TERKINI 10 Cadangan Kedai Bunga Shah Alam di Syorkan

Winda Afrianti

Kedai bunga Shah Alam sengaja hadir untuk memanjakan kita dengan keperluan bunga sebagai ungkapan perasaan yang paling mendalam bagi seseorang.

Di samping dapat menjadi simbol hubungan dan ungkapan empati dari seseorang ke pihak lain, bunga juga sering digunakan sebagai pelengkap kepada hiasan.

Di bandar Shah Alam sendiri, terdapat banyak kedai bunga yang bersedia untuk memanjakan penduduk di sana, dari kedai luar talian dan dalam talian, lengkap dengan ketersediaan.

Pilihan susunan yang ditawarkan juga berbeza-beza, bukan sahaja bunga segar, terdapat juga sejambak papan ucapan, sejambak bunga, kotak bunga, dll.

Dan berikut adalah senarai Kedai Bunga di Shah Alam yang boleh digunakan sebagai tempat alternatif apabila anda ingin membeli bunga dengan perkhidmatan kualiti yang tidak dapat dipersoalkan.

10

Kedai Bunga Meksu Florist

AlamatKompleks Pkns Shah Alam, G74, 40000 Shah Alam, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.30–20.00
Nombor Telefon

Ditubuhkan sejak 2012, Kedai Bunga Meksu Florist adalah salah satu kedai bunga shah alam selangor terbaik yang bersedia melayani pelbagai pesanan untuk pelbagai gubahan bunga segar, sejambak, sejambak papan ucapan dan hiasan kereta pengantin.

Berdasarkan ulasan pelanggan, ini adalah salah satu kedai bunga yang paling lengkap di Shah Alam.

Perkhidmatan ini juga agak memuaskan. Kakitangan atau pemilik bahkan sangat ramah.

Pesanan juga sangat mudah, anda boleh memesan melalui nombor telefon yang tersedia, whatsapp atau lawati terus tempat di Kompleks Pkns Shah Alam, G74, 40000 Shah Alam, Malaysia.

Jom Baca : [Terkini] 15 Kedai Bunga Terbaik di Selangor

9

Sabby b Botique

AlamatUnnamed Road, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.20–20.30
Nombor Telefon

Ramai pelanggan mengatakan bahawa Sabby b Botique adalah salah satu kedai bunga seksyen 7 shah alam yang paling disyorkan di bandar Selangor.

Sesungguhnya, pilihan produk tidak cukup lengkap, tetapi apabila ia berkaitan dengan kualiti julat dan perkhidmatan, kedai bunga ini berada di barisan hadapan.

Di kedai bunga kota kemuning ini, hanya bunga segar dijual yang sedia dipasang dan juga bunga papan ucapan (steekwerk) dengan pelbagai model untuk pelbagai acara.

8

Imani’s Florist

AlamatSection 18, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–21.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60143921125

Walaupun diberi nama sedemikian, Imani’s Florist kedai bunga seksyen 18 bukan sahaja menjual bunga ros, sama seperti Sabby b Botique yang berdekatan.

Di sini, terdapat banyak jenis bunga hidup dan asli lain yang boleh anda dapatkan, sama ada dengan atau tanpa periuk.

Nah, jika anda berminat untuk mengatur bunga anda sendiri, Stand Imani’s Florist juga mempunyai banyak stok bunga segar. Pilihannya juga berbeza-beza, terdapat mawar, orkid, dan lain-lain dengan harga antara yang paling murah hingga mahal.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Kedai Bunga Terbaik di Bangi

7

Little Angle Florist

Alamat21, Jalan Badminton 13/29, Tadisma Business Park, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00–17.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60133609410

Sekiranya anda mencari kedai bunga terbaik di sekitar kawasan Shah Alam yang bersedia melayani mesej penghantaran ke semua kawasan bandar Selangor, maka Little Angels adalah pilihan yang paling sesuai.

Bercakap tentang kualiti, tidak perlu diragui. Dalam sirinya, Little Angels menggunakan bukan sahaja bunga segar, tetapi juga pelbagai bunga hiasan yang diperbuat daripada flanel, plastik, dan bahan asas lain, bergantung kepada permintaan pelanggan.

Pemilihan produk yang dijual di sini adalah sejambak bunga ros, mawar kotak bunga, dll.

6

Farah Florist Surprise Delivery

AlamatNo 14b, Jalan Pinang G 18/G, Seksyen 18, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00–17.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+601111223369

Terletak di No 14b, Jalan Pinang G 18/G, Seksyen 18, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia, Farah Florist bersedia untuk berkhidmat dan menyediakan pelbagai jenis gubahan bunga terbaik.

Lokasinya mudah diakses dan menjadi salah satu kedai bunga terbaik di Shah Alam yang mengutamakan kualiti untuk memberi kepuasan kepada pelanggan.

Jenis-jenis produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di Farah Florist termasuk jambangan bunga, sejambak papan bunga salam kepada hiasan pelaminan.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Kedai Bunga Sungai Buloh Terbaik

5

LYNN’S Florist Aeon Mall

AlamatAEON MALL, Lot G60 Ground Floor, Sek 13, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–22.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60196488468

LYNN’S Florist Aeon Mall adalah pilihan kedai bunga hidup shah alam yang bersedia untuk hadir dalam setiap saat masa anda, dari perkahwinan hingga mati.

Produk yang dijual oleh LYNN’S Florist Aeon Mall ialah kalungan bunga papan, handbouquets, bunga berdiri dan perkhidmatan hiasan.

LYNN’S Florist Aeon Mall dipanggil kedai bunga terbaik di Kediri setakat ini. Jelasnya, bagi mendekati pelanggan, satu lagi cawangan telah dibuka di Shah Alam, Selangor, Malaysia.

4

Green Florist & Gift

AlamatNo. 21-1, Jalan Anggerik Vanilla 31/93, Kota Kemuning, 40460, Shah Alam, Selangor, Jalan Anggerik Vanilla 31/93, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60351318686

Untuk mendapatkan gubahan bunga berkualiti premium di kedai bunga shah alam bandar Selangor, Green Florist & Gift ini patut dipertimbangkan.

Harganya berpatutan, dan perkhidmatan dan kualitinya berbaloi! Tidak hairanlah Green Florist & Gift ini agak wujud di bandar Kediri dengan ramai pelanggan.

Bercakap tentang produk, Green Florist & Gift ini menjual bunga dengan reka bentuk susunan kontemporari dan agak unik, sama ada sejambak, sejambak papan ucapan, kotak bunga atau sejambak makanan ringan.

Jom Baca : 10 Senarai Kedai Bunga Gombak Terbaik

3

TeeJoon Florist

AlamatNo.23, Jalan Makmur 25/64, Taman Sri Muda, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.30–18.00
Nombor Telefon

Kedai Bunga TeeJoon Florist adalah kedai bunga terbaik, termurah, paling lengkap dan dipercayai di bandar Shah Alam yang perkhidmatannya tidak dapat dipersoalkan.

Kerja-kerja ini cepat & kemas, menghidangkan penghantaran 24 jam ke semua kawasan di bandar Selangor dan harganya agak berpatutan untuk semua kalangan.

Bercakap mengenai produk, TeeJoon Florist bersedia untuk menghidangkan pembuatan gubahan sejambak, kran berkabung, bunga silang, sejambak papan ucapan kepada perkhidmatan hiasan.

2

Ruby Sapphire

AlamatKompleks Pkns, G65, Persiaran Tasik, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60129056803

Ruby Sapphire adalah salah satu kedai yang menyediakan pelbagai gubahan bunga yang boleh anda dapati di bandar Selangor, tepat di Kompleks Pkns, G65, Persiaran Tasik, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia.

Produk-produk yang disediakan di kedai Rubby Sapphire ialah kalungan tangan, karangan papan ucapan, kran kesedihan, penutup peti, kotak bunga dan perkhidmatan hiasan.

1

Midore Florist & Gift

AlamatGround Floor, Persiaran Dato Menteri, Kompleks Pkns, Pusat Bandar, 40000, Shah Alam, Selangor, 40000, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60162214350

Ingin memesan sejambak tangkai atau sejambak besar berkelas untuk majlis graduasi rakan karib? Nampaknya kedai bunga Midore Florist & Gift ini mesti digunakan sebagai destinasi.

Lokasinya ialah di Jalan Kompleks Pkns, G65, Persiaran Tasik, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia . Kedai bunga ini agak terkenal kerana ia menawarkan kualiti sejambak yang agak berkelas pada harga yang sangat mesra.

Pesanan sangat mudah, anda boleh datang ke kedai bunga shah alam seksyen 18 secara langsung atau memesan dalam talian, pilih sahaja. Midore Florist & Gift juga menawarkan perkhidmatan penghantaran ke semua kawasan Shah Alam, Selangor!

Itulah senarai kedai bunga Shah Alam terbaik yang boleh kita ringkaskan untuk anda dan sesuai untuk dipertimbangkan. Mudah-mudahan ia akan berguna!

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment