[Terkini] 7 Kedai Vegetarian Malaysia Paling BEST

Carikedai

Vegetarianisme adalah diet yang biasanya menggunakan sayur-sayuran dan buah-buahan sebagai pengambilan utama dan tidak termasuk daging haiwan dalam pengambilan harian.

Bilangan orang yang menjalani diet ini semakin meningkat dari hari ke hari, jadi tidak menghairankan bahawa banyak restoran vegetarian telah muncul.

Di Malaysia sendiri terdapat banyak restoran vegetarian, yang terdiri daripada mereka yang pakar dalam menghidangkan masakan Asia secara umum, restoran, kepada mereka yang menghidangkan resipi dari barat seperti burger dan pasta.

Terdapat banyak jenis diet vegetarian sendiri terdapat banyak jenis. Ada yang masih menggunakan produk yang dihasilkan oleh haiwan seperti telur dan susu. Tetapi ada yang tidak mengambil produk haiwan sama sekali.

Ramai orang menjadi vegetarian kerana mereka fikir diet ini lebih sihat daripada diet biasa.

Berikut adalah beberapa faedah yang boleh dipertimbangkan oleh vegetarian.

  1. Boleh membantu menurunkan berat badan, sekurang-kurangnya dalam jangka pendek
  2. Baik untuk kesihatan jantung
  3. Mengurangkan risiko menghidap diabetes jenis 2
  4. Mengurangkan risiko kanser

Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa menjadi vegetarian boleh menjadi sihat sepenuhnya kerana anda hanya makan sayur-sayuran dan buah-buahan.

Ini kerana sayur-sayuran atau produk tiruan daging yang diproses yang diperbuat daripada cendawan, kacang soya, dan bahan-bahan lain juga boleh mengandungi gula, lemak, kalori, atau garam yang tinggi.

Oleh itu, untuk mendapatkan faedah makanan vegetarian, anda masih perlu memberi perhatian kepada cara memproses, serta rempah tambahan yang digunakan.

Bagi anda yang ingin merasai makanan gaya vegetarian, berikut adalah beberapa restoran vegetarian yang boleh dicuba di Malaysia.

1

EAT21

Alamat19, Jalan SS 21/37, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – jum’at : 11.30 -14.30
Sabtu – Minggu : Closed
Nombor Telefon+60104489921

Jika anda seorang vegetarian dan mengidamkan hidangan lazat, kini anda boleh menikmati lebih banyak menu makanan vegetarian di EAT21.

Di EAT21, pelbagai persediaan dengan perasa vegetarian yang menyuburkan badan dan dibuat tanpa penambahan dagin, akan sesuai untuk anda yang mencari makanan vegetarian di kedai vegetarian near me.

Harga makanan di restoran vegetarian ini agak mesra poket, untuk mendapatkannya anda boleh datang ke EAT21 yang terletak di 19, Jalan SS 21/37, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

2

Simple Life Healthy

AlamatLG-21, Lower Ground Floor, Sunway Putra Mall, 100, Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00 – 22.00
Nombor Telefon+60340513321

Kebanyakan restoran yang biasanya menjadian tempat makanan yang penuh dengan makanan non vegerarian Simple Life Healthy adalah salah satu tempat makanan vegetarian di kedai vegetarian near me.

Simple Life Healthy adalah tempat makanan yang sesuai untuk vegetarian. Untuk menikmati makanan di sini juga sangat mesra di poket anda.

Simple Life Healthy juga menyediakan Green Rice yang dihidangkan dengan penambahan sup biasa dari tempat itu, yang pastinya tidak kurang lazat dari makanan non vegetarian yang lain.

Lokasi Simple Life Healthy ialah di LG-21, Lower Ground Floor, Sunway Putra Mall, 100, Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur, Malaysia.

3

Minf Houze Vegan Cafe

AlamatCosway Guesthouse, Lot 3.20 & 3.21, 3rd Floor, 88, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur, 50200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00 – 20.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60321101332

Satu lagi restoran vegetarian yang menghidangkan masakan pada harga yang berpatutan. Minf Houze Vegan Cafe mempunyai berpuluh-puluh kepakaran yang telah disesuaikan untuk vegetarian.

Di sini, anda boleh menikmati Garden Vegetables, Fried Enoki Satay Tofu, Fried Wild Mashroom, untuk Mixed Vegetables Tempura.

Semua menu di Minf Houze Vegan Cafe juga berpatutan, kerana sebahagian daripada makanan vegetarian di sini bermula dari RM. 8.90.

Anda boleh melawat restoran vegetarian ini di Cosway Guesthouse, Lot 3.20 & 3.21, 3rd Floor, 88, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur, 50200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia.

4

LN Fortunate Coffee, MY

AlamatRiver Garden Village G-31, Block G, Plaza Rivercity, Jalan Selvadurai, Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
PetaDisini
WaktuKamis – Selasa : 10.00 – 19.00
Rabu : Closed
Nombor Telefon+601113362308

LN Fortunate Coffee adalah restoran vegetarian selain itu juga menyediakan berbagai mimenu minuman seperti kopi dan berbagai macam minuman yang lainya.

Kamu bisa mencoba sensasi cafe dan juga terdapat berbagai macam makanan vegetarian seperti vege salad, fruit salad, pudding, vegan cake.

Harga makanan di LN Fortunate Coffee tergolong terjangkau jika dibandingkan dengan beberapa restoran yang lain sekelasnya.

Untuk seporsi makanan di sini, kamu cukup merogoh kocek mulai RM 5 hingga RM 26 cukup ramah di pocket bukan.

Kamu bisa menyambangi LN Fortunate Coffee di River Garden Village G-31, Block G, Plaza Rivercity, Jalan Selvadurai, Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia.

5

Cameleon Beancurd Vegetarian Restaurant

Alamat1, Jalan Thamboosamy, Off, Jalan Putra, Wilayah Persekutuan, 50350 Kuala Lumpur, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.30 – 21.30
Nombor Telefon+60162276949

Cameleon Beancurd adalah restoran vegetarian yang sudah lama melanglang buana di dunia kuliner, banyak pilihan menu vegetarian untuk para penikmatnya.

Di Cameleon Beancurd sendiri jika kamu memesan menu makan biasanya sudah mendapatkan minuman yang dapat kamu pilih.

Cameleon Beancurd menyajikan puluhan menu vegetarian, mulai dari masakan China, Thailand, Jepang, hingga hidangan khas western.

Beberapa makanan yang bisa kamu nikmati di sini antara lain potato chicken with rice, petai prawn with rice, fried rice with thai style fish chop, fried rice with satay stick.

Harga menu yang disajikan Cameleon Beancurd tergolong standar, rata-rata di bawah RM14

Kamu bisa menyambangi Cameleon Beancurd di 1, Jalan Thamboosamy, Off, Jalan Putra, Wilayah Persekutuan, 50350 Kuala Lumpur, Malaysia

6

The Black Cat Cafe

AlamatB-0-11 Viva Residency, Jalan Suppiah Pillay, 2nd mile Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, 51200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
PetaDisini
WaktuSelasa – Minggu : 11.00 – 21.30
Nombor Telefon+60340502822

The Black Cat Cafe adalah restoran vegetarian yang konsepnya serupa dengan ruang tamu secara umum.

Kebanyakan menu di sini telah dibentangkan, jadi apabila memesan, sudah cukup untuk menunjuk kepada jenis yang ingin anda pesan.

Di sini, makanan vegetarian dihidangkan tebal dengan suasana memasak di rumah, seperti nasi goreng, sup, satay, dan hidangan lain.

Selain itu, The Black Cat Cafe juga menyajikan pelbagai variasi makanan Cina seperti fuyunghai, bacang, ladu, siobak, bakmi kuah dan goreng.

Harga makanan di restoran vegetarian ini adalah berpatutan. Harga setiap hidangan makanan di sini tidak melebihi RM15.

Walau bagaimanapun jika anda memutuskan untuk membeli dengan minuman tambahan harga akan menyesuaikan diri.

The Black Cat Cafe terletak di B-0-11 Viva Residency, Jalan Suppiah Pillay, 2nd mile Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, 51200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

7

Sala Desa Sri Hartamas

AlamatA-G-3A Galeria Hartamas, No 21 , Jalan 26a/70a, Desa Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 11.00 – 21.00
Nombor Telefon+601111503606

Sala Desa Sri Hartamas adalah salah satu restoran vegetarian dengan tawaran makanan fusion Asia yang unik.

Di sini, anda boleh menemui menu seperti sausage muffin yang patties diperbuat daripada tempe yang dihiasi dengan keju vegan dan Sriracha mayo.

Uniknya, Sala Desa Sri Hartamas mempunyai menu nasi yang dihidangkan seperti hidangan sampingan tempe, sayur-sayuran, kacang, dan sudah tentu sos cili yang tidak akan terlepas yang pasti akan menambah keseronokan anda apabila memakannya.

Harga setiap hidangan semua menu di bawah rm 15 anda boleh melawat Sala Desa Sri Hartamas di A-G-3A Galeria Hartamas, No 21 , Jalan 26a/70a, Desa Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia.

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment