TOP 20 Kedai Badminton Best Selangor

Team A

Sukan badminton telah menjadi sebahagian daripada budaya dan identiti Malaysia yang tidak dapat dipisahkan, merapatkan masyarakat melalui semangat persaingan dan cintakan sukan itu.

Pada kesempatan ini carikedai.com akan membincangkan kedai-kedai badminton di kawasan Selangor.

Kami akan menerangkan perkhidmatan yang ditawarkan lengkap dengan alamat kedai untuk memberikan maklumat tambahan bagi anda yang menggemari sukan ini.

Jom, ikuti untuk membaca maklumat yang kami sertakan di bawah, berikut ialah beberapa senarai kedai badminton yang disyorkan untuk anda.

Senarai Kedai Badminton Selangor Terbaik

1. Hock Hin Sports – Dengkil

Senarai pertama kita mulakan dari kawasan Dengkil ada Hock Hin Sports yang menawarkan pelbagai peralatan atau kebutuhan sukan badminton dengan jenama yang berkualiti.

Kedai badminton Dengkil ini mendapat ulasan yang baik dari pelanggan, sila jika anda tertarik dapat melawat ke kedai sesuai alamat yang telah disenaraikan dibawah ini.

Alamat: No 17, Jalan Dengkil Taman, Pekan Dengkil, 43800 Dengkil, Selangor, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Aluminium Selangor Near Me


2. Lim Sports (Dengkil)

Kedai badminton Dengkil yang ada di Jalan Besar Dengkil, Pekan Dengkil, 43800 Dengkil, Selangor ini menjual peralatan badminton seperti senar, racket, shuttlecock, beg badminton dan juga aksesori.

Lim Sports juga ada menawarkan perkhdimatan pemasangan/ganti senar racket, disokong oleh staff yang profesional dan juga jenama YONEX sebagai peniaga yang sah kedai ini disyorkan.

Alamat: 10, Jalan Besar Dengkil, Pekan Dengkil, 43800 Dengkil, Selangor, Malaysia


3. Yosin Sports House Sdn Bhd (Shah Alam)

Yosin Sports House yang merupakan kedai badminton yang cukup terkenal di kawasan Shah Alam kerana ia menawarkan pelbagai peralatan badminton dengan pelbagai jenama terkenal.

Kedai raket badminton shah alam dikenal mempunyai staff perkhidmatan yang mesra dan siap membantu, dengan barangan yang lengkap dan berkualitas, kedai badminton Shah Alam ini disyorkan bagi anda.

Alamat: No. 23-G & 25-G, Jalan Dinar D U3/D, Taman Subang Perdana, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Baca : THE BEST 15 Kedai Pajak Selangor Near Me


4. Meru Sport Enterprise

Cadangan kedai badminton Klang ini menjual pelbagai peralatan badminton seperti racket, shuttlecock, beg badminton dan aksesori badminton lainnya yang berkualiti.

Meru Sport Enterprise cawangan Klang ini juga menawarkan perkhidmatan penggantian senar racket, mendapat ulasan yang amat baik dari pelanggan, kedai badminton Klang ini disyorkan.

Alamat: Jln Meru, Mutiara Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor, Malaysia


5. Meru Sport Enterprise Shah Alam Branch

Cadangan seterusnya juga ada Meru Sport Enterprise cawangan Shah Alam, mereka menjual pelbagai kebutuhan dan peralatan badminton dengan jenama macam Yonex, RCL, Ling-Mei, Fleet dan banyak lagi.

Kedai badminton Shah Alam ini pastinya menjual barangan yang berkualiti dengan harga berpatutan, sama ada disokong oleh staff layanan yang sentiasa membantu pelanggan.

Alamat: 54-G, Jalan Nelayan 19/B, Seksyen 19, 40300 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Selangor Near Me


6. Rexcool Sports Kota Kemuning

Rexcool Sports Kota Kemuning juga disyorkan bagi anda yang nak mencari kedai badminton Shah Alam dengan pelbagai perlatan dan kebutuhan badmintong yang amat lengkap berjenama Yonex.

Mereka menawarkan perkhidmatan pergantian/pemasangan string racket badminton pula, bagi anda yang berminat sila berkunjung sesuai alamat yang telah kami senaraikan.

Alamat: 6, Jalan Anggerik Vanilla M 31/M, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia


7. Qoul Sports

Terletak di Jalan Plumbum V 7/V, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Qoul Sports menjual perlatan badminton seperti raket, shuttlecock, beg badminton dengan jenama macam Apacs, Li-Ning, RSL dan Yonex.

Walau saiz ini agak kecil tetapi harga yang ditawarkan berpatutan dengan staff yang friendly disyorkan bagi anda.

Alamat: VG-36, Jalan Plumbum V 7/V, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Plastik Selangor Near Me


8. Hock Eng Sports (M) Sdn Bhd

Mari kita berpindah di kawasan Bandar Bangi ada Hock Eng Sports (M) Sdn Bhd selain menyediakan peralatan badminton juga ada barangan sukan lainnya dengan pelbagai jenama yang berkualiti.

Kakitangannya sangat berpengetahuan dan membantu dalam membantu anda memilih peralatan yang sesuai untuk keperluan anda.

Mereka juga boleh membantu mengesyorkan raket dan bulu tangkis yang sesuai untuk anda.

Alamat: 13 GF, Jalan 15/1b, Seksyen 15, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia


9. My Sports Centre

Beralamat di Jalan 4/1a, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, My Sports Centre boleh pula menjadi cadangan seterusnya kerana pemilik kedai ini adalah veteran badminton Melayu.

Mereka mempunyai perkhidmatan layanan yang mesra dengan pelbagai peralatan badminton yang agak lengkap dan harga berpatutan, kedai badminton Bangi ini disyorkan.

Alamat: 3, Jalan 4/1a, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43000 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

Baca : 10 Cadangan Kedai Perabot Kuala Selangor Terbaik


10. Phatboys Badminton Store

Mari kita berpindah ke kawasan Rawang, ada Phatboys Badminton Store di Jalan Bersatu 8, Taman Bersatu, 48000 Rawang, Selangor yang mempunyai layanan mesra dan service tiptop.

Kedai badminton Rawang ini menawarkan perkhidmatan pemasangan grip dan senar raket sama ada peralatan dan kebutuhan badminton lainnya dengan harga berpatutan.

Alamat: 8, Jalan Bersatu 8, Taman Bersatu, 48000 Rawang, Selangor, Malaysia


11. Kedai Sukan Badminton EASPORT

Kedai sukan badminton Rawang EASPORT menjual pelbagai raket badminton lengkap dengan beg raket dan juga peralatan atau aksesori badminton lainnya.

Mereka juga menawarkan perkhidmatan pemasangan tali/senar raket yang berkualiti dengan harga murah, jika anda berminat anda boleh datang mengikuti alamat yang telah kami senaraikan.

Alamat: D-G-1 apt kenanga jalan bunga raya 1, Persiaran Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung, 48300, Selangor, Malaysia

Baca : 10 BEST Kedai Hardware Selangor


12. Ultimate Sports

Bagi anda yang ada di kawasan Ampang Jaya, Selangor ada Ultimate Sports yang menjual pelbagai kebutuhan badminton macam raket, hand grip, shuttlecock, senar, dan barangan badminton lainnya.

Kedai badminton Ampang ini menawarkan perkhidmatan penggantian senar badminton bermula dari harga RM20, sila anda melawat ke kedai yang beralamat di bawah ini.

Alamat: 67, Jalan Mamanda 1, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang Jaya, Selangor, Malaysia


13. V Life Sport

Kedai badminton V Life Sport ini ada di Sunlight Badminton Hall, 7, Jalan Kencana 22, Taman Kencana, 56100 Ampang.

Mereka menjual pelbagai peralatan badminton dan juga perkhidmatan macam penggantian senar dan pemasangan grip raket.

Alamat: Sunlight Badminton Hall, 7, Jalan Kencana 22, Taman Kencana, 56100 Ampang, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : BEST 10 Senarai Kedai Makan Kuala Selangor Sedap


14. Kedai Sukan GBS

Kedai sukan GBS yang ada di Jln. Ukay Bistari amat disyorkan bagi anda yang berada di kawaan Ampang kerana mereka mempunyai ulasan yang sangat baik dengan perkhidmatan yang ditawarkan.

Pemiliknya ramah dan membantu, sama ada beberapa item edisi jarang/terhad juga tersedia di sini.

Harganya murah berbanding yang lain mereka juga dapat merangkai dan membaikan senar raket.

Alamat: E-G-04 RESIDENSI BISTARI, Jln. Ukay Bistari, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia


15. Sport2GO Badminton Stringing Studio (S2GPU)

Seterusnya ini ada Sport2Go Badminton di Jalan PU 7/1, Taman Puchong Utama yang merupakan pakar dalam urusan merangkai senar badminton dengan harga bermula dari RM20.

Kedai badminton Puchong ini sangat disyorkan kerana mereka juga menjual pelbagai peralatan dan kebutuhan yang berkaitan dengan badminton dengan pelbagai jenis jenama yang berkualitas.

Alamat: No.7, Jalan PU 7/1, Taman Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia

Baca : 9 Senarai Kedai Bahan Kek Selangor Paling Lengkap


16. Badminton Bay (badmintonbay.com)

Badminton Bay bisa menjadi tempat best bagi anda yang nak cari barangan badminton yang amat lengkap dengan pelbagai jenama yang berkualiti terbaik di kawasan bandar Kinrara, Puchong.

Dengan staff yang ramah sentiasa membantu pelanggan, Badminton Bay juga menawarkan harga yang agak murah berbanding pembelian secara online maka dari itu disyorkan.

Alamat: 20, Jalan BK 5a/2b, Bandar Kinrara 5, 47180 Puchong, Selangor, Malaysia


17. Serasi Sports

Kedai badminton Puchong Serasi Sports yang ada di Jalan PU 7/4, Taman Puchong Utama dapat menjadi cadangan anda seterusnya.

Banyak promosi raket, pekerja banyak membantu dalam pemilihan raket yang bersesuaian dengan kita, boleh minta raket yang sesuai dengan anda sama ada shuttlecock dan juga pemasangan senar raket.

Alamat: 45, Jalan PU 7/4, Taman Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia

Baca : 10 Senarai Kedai Komputer Kuala Selangor Paling Di Syorkan!


18. AJ Racket Mart

AJ Racket Mart bukan sahaja menjual peralatan badminton seperti raket tetapi juga kasut badminton, jersi, beg badminton dan aksesori lain daripada pelbagai jenama yang berkualiti dan original.

Kedai badminton Puchong mempunyai staff layanan yang sentiasa membantu dan profesional, dengan harga masuk akal ini amat disyorkan.

Alamat: 3G, Jalan Puteri 4/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia


19. Rexcool Sports Puchong

Rexcool Sports cawangan Puchong di Jalan Puteri 4/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor menawarkan pelbagai peralatan dan kebutuhan badminton yang amat lengkap dan berkualiti.

Selain menjual pelbagai perlatan berkaitan dengan badminton, mereka juga menawarkan perkhidmatan merangkai/membaikan senar raket yang rusak dengan staff yang profesional.

Alamat: 35, Jalan Puteri 4/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia

Baca : [Terkini] 10 Kedai Elektrik Kuala Selangor Paling Di Syorkan


20. Giant Klang Sport & Fitness

Giant Klang Sport & Fitness merupakan kedai badminton yang menjadi tumpuan Selangor kali ini, menjadi tunjang kepada peminat badminton di kawasan Klang.

Mereka menjual pelbagai barangan keperluan badminton yang sangat lengkap dan berkualiti, selain itu anda juga boleh menggantikan atau memasang tali raket di kedai badminton Klang ini.

Bukan itu sahaja, kalau tak rasa nak keluar melawat kedai pun boleh order barang atau tanya saja melalui online service, highly recommended.

Alamat: 7 Tingkat bawah, ks 1, Jalan Raya Timur, pusat bandar, 41000 Klang, Selangor, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Tags

Leave a Comment