TOP 10 Kedai Aquarium Best di Pulau Pinang

Team A

Kedai Aquarium di Pulau Pinang menjadi destinasi popular bagi penyuka akuarium dan peminat ikan hias.

Pulau ini terkenal dengan keindahan lautnya, dan bukan suatu kejutan jika masyarakat tempatan dan pelancong asing menyukai hobi ini.

Terdapat pelbagai kedai aquarium yang menyediakan peralatan, ikan, dan pengetahuan yang anda perlukan untuk memulakan atau memperkembangkan hobi ini.

Oleh itu disini kami Carikedai.com akan berkongsi kepada anda tentang beberapa kedai aquarium yang ada di Pulau Pinang untuk anda, tanpa berlama lagi mari kita terokai bersama.

Senarai Kedai Aquarium Pulau Pinang Terbaik

1. Chew Thean Yeang Aquatic & Pet

Bagi warga George Town, Chew Thean Yeang Aquatic & Pet menjual dan menyediakan pelbagai perlatan dan barangan aquarium yang sangat lengkap.

Kedai aquarium terbesar di George Town ini juga menjual pelbagai ikan, mulai dari ikan marin, ikan hias, ikan air asin dan banyak lagi.

Amatlah disyorkan untuk anda kerana anda tak perlu risau untuk mencari pelbagai keperluan berkaitan dengan aquarium dan ikan dengan harga yang pantas.

Alamat: No. 82, Jalan Burma, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : 10 Kedai Aluminium Pulau Pinang Best & Syorkan


2. Aquarium Macallum

Senarai seterusnya ada Aquarium Macallum yang menjual aksesori aquarium/aquascpae, peralatan untuk aquarium dan pelbagai jenis ikan yang ada di kawasan George Town.

Kedai aquarium Pulau Pinang ini menjual ikan khusus karantina dengan pelbagai jenis, sama ada ikan laut dan ikan karang dengan harga yang berpatutan.

Alamat: 352-G-8, Gat Lebuh Macallum, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia


3. Chew Thean Yeang Aquarium Sdn Bhd

Chew Thean Yeang Aquarium ada cawangan di Bayan Lepas, sama juga menyediakan pelbagai perlatan atau kebutuhan yang berkaitan dengan aquarium dan ikan untuk anda yang amat lengkap.

Kedai aquarium Penang ini menjual ikan hias dan haiwan hidupan laut lain, sama ada untuk peralatan aquarium yang sangat penting juga dijual disini dengan harga yang pantas.

Alamat: 2-G-6, Solok Mayang Pasir, Bayan Baru, 11950 Bayan Lepas, Penang, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Pajak Pulau Pinang Near Me


4. Petz City Aquarium & Petstore

Bagi anda yang memerlukan barangan dan peralatan akuarium, kedai aquarium Pulau Pinang Petz City Aquarium adalah kedai yang dapat disyorkan untuk anda.

Mereka menjual pelbagai jenis ikan lengkap dengan ubat-ubatan dan makanan, sama ada perkhidmatan haiwan peliharaan lain juga tersedia disini.

Alamat: 21, Persiaran Mahsuri 1/3, Bandar Sunway Tunas, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia


5. Funta World Aquatic & Pets

Kedai aquarium dan ikan Penang ini menjual pelbagai jenis ikan seperti ikan hias, ikan laut, ikan langka dan banyak lagi.

Sama ada mereka merupakan pakar dalam urusan akuarium yang menjual pelbagai kebutuhan dan peralatan yang berkaitan dengan aquarium/aquascape.

Funta World Aquatic & Pets adalah penyelesaian bagi anda yang ingin mengetahui tentang petua akuarium dan sains.

Alamat: 213, Unit 5, MK, 12, Jln Baru Batu Maung, Pekan Baru Batu Maung, 11900 Bayan Lepas, Penang, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Pulau Pinang Near Me


6. HYS Betta Fish Shop

Kami senaraikan HYS Betta Fish Shop untuk anda yang sedang mencari kedai ikan Penang khusunya anda penghobi ikan laga di kawasan Penang.

Kedai ikan Penang ini adalah tempat permata bagi para pecinta ikan laga, kerana mereka mempunyai pelbagai jenis ikan laga dengan harga mengikuti kualiti dan jenama.

Alamat: Batu Maung, 11960 Penang, Pulau Pinang, Malaysia


7. Quah Swee Yam Aquarium & Enterprise

Quah Swee Yam Aquarium menjual pelbagai jenis ikan yang amat lengkap, sama ada mereka menjual peralatan untuk aquarium dan haiwan peliharaan lain.

Kedai ikan Penang ini menjual ikan hias seperti ikan guppy, ikan mas, ikan koki, ikan neon tetra dan banyak lagi dengan pemilik kedai yang baik dan harga di sana sangat berpatutan

Alamat: 818, Jalan Kampung Relau, Kampung Seberang Paya, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Plastik Pulau Pinang Near Me


8. Macallum Ocean SDN BHD

Kedai aquarium dan ikan Bayan Lepas ini menjual pelbagai jenis ikan, mula dari ikan laut, ikan hias dan perlatan sama ada aksesori yang berkaitan dengan aquarium/aquscape untuk anda pecinta hobi ini.

Menurut ulasan pelanggan harga yang ditawarkan cupuk wajar dengan kualiti mengikuti perkhidmatan yang lengkap, mereka juga menjual pelbagai jenis coral/tanaman marin untuk menghiasai aquarium anda.

Alamat: 12, Jalan Bahagia, Bayan Baru, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia


9. Jit Sheng Aquarium

Jit Sheng Aquarium yang berada di kawasan Air Itam, Penang yang menjual pelbagai barang berkaitan dengan aquarium sama ada mereka menjual pelbagai jenis ikan yang lengkap.

Menurut ulasan pelanggan, kedai aquarium Penang ini amat disyorkan untuk anda kerana kualiti ikan yang ditawarkan amat baik dengan harga yang berpatutan.

Alamat: Desa Mawar, No. 2-06-10, Lintang Kampung Melayu 2, Pulau Pinang, Kampung Melayu, 11500 Air Itam, Penang, Malaysia

Baca : 15 Kedai Alat Tulis Pulau Pinang BEST


10. J&S Penang Fish Home

Senarai kedai aquarium Pulau Pinang terakhir ini ada J&S Penang Fish Home yang amat disyorkan untuk anda dengan pelbagai jenis ikan yang mereka jual sama ada keperluan aquarium lainnya.

Kedai ikan Penang ini menyediakan ikan hiasan yang lengkap dengan makanan ikan, bos di sini juga bersedia membantu anda dalam hal akuarium / aquscape yang sesuai untuk pemula.

Alamat: R-2-15, SETIA TRIANGLE, Persiaran Kelicap, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment