TOP 17 Kedai Basikal Best Pulau Pinang

Team A

Sukan berbasikal telah menjadi hobi baru yang diminati oleh orang ramai.

Pada hujung minggu, ia adalah pilihan orang untuk meneroka beberapa tempat untuk pergi semasa dalam perjalanan.

Pemahaman tentang laluan dan keadaan basikal yang sangat baik akan menjadikan aktiviti basikal anda selamat dan selesa.

Untuk itu kami membuat senarai kedai basikal terbaik di kawasan Pulau Pinang, untuk membantu anda mempunyai basikal kegemaran anda.

Jom sila lihat senarai kedai basikal Pulau Pinang berikut ni!

Senarai Kedai Basikal Pulau Pinang Terbaik

1. PLUSCYCLE PENANG – Kedai Basikal/Bicycle Shop Penang

Kedai basikal penang yang pertama kita mulakan dari PlusCycle Penang, mereka ada jual basikal gunung, basikal jalan raya dengan pelbagai jenama dan kualiti yang tak perlu anda risaukan aslinya.

Ada juga basikal untuk kanak-kanak macam basikal lipat, aksesori dan peralatan basikal pun ada dengan pelbagai macam pilihan dan harga yang berbeza bergantung pada kualiti.

Alamat: Wisma Sri Perak, 163E-1, Jln Perak, Taman Perak, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : TOP 10 Kedai Badminton Best Pulau Pinang


2. PG Cycle Spot

Bagi anda khususnya pecinta basikal lipat, PG Cycle Spot amatlah disyorkan kerana mereka menawarkan jenis basikal lipat dengan harga wajar dan jenama yang berkualiti macam Bromton.

Pemilik kedai basikal ini amatlah mesra pelanggan sentiasa memberikan maklumat terkait basikal lipat, mereka juga menawarkan perkhidmatan pembaikan basikal.

Alamat: 102-C-1, New World Park, Jalan Burma, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia


3. Lee Cycle Shop – Bicycle Shop Penang

Cadangan kedai basikal seterusnya ada Lee Cycle Shop menjual basikal terpakai atau baru dengan jenis basikal gunung, basikal jalan raya, basikal kanak-kanak dan basikal lipat.

Harga yang ditawarkan amatlah pelbagai, kedai basikal Lee Cycle Shop menawarkan pula perkhidmatan service atau pembaikan terkait masalah basikal.

Alamat: 165B, Lebuh Carnarvon, George Town, 10100 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : TOP 10 Kedai Fotostat Best Pulau Pinang


4. Georgetown Bicycle Shop

Senarai berikut ada kedai basikal Georgetown Bicycle Shop di Jalan Patani, Hampir semua jenis basikal ditawarkan oleh mereka lengkap dengan peralatan dan aksesori yang berkaitan dengan basikal.

Anda juga boleh memesan basikal dengan pemasangan seperti yang anda mahukan, perkhidmatan pembaikan basikal pun ada juga disokong oleh kakitangan yang mesra dan harga yang berpatutan.

Alamat: 63, Jalan Patani, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia


5. Syarikat Chin Aik – Bicycle Shop

Kualiti yang ditawarkan kedai basikal Syarikat Chin Aik memanglah best, pelbagai jenis basikal mereka jual bermula Dari harga rendah hingga harga tinggi bergantung pada jenis dan kualiti.

Untuk pembaikan kecil dan alat ganti anda juga boleh lakukan di kedai basikal George Town ini, sama ada peralatan untuk basikal atau aksesori.

Alamat: 165, Lebuh Carnarvon, George Town, 10100 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : 10 Kedai Aluminium Pulau Pinang Best & Syorkan


6. Sim Cycle

Kedai basikal Lim Cycle menawarkan penjualan pelbagai jenis basikal dengan harga murah dan perkhidmatan terkait pembaikan basikal boleh anda dapati di kedai basikal George Town satu ini.

Pemiliknya mesra pelanggan, mereka juga menjual bahagian atau peralatan basikal dengan service tiptop dan layanan profesional.

Alamat: 490, Jalan Air Itam, Kampung Baharu, 11400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia


7. LS Bicycles

Masih di George Town tepatnya di Jalan Burma, Pulau Tikus ada LS Bicycles yang menjual basikal macam basikal lipat, basikal gunung, basikal jalan raya dan ada basikal untuk kanak-kanak.

Mereka juga ada perkhidmatan terkait pembaikan basikal dan penjualan aksesori basikal.

Dengan pemilik kedai yang ramah dan service tiptop serta harga yang wajar menjadikan kedai basikal Pulau Pinang ini disyorkan bagi anda.

Alamat: 351, Jalan Burma, Pulau Tikus, 10350 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Pajak Pulau Pinang Near Me


8. Specialized Penang City Junction

Kebanyakan jenis basikal yang dijual oleh Specialized Penang City Junction adalah jenis basikal hybrid atau lebih dikenali dengan basikal jalan raya dan juga ada basikal gunung (MTB).

Kedai basikal ini merupakan kedai basikal moden masa kini, mereka juga menawarkan peralatan dan aksesori yang berkaitan dengan basikal.

Disokong oleh mekanik yang profesional dan layanan pelanggan yang mesra disyorkan bagi anda.

Alamat: No.2-1-1, City Junction, Persiaran Lengkuas 2, Kampung Belachan, 10470 Tanjung Tokong, Pulau Pinang, Malaysia


9. Cyclevio

Cyclevio di Jalan Scotland, George Town menjual kebanyakan jenis basikal fiksyen atau basikal jalan raya dan ada basikal MTB yang sudah tentu barangan yang ditawarkan itu original.

Perkhidmatan layanan pelanggan yang baik menjadikan kedai ini disyorkan, aksesoris basikal tersedia dengan lengkap sama ada peralatan untuk basikal macam alat ganti dan mereka boleh membaiki sepeda yang rosak.

Alamat: 20, Jalan Scotland, George Town, 10450 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Pulau Pinang Near Me


10. Bikerz Depot

Cadangan terakhir disyorkan bagi anda yang ada di kawasan Gelugor ada Bikerz Depot ialah kedai di mana anda boleh mencari bahagian basikal yang anda perlukan.

Dari hujung rendah hingga bahagian mewah, di tempat ini memang ada stok yang ada dengan harga yang sangat sama ada perkhidmatan yang baik menjadikan kedai ini disyorkan.

Untuk basikal yang dijual bermula dari basikal gunung, basikal jalan raya, basikal lipat sama ada aksesori pula untuk basikal.

Alamat: 11A, Cangkat Bukit Gambir, Desa Mutiara Ii, 11700 Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia


11. 188 Bicycle Centre

188 Bicycle Centre kebanyakan menjual alat ganti basikal dan barangan ganti basikal yang cukup lengkap dengan kualiti yang asli, mereka juga menawarkan perkhidmatan pembaikan basikal.

Untuk basikal yang dijual di kedai ini ada macam basikal BMX, basikal MTB dan basikal untuk kanak-kanak dengan harga berbaloi.

Alamat: G-03 Block C1, Lorong Bukit Panchor 4, Taman Bukit Panchor, 14300 Nibong Tebal, Pulau Pinang, Malaysia

Baca : 18 Kedai Makan Seberang Jaya, Pulau Pinang


12. M&C Bicycle Shop

Disyorkan bagi anda M&C Bicycle Shop kedai basikal dengan konsep moden, menjual basikal jenis lumba, basikal MTB dan basikal lipat dengan barangan original dan boleh dipercayai.

Harga yang ditawarkan berpatutan, mereka menjual pula pelbagai kebutuhan barangan untuk basikal macam peralatan basikal dan aksesori yang anda butuhkan.

Alamat: 78, Jalan permatang kling, Taman Fajar, 14300 Nibong Tebal, Pulau Pinang, Malaysia


13. Kedai Basikal Lima Satu Lapan MTB

Dikenal menjual basikal MTB ada kedai basikal Lima Satu Lapan yang juga menjual jenis basikal BMX dan basikal untuk kanak-kanak.

Untuk alat ganti basikal dan barangan yang berkaitan dengan basikal pun di jual di kedai basikal Pulau Pinang ini dengan perkhidmatan terbaik dan harga murah.

Alamat: 3729, Jalan Ooi Kang Seng, Taman Sri Nibong, 14300 Nibong Tebal, Pulau Pinang, Malaysia


14. Kedai Basikal Jom Kayuh

Cadangan berikut ada kedai basikal Jom Kayuh, menjual jenis basikal untuk kanak-kanak, basikal BMX, MTB dan ada basikal jalan raya dengan kualiti yang amat baik disyorkan bagi anda.

Untuk alat ganti dan barangan yang berkaitan dengan basikal pun disediakan, sama ada perkhidmatan pembaikan basikan dan pemasangan aksesori untuk basikal.

Alamat: 19-0, Lorong Seri Saujana 1, Taman Seri Saujana, 14300 Nibong Tebal, Penang, Malaysia

Baca : 10 Cadangan Kedai Cermin Kereta Pulau Pinang Best


15. Cheah Kz Bike Sdn Bhd

Kedai borong dan runcit basikal Cheah Kz Bike Sdn Bhd menawarkan jenis basikal lumba, basikal mtb, basikal jalan raya dan anda boleh beli custom basikal sesuai budget yang anda punya dan mahukan.

Mereka juga ada pekrhidmatan pembaikan basikal, antara barangan dan alat ganti basikal disediakan dengan lengkap.

Alamat: 3713-3716, Jalan Ooi Kar Seng, Taman Sri Maju, 14300 Nibong Tebal, Pulau Pinang, Malaysia


16. Kedai Basikal Geh Keong

Cadangan seterusnya ada kedai basikal Geh Keong yang menyediakan pelbagai jenis basikal, serta melakukan penyelenggaraan dan perkhidmatan pembaikan basikal dengan barangan berkualiti.

Kedai basikal Geh Keong juga menjual komponen dan aksesori basikal berkualiti dari peringkat kemasukan ke mewah boleh dibeli di sini.

Alamat: No. 3685, Jalan Ooi Kar Seng, Taman Nibong Tebal, 14300 Nibong Tebal, Pulau Pinang, Malaysia


17. Bicycle Repair Shop/ Transkrian Enterprise

Senarai terakhir ada Transkrian Enterprise yang berfokus pada perkhidmatan pembaikan basikal, akan tetapi mereka ada juga jual basikal terpakai atau baru dengan kualiti yang masih bernilai tuk dipakai.

Mereka dikenali mempunyai service yang tiptop dan harga jual yang boleh dirundingkan, antara jenis basikal yang dijual ada basikal bmx, mtb, dan basikal untuk kanak-kanak.

Alamat: 38, Jalan Pekaka 2, Taman Pekaka, 14300 Nibong Tebal, Pulau Pinang, Malaysia

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment