10 Cadangan Kedai Kek Shah Alam Paling Sedap & di Syorkan

Carikedai

Mencari kedai roti di Shah Alam yang bukan hanya menjual kek biasa? Ingin memesan roti yang mempunyai rasa tersendiri dan menawarkan perkhidmatan penghantaran? Tidak perlu dikelirukan.

Oleh kerana banyak kedai roti, hanya beberapa cadangan untuk kedai kek di Shah Alam boleh dihantar atau dihantar dengan pelbagai pilihan jenis roti dan kek. Ingin tahu di mana kedai-kedai itu? Lihat sahaja senarai cadangan di bawah.

Ingin mengetahui lokasi kedai roti di Shah Alam yang lazat, lengkap, dan murah? Lihat sahaja pemilihan cadangan di bawah.

1

Kedai Kek Alam Megah

Alamat5, Jalan Jenderam 28/22, Taman Alam Megah, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–21.00
Nombor Telefon+60146054263

Kedai Kek Alam Megah adalah cadangan pertama yang perlu anda lawati, terutamanya bagi mereka yang mencari kedai roti dengan rasa yang unik dan lazat.

Kemudian, kedai roti yang terkenal di Shah Alam ini menawarkan pelbagai pastri, roti, dan kek yang juga merupakan menu utama di cawangan ini.

Di samping itu, jangan lupa kadang-kadang rasa croissants yang mempunyai rasa yang sangat enak dan rangup. Sangat disyorkan untuk anda.

Kemudian, harga roti di kedai kek alam megah agak standard. Dalam erti kata lain, ia bernilai sensasi rasa roti yang sememangnya sangat baik.

Jom Baca : 7 Cadangan Kedai Kek Puncak Alam Paling Sedap & Murah

2

Gula Cakery

Alamat11, Jln Anggerik Aranda BG 31/BG, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 11.30–21.30
Nombor Telefon+601116353232

Di samping itu, anda juga boleh melawat Gula Cakery yang merupakan salah satu kedai kek yang yang berada di Jln Anggerik Aranda BG 31/BG, 40460 Shah Alam.

Di kedai kek shah alam selangor menjual pelbagai jenis roti dan terdapat makanan ringan pasaran yang sangat pelbagai. Malah, anda juga boleh memesan kek hari jadi.

Bukan itu sahaja, harga roti di kedai ini juga sangat berbeza sesuai untuk anda yang ingin memilih jenis roti dan kek mengikut keluarga anda.

Lebih daripada itu, kedai ini juga menawarkan menu lain yang lebih pelbagai selain roti. Antara lain, ais krim, makanan ringan pasaran, masakan tradisional seperti lemper, apem, dan spring rolls.

Lokasinya juga sangat mudah dan luas dengan perkhidmatan dari pengawal kedai yang sentiasa menawarkan pilihan roti terbaik.

3

LA De’licious

AlamatNO 35-G, Jalan Musytari Am U5/Am, Subang Bestari, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00–20.00
Nombor Telefon+60105288221

Mencari kedai kek di Shah Alam? Hanya lawati LA De’licious, salah satu daripada banyak kedai popular di Shah Alam sememangnya sangat sesuai sebagai rujukan bagi anda yang mencari kek.

Lebih daripada itu, anda juga boleh memilih pelbagai roti dan kek lain. Seperti pastri, roti, dan beberapa roti basah lain dengan pilihan perisa yang agak pelbagai.

Bukan itu sahaja, di kedai kek subang bestari ini anda juga boleh memesan hamper juga untuk acara khas pada harga yang agak murah.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Cyberjaya Paling Sedap & di Syorkan

4

Red House Bakery 

Alamat20, Jalan Plumbum Aa 7/Aa, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–22.00
Nombor Telefon+60355244670

Kedai yang disyorkan untuk anda yang mencari pelbagai pilihan roti dan kek adalah di Red House Bakery.

Di samping itu, di sini terdapat juga pelbagai pilihan menu yang sangat pelbagai. Antara lain, bermula daripada kek, roti, biskut, roti, makanan ringan pasaran dan puding.

Di kedai kek seksyen 7 juga menyediakan hamper untuk Aidilfitri atau Krismas dengan pelbagai pilihan atau mengikut pesanan anda.

Berkenaan dengan harga, anda juga boleh menjimatkan wang. Kerana, harga roti di Red House Bakery agak berpatutan untuk semua kalangan.

5

Kedai Kek Shah Alam

AlamatLot 18-8 & 1-8-9, Ole Ole Shopping Centre, No.7, Jalan Pinang A 18/A, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.30–22.00
Nombor Telefon+60146064263

Selain itu, jika anda sedang mencari kedai roti Kedai Kek Shah Alam di Shah Alam maka anda boleh melawat cawangannya yang terletak di Lot 18-8 & 1-8-9, Ole Ole Shopping Centre.

Kedai ini menyediakan pelbagai jenis roti dan kek dengan rasa yang baik dan sangat tersendiri.

Bermula dari roti kering, roti basah, dan makanan ringan pasar semuanya boleh didapati di cawangan ini.

Harga roti dan kek di kedai kek selangor juga agak standard, sesuai untuk kelas menengah atas.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Bangi Terbaik & Paling Sedap

6

Baker’s Cottage

Alamat40, Jalan Pinang C 18/C, Seksyen 18, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00–22.00
Nombor Telefon+60355413564

Satu lagi tempat yang juga merupakan cadangan untuk kedai roti popular di Shah Alam ialah Baker’s Cottage.

Pelbagai roti dan kek boleh didapati di sini. Terdapat roti basah, pastri, dan beberapa jenis makanan ringan pasaran. Seperti spring rolls, gethuk, sosej solo, dan banyak lagi.

Di samping itu, kedai roti dan kek ini juga menyediakan beberapa perkhidmatan. Antara lain, perkhidmatan penghantaran yang akan memudahkan anda membeli roti secara dalam talian di kedai ini.

7

Four Season Cake House

AlamatNo. 18, Jalan Pinang D18/D, Section 18, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00–22.00
Nombor Telefon+60355492533

Seterusnya, kedai roti yang lazat dan murah di Shah Alam untuk anda gunakan sebagai rujukan ialah Jasmine Cakery Godean.

Kedai roti ini yang terletak di No. 18, Jalan Pinang D18/D, Section 18, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia sangat disyorkan bagi anda yang ingin mencari roti, kek dan makanan ringan tradisional.

Roti yang terdapat di sini termasuk kek gulung, brownies, tart, dan juga pelbagai jenis kek lain.

Terdapat juga puding, kuih tradisional, roti, dan biskut. Lebih daripada itu, anda juga boleh memesan hadiah atau bungkusan pada hari istimewa seperti cuti atau Tahun Baru.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Ampang Paling Best & di Syorkan

8

Kedai Bouquet Cake

AlamatJalan Bertam Tahan 18/7, Seksyen 18, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–16.30
Nombor Telefon+60122710797

Selain itu, terdapat juga Kedai Bouquet Cake yang juga merupakan cadangan untuk kedai roti dan kek popular di Shah Alam.

Menu yang paling popular dan paling laris di sini ialah keju Chifphon. Selain harga yang rendah, rasanya juga sangat unik dan tersendiri sehingga menjadi menu kebanyakan peminat.

Sebagai tambahan kepada menu keju Chifphon, terdapat banyak alternatif produk lain jika anda tidak suka chiffon. Antara lain seperti: redvelvet, brownies, kek kukus, roti, gulungan span, dan beberapa makanan ringan pasaran lain.

Sudah tentu, sangat malang jika anda tidak cuba memesan atau singgah untuk membeli roti di kedai Kedai Bouquet Cake.

9

Chadell The Baker

Alamat20, Jalan Plumbum Aa 7/Aa, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–22.00
Nombor Telefon+60355244670

Chadell The Baker adalah kedai roti premium yang terletak di Jalan Plumbum Aa 7/Aa, Seksyen 7 yang pastinya menjadi rujukan ramai orang.

Mengenai kualiti dan rasa roti, ia sememangnya sangat tersendiri dan kedua tidak ada. Sudah tentu, tidak menghairankan bahawa Chadell The Baker sering dikunjungi oleh ramai orang.

Selain roti, terdapat juga beberapa makanan lain. Seperti pastri, kek, pelbagai makanan ringan pasaran, dan sebagainya.

Perkhidmatan ini juga sangat mesra dengan pekerjanya yang sentiasa sopan dan menyediakan pilihan menu yang paling sesuai.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Batu Caves Terbaik & Paling Sedap

10

Umu Bakeshop

Alamat6, Jalan Nova U5/H, Subang Bestari, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00–19.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60168892038

Bagi anda yang berada di Subang Bestari, anda boleh mengunjungi kedai roti Umu Bakeshop.

Kedai kek premium ini menawarkan pelbagai jenis kek yang mempunyai rasa dan tekstur yang unik.

Bagi salah satu yang paling kegemaran di kedai ini ialah roti putih yang dikupas. Dengan teksturnya yang sangat lembut, tentu saja, ia menggoncang lidah lebih banyak lagi.

Di samping itu, terdapat juga beberapa menu lain yang perlu anda cuba. Bermula dari kek basah, pastri, gelato, dan beberapa roti lain.

Kedai kek Umu Bakeshop pastinya merupakan cadangan untuk anda dengan pelbagai pilihan menu roti dan kek yang begitu lengkap.

Bagikan:

[addtoany]

Tags

Leave a Comment