkan pelbagai peralatan/kebutuhan barangan untuk aquarium milik anda seperti alat penampis air sama ada aksesori akuarium dengan harga berpatutan.

Alamat: 1794-D, Jalan Dato Lundang, Kampung Banggol, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Kelantan Near Me


2. Ocean Aquarium Centre

Ocean Aquarium Centre mereka menjual kit aquarium, tanaman air, pasir untuk aksesori dan banyak lagi.

Anda juga dapat membeli set aquarium agar tak risau memikirkan barangan lain, tentunya harga lebih murah.

Sama ada kedai aquarium Kota Bharu ini menjual pelbagai jenis ikan yang lengkap bermula dari ikan hiasan, ikan air laut, ikan preador dan ikan laga.

Alamat: 781-C, Jalan Gajah Mati, Bandar Kota Bharu, 15000 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia


3. Sentosa Jaya Aquatic

Selanjutnya disyorkan untuk anda yang ada di kawasas Wakaf Bharu ada Sentosa Jaya Aquatic, mereka menjual set akuarium lengkap dengan pelbagai aksesori dan peralatan akuarium berkualiti.

Menurut ulasan pelanggan, ikan yang dijual di sini juga berbeza dari ikan hiasan, ikan laut / air tawar dan terdapat juga ikan predator yang harga agak mahal daripada ikan hiasan.

Alamat: pt 2036/2037/2038, tingkat bawah tmn desa putra sbj, 16250, Kampung Pasir Pekan, 16250, Malaysia

Baca : THE BEST 15 Kedai Plastik Kelantan Near Me


4. SS Aquatic – Kedai Ikan Hiasan

Kedai ikan hiasan Kota Bharu SS Aquatic menjual pelbagai jenis ikan hiasan yang cukup lengkap mulai dari saiz kecil hingga besar lengkap dengan makanan ikan dengan harga jual yang dibilang murah.

Jika anda berminat, anda boleh melawatnya mengikut alamat berikut kerana kedai ikan ini juga menjual peralatan dan aksesori yang berkaitan dengan akuarium di Kota Bharu, Kelantan.

Alamat: NO 76 KG TELOK, 16100 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia


5. Srikandi Aquatic

Srikandi Aquatic juga dapat menjadi cadangan anda yang mencari kedai ikan hiasan dengan pelbagai jenis yang lengkap dengan makanan ikan di Kampung Wakaf Tanjong, Kota Bharu.

Kedai ikan Kota Bharu ini juga menjual tumbuhan marin untuk aksesori akuarium anda untuk menjadikannya lebih cantik di mata, harga yang mereka tawarkan juga kompetitif.

Alamat: Kampung Wakaf Tanjong, 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Baca : THE BEST 15 Kedai Alat Tulis Kelantan, Malaysia


6. Kedai Ikan Hiasan Chempaka

Kedai jual ikan near me seterusnya ini disyorkan untuk anda kerena mereka ada jual ikan hiasan yang agak rare/langka.

Merek dikenal dengan perkhidmatan pemilik staf yang mesra pelanggan, sentiasa membantu dalam urusan berkaitan dengan aquarium dan ikan.

Sama ada pastinya mereka menawarkan peralatan atau barangan berkaitan dengan kebutuhan aquarium.

Alamat: LOT 193-A, Kampung Rambutan Rendang, 16100 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia


7. Ikan Hiasan & Haiwan Peliharaan Zr Keli Trading

Zr Keli Trading adalah kedai aquarium untuk mencari ikan hiasan yang buka dari malam hingga tengah malam setiap harinya, mereka menyediakan pelbagai jenis ikan hiasan yang cukup lengkap.

Sila anda boleh datang melawatnya jika anda tertarik melalui alamat yang sudah kami senaraikan dibawah ini.

Alamat: LOT 323 Kampung Teluk Baru, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Baca : 10 Cadangan Kedai Elektrik Kelantan Terbaik


8. Stan Aquarium

Kedai aquarium Kota Bharu yang satu ini memiliki barangan yang cukup lengkap berkaitan dengan aquarium yang berkualiti serta aksesori dengan harga yang pantas.

Untuk jenis ikan yang ditawarkan ada pelabagai ikan air asin dan ikan air tawar yang amat lengkap, sama ada shrimp, penyu dan haiwan hidupan air lainnya.

Alamat: Lot 2349 kg, Jalan Wakaf Stan, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia


9. Kim Chuam Akuarium Kedai Ikan Perhiasan

Akuarium Kim Chuam menjual peralatan akuarium seperti alat penapisan air, tangki akuarium, dan aksesori untuk aquascapes dan juga tidak melupakan makanan, terutamanya ikan.

Bagi ikan di kedai akuarium ini, ia boleh dikatakan agak lengkap, baik dari ikan hiasan dan ikan air laut dan terdapat juga ikan air tawar pada harga yang kompetitif.

Alamat: 553-B, Jln Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bahru, Kelantan, Malaysia

Baca : 13 Kedai Besi Buruk Kelantan Syorkan


10. Kedai ikan pokjit

Senarai terakhir disyorkan untuk anda pecinta ikan laga yang ada di kawasan Kota Bharu, mereka adalah penternak ikan betta berkualiti yang menawarkan pelbagai jenis ikan Betta.

Selain ikan laga kedai ikan Pokjit juga menjual ikan hiasan seperti ikan guppy yang lengkap dengan makanan ikan serta ubat untuk ikan dengan harga yang pantas

Alamat: 583, Kampung Tok Dokang Jalan Pantai Cahaya Bulan, 583, Kampung Tok Dokang, 15350 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment