√ 10 Kedai Bunga Terbaik Alor Setar & Berkualiti

Team A

Tidak lengkap jika acara perayaan tidak termasuk gubahan bunga yang indah untuk memeriahkan suasana.

Oleh itu, anda perlu mempunyai rujukan kedai bunga Alor Setar yang menyediakan produk lengkap, harga yang berpatutan, dan kualiti yang baik.

Di sini Carikedai.com akan berkongsi dengan anda beberapa cadangan untuk kedai bunga di kawasan Alor Setar, mari kita mulakan !

Senarai Kedai Bunga Alor Setar, Kedah

1. T&O Florist

Melangkah pada pilihan pertama, terdapat T&O Florist yang merupakan salah satu pilihan yang tepat bagi anda yang mencari kedai bunga di kawasan Alor Setar.

Lokasi kedai bunga ini agak strategik dan mudah untuk anda capai dengan pelbagai kenderaan, tepat terletak di Jalan Stadium, Bandar Alor Setar.

Pelbagai pilihan bunga segar boleh didapati di sini, boleh untuk sejambak, karangan bunga atau pembuatan papan bunga.

Alamat: 1934, Jalan Stadium, Bandar Alor Setar, 05100 Alor Setar, Kedah, Malaysia


2. W Florist

W Florist buka setiap hari bermula dari 10.00pagi hingga 18.00 petang, mereka bersedia untuk melayani pembuatan sejambak, papan bunga atau karangan bunga untuk pelbagai konsep.

Di samping itu, harga bunga dan perkhidmatan membuat sejambak bunga di sini juga masih boleh dicapai oleh pasaran.

Alamat: 1035A,Tingkat Bawah, Jalan Utama, Jalan Pekan Simpang Kuala, Pekan Simpang Kuala, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia


3. Oriental Floral Gallery

Oriental Floral Galler disyorkan bagi anda yang ingin memberikan sejambak unik yang berbeza daripada yang lain, contohnya sejambak makanan ringan, bunga kering, wang, dan sebagainya.

Tetapi selain itu, terdapat juga sejambak bunga segar atau tiruan secara umum.

Penjual juga jujur dan responsif kepada setiap pelanggan yang datang atau membuat tempahan secara dalam talian melalui web orientalfloral.com

Alamat: 607A, jalan menanti, off, Jalan Putra, 05100 Alor Setar, Kedah, Malaysia


4. GG Grass Florist 青青草花苑

Kedai bunga Alor Setar berikut ini menawarkan bouquet bunga dan lainnya untuk acara khas, kedai bunga boleh menyusun bunga mengikut tema yang dikehendaki, macam majlis tertentu.

GG Grass Florist mempunyai perkhidmatan pemilik yang sangat baik, prosedur pembayaran mudah, harganya berpatutan, dan yang penting ialah reka bentuk sejambak juga sangat cantik, disyorkan.

Alamat: 44, Persiaran Sultan Abdul Hamid, JALAN PEGAWAI, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia


5. Rak Bunga Florist

Kedai bunga Alor Setar ini disyorkan untuk mereka yang ingin memesan sejambak, bunga segar, hiasan bunga dan ballon party dengan harga yang berbaloi dengan kualiti.

Kedai Rak Bunga Florist ini menyajikan pesanan sejambak untuk majlis graduasi, hari lahir, ucapan takziah, kepada perasmian perniagaan baru.

Walaupun kedai ditutup pada 20.00, tetapi memesan bunga boleh bila-bila masa selama 24 jam melalui WhatsApp.

Alamat: Lot 1784 Simpang Kuala, Jalan Kuala Kedah, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia


6. Encikbungakedah Bouquet Surprise Delivery

Terletak di kawasan Ukir Mall cadangan seterusnya ada Encikbungakedah yang menawarkan pelbagai jenis sejambak untuk majlis umum dengan perkhidmatan penghantaran sesuai alamat anda.

Kedai bunga Alor Setar ini mendapat ulasan yang baik dari pelanggan kerana service tiptop hasil kemas dan bunga pun cantik dan segar, sangat berbaloi.

Alamat: GL-02 tingkat bawah, kompleks, Ukir Mall, Bandar Alor Setar, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia


7. Niceday Florist & Gift Shop 好天花苑鲜花店

Terletak di No 14 plaza gunung indah, Jalan Kuala Kedah, Alor Setar ada Niceday Florist & Gift Shop menawarkan bunga yang masih segar dan reka bentuk gubahan bunga juga bagus, kemas dan kreatif.

Bagi anda yang ingin mengejutkan orang tersayang, gubahan bunga dari kedai satu ini boleh menjadi pilihan.

Oleh itu, kedai bunga Alor Setar ini sering menjadi rujukan bagi mereka yang ingin memberi hadiah untuk acara tertentu.

Alamat: 44, plaza gunung indah, Jalan Kuala Kedah, Alor Setar, Kedah, Malaysia


8. Ms flower trading

Kedai bunga 24 jam Alor Setar ini menawarkan pelbagai jenis bouquet dan gubahan bunga dengan perkhidmatan penghantaran yang cepat mengikut masa.

MS Flower Trading dapat membuat pelbagai jenis bouquet dan gubahan sesuai reka bentuk yang anda butuhkan dengan kualiti yang baik disyorkan untuk pelbagai majlis umum.

Alamat: 31, 256, Bandar Alor Setar, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia


9. Lady Elegance Florist

Adakah anda ingin memesan bunga segar, bunga tiruan, sejambak, gubahan bunga meja, atau sejambak lain? Kedai bunga Lady Elegance Florist ini dapat memenuhi keperluan anda.

Untuk pesanan, anda boleh melalui Whatsapp walaupun berkaitan dengan harga agak kompetitif dengan kedai bunga lain tetapi berbaloi dengan kualiti.

Alamat: Lot G-5, Bangunan Arena, 55, Jalan Gangsa, Kawasan Perusahaan Mergong Ii, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia


10. Eezi Kedai Bunga (Sweet Bubble Enterprise)

Cadangan kedai bunga Alor Setar yang terakhir ada Eezi Kedai Bunga yang terletak di No.A166, Ground Floor, Jalan Karungan 1 Taman, Bandar Baru Mergong 06250 Alor Setar.

Mereka menawarkan pelbagai jenis bunga hiasa, bouquet bunga, gubahan, hantaran dan party decoration dengan kualiti bunga yang amat baik disyorkan bagi anda.

Alamat: No.A166, Ground Floor, Jalan Karungan 1 Taman, Bandar Baru Mergong, 06250 Alor Setar, Kedah, Malaysia

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment