7 Cadangan Kedai Kek Bukit Payong Paling Sedap

Carikedai

Payong bukan sahaja terkenal dengan tarikan semula jadi yang istimewa, tetapi juga pelbagai masakan yang menyelerakan.

Bercerita mengenai masakan Payong, ada antara mereka yang cukup terkenal ialah kedai kuih pastri di Payong juga sesak.

Selain kaya dengan hidangan tempatan, Payong juga mempunyai pelbagai jenis kek terkenal dan sering diburu sebagai cenderahati kepada pelancong yang bercuti di sana.

Nah, jika anda merancang untuk pergi ke Payong dan berfikir untuk membawa cenderamata kek, berikut adalah cadangan untuk kedai kek di Payong untuk cenderamata.

1

Bliss Bites Home Bakery

AlamatPT 9796, Jln Kuala Berang, Kampung Padang Midin, 21400 Bukit Payong, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00–20.00
Nombor Telefon+60133030181

Kedai kek di Payong untuk cenderahati pertama, tentu saja, ada Bliss Bites Home Bakery. Kedai kek ini telah lama terkenal di kalangan pelancong untuk membeli cenderamata.

Bliss Bites Home Bakery menjual pelbagai kek dan pastri dengan kualiti terbaik dan harga yang berpatutan.

Salah satu pastri utama kedai ini ialah Banana Bolen yang unik. Ia unik kerana pisang bolen ini dibuat dengan pelbagai perisa.

Bukan sahaja pisang bolen, Bliss Bites Home Bakery juga menyajikan pelbagai jenis pastri seperti kastengel, nastar. Bukan itu sahaja, di sini anda juga boleh membeli lapisan legit, brownies dan pelbagai kek.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Kuala Terengganu Paling Best

2

Bake 4U Trading

AlamatJalan Kuala Berang Lot 2063 C, Kampung Telaga Mengkudu, 21400 Bukit Payong, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSabtu- Kamis : 08.30–17.30
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60179202071

Bake 4U Trading baru-baru ini sangat popular di kalangan pelancong dan juga penduduk Payong. Bake 4U Trading dikenali sebagai kedai kek kontemporari milik pelakon cantik.

Kedai kek di Payong ini untuk cenderamata mempunyai rupa yang serupa dengan Brownie Amanda tetapi tepi kek dibalut dengan pastri yang enak.

Ramai pelancong membeli kek ini untuk cenderamata kerana rasanya yang unik daripada gabungan kek dan pastri yang sesuai dengan lidah. Selain itu, kek ini mempunyai banyak perisa yang lazat.

3

Farinme Cupcakes House

AlamatNo 1, Lot 9391,, Telaga Mengkudu, Bukit Payong, 21400 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSabtu- Kamis : 08.30–18.30
Jumat : Closed
Nombor Telefon+601123685412

Jika anda sedang mencari kedai kek di Payong untuk cenderamata dengan harga yang rendah, anda boleh terus mengunjungi Farinme Cupcakes House.

Farinme Cupcakes House dikenali sebagai pusat pelbagai pasar ala makanan ringan yang cukup popular di kalangan penduduk Payong dan juga pelancong yang berkunjung ke Payong.

Di Farinme Cupcakes House, anda boleh menemui pelbagai snek pasar murah dan lazat serta kek basah dengan konsep kedai kek kontemporari dan layan diri.

Anda boleh memilih sendiri pelbagai kek yang dipaparkan di hadapan kedai kemudian membayar di juruwang. Tempat ini juga sangat selesa supaya anda boleh membeli kek dengan tenang.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Masjid Tanah Paling Sedap

4

N.A Sweetlicious bakery

Alamat23200 Bukit Payong, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
Waktu
Nombor Telefon+60166151026

Bagi anda yang ingin mencari kedai kek di Payong untuk cenderamata, wajib singgah di N.A Sweetlicious bakery yang merupakan kilang kek terbesar di Payong.

Kilang Biskut Ina adalah kilang penaik rumah yang agak legenda kerana ia telah wujud sejak tahun sejak lama.

Kuih-muih yang ditawarkan di sini dibahagikan kepada 3 pilihan, termasuk Ina Cookie Regular, Dulang Khas dan Gula-gula. Harga yang ditawarkan juga pelbagai.

5

Adammarlicious

Alamat21070 Bukit Payong, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 08.00–21.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60199908385

Kedai kek seterusnya di Payong untuk cenderamata ialah Adammarlicious. Kedai kek ini merupakan salah satu kedai kek terbaik di Payong yang cukup legenda kerana ia diasaskan cukup lama.

Menu utama di kedai roti ini ialah kek rhum yang mempunyai rasa pekat yang disukai ramai orang kerana kemanisannya betul dan tidak eneg.

Kedai pastri ini juga menyediakan pelbagai menu lain seperti pastri, gelato, pasta, stik dan pelbagai hidangan tempatan.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Melaka Paling Best & di Syorkan

6

Dnialicious Cake House Bukit Payong

Alamat169 Pekan Bukit Payong, 21400 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.30–21.30
Nombor Telefon+60107657745

Kedai kek di Payong ini untuk cenderamata tidak lagi di telinga kita. Kedai kek ini sememangnya agak legenda dan terkenal kerana ia sudah boleh didapati di banyak bandar di Malaysia.

Seperti namanya, kedai kek ini menjual kek brownie dengan menu mainstay, iaitu brownies kukus. Brownies Amanda sememangnya terkenal kerana mempunyai rasa tersendiri sehingga ramai pembeli terus datang.

Bukan itu sahaja, terdapat banyak pilihan perisa brownie di sini. Seperti asli, tiramisu, sarikaya pandan, choco marble dan varian lain.

Bukan sahaja brownies, di sini anda juga boleh menemui pelbagai pastri seperti batang keju, gulungan keju, keju bolen dan pelbagai kerepek.

7

Gbakedhouse

AlamatC35 Perumahan Awam Kos Rendah,Bukit Payong Bukit Payong, 21400 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuMinggu – Kamis : 10.00–17.00
Jumat – Sabtu : Closed
Nombor Telefon+60104168288

Apabila bercakap mengenai kedai kek dan pastri di Payong untuk cenderamata, rasanya tidak lengkap jika anda tidak mengunjungi kedai kek legenda ini.

Gbakedhouse telah lama ditubuhkan dan sehingga kini ia masih memburu pelancong dan juga penduduk Payong.

Gbakedhouse menawarkan pelbagai varian roti dengan saiz besar dan kecil. Variannya juga berbeza-beza, daripada keju coklat, nanas, srikaya, sosej, daging lembu salai dan lain-lain.

Bukan sahaja roti, kedai kek ini juga menawarkan pelbagai makanan ringan pasar yang tidak kurang menariknya, contohnya seperti lapis, lemper, martabak telur, jeli dan lain-lain lagi.

Bagikan:

[addtoany]

Tags

Leave a Comment