10 Senarai Kedai Bunga Terengganu Paling Best

Winda Afrianti

Bunga-bunga yang dijual di kedai bunga Terengganu adalah pelbagai, terdapat bunga potong, tumbuhan hiasan, untuk melengkapkan plastik tiruan bersama-sama dengan aksesori sokongan seperti pasu, periuk dan sebagainya.

Di sepanjang jalan Terengganu, anda juga akan melihat deretan kedai yang menjual pelbagai gubahan bunga seperti sejambak papan ucapan, sejambak, paip berkabung, hiasan kereta pengantin, hiasan perkahwinan, semuanya lengkap di sini.

Dan di bawah adalah senarai kedai bunga terbaik di Terengganu yang boleh anda pilih jika anda ingin mendapatkan gubahan bunga yang baik, murah dan berkualiti.

1

Natural Floral House

Alamat1081-N, Jalan Sultan Sulaiman, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00 AM – 06.00 PM
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60129643334

Natural Floral House adalah kedai bunga kuala terengganu, Selangor yang dilengkapi dengan kualiti dan tepat masa.

Natural Floral House menghidangkan pembuatan dan penghantaran pelbagai gubahan bunga untuk seluruh kawasan Terengganu, seperti bunga berdiri, kran kesedihan, sejambak, dan lain-lain.

Sekiranya anda ingin membeli bunga atau mencari kedai bunga terdekat di bandar Putrajaya, Natural Floral House adalah jawapannya!

Selain kualiti reka bentuk yang menarik, Natural Floral juga mengutamakan perkhidmatan dengan menyediakan perkhidmatan terbaik, penghantaran cepat dan penghantaran percuma.

Jom Baca : [Terkini] 7 Senarai Kedai Bunga Putrajaya Paling Ramai

2

MRZ Florist & Event Planner

AlamatK 2229, Jalan Kastam, Jln Kuantan – Kemaman, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00 AM – 07.00 PM
Friday : Closed
Nombor Telefon+601125499282

MRZ Florist & Event Planner adalah kedai bunga terbaik seterusnya di kawasan pasar bunga Kuantan yang menjual pelbagai bunga segar.

Kedai bunga kemaman MRZ Florist ini menerima tempahan untuk pelbagai gubahan bunga segar dan menawarkan perkhidmatan penghantaran di Jalan Kastam, Jln Kuantan – Kemaman, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia.

Tidak perlu bersusah payah ke lokasi, MRZ Florist juga bersedia untuk menyampaikan mesej untuk menghantar sejambak secara dalam talian setiap hari, kecuali hari jumat.

Di samping itu, perkhidmatan ini mendapat sambutan yang cepat dan harganya murah.

3

Rose Jepun Terengganu

AlamatLot 10679 taman sri gelam, Jalan Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00 AM – 06.30 PM
Nombor Telefon+60134131707

Rose Jepun Terengganu adalah kedai bunga gong badak terbaik seterusnya di taman sri gelam, Jalan Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia yang menjual pelbagai bunga segar.

Rose Jepun ini menerima tempahan untuk pelbagai gubahan bunga segar dan menawarkan perkhidmatan penghantaran di seluruh Kuala Terengganu.

Tidak perlu bersusah payah ke lokasi, Rose Jepun juga bersedia untuk menyampaikan mesej untuk menghantar sejambak secara dalam talian.

Di samping itu, perkhidmatan ini mendapat sambutan yang cepat dan harganya murah.

Jom Baca : 10 Senarai Kedai Bunga Pulau Pinang Paling di Cadangkan!

4

Melia Florist & Gifts

Alamat1085-F, Jalan Sultan Sulaiman, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00 AM – 07.00 PM
Jumat : Closed
Nombor Telefon+6096225085

Seterusnya ialah Melia Florist & Gifts, satu lagi kedai bunga terbaik di Kuala Terengganu yang menawarkan perkhidmatan kekuda karangan papan ucapan, sejambak, bunga berdiri, tiruan/plastik, bungkusan buah, faucet kesedihan dan vinil (percetakan digital).

Melia Florist juga merupakan salah satu kedai bunga terbaik dan paling lengkap di bandar Kuala Terengganu dengan kerja-kerja berkualiti.

Kedai bunga terengganu ini bersedia menerima pesanan di dalam bandar dan di seluruh rantau Kuala Terengganu.

5

Bunga Sayang Florist Terengganu 花爱

AlamatSebelah Jakel deret Mydin Mall, 21200 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Jumat : 08.00 AM – 10.00 PM
Sabtu dan Minggu : Closed
Nombor Telefon

Bunga Sayang Florist Terengganu 花爱 adalah seorang peniaga yang sangat berpengalaman dalam menyediakan gubahan bunga segar pada harga yang rendah dan berpatutan, mulai dari sejambak papan ucapan, paip kesedihan, sejambak, bunga berdiri hingga bungkusan buah-buahan.

Bukan sahaja menyediakan gubahan bunga yang berkualiti, tetapi Bunga Sayang Florist Terengganu 花爱 juga menawarkan perkhidmatan penghantaran ke pelbagai wilayah di Kuala Terengganu.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Kedai Bunga Johor Terbaik

6

Decor Floral & Gift

Alamat77A, Jalan Tok Lam, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00 AM – 06.30 PM
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60139818881

Decor Floral & Gift adalah senarai kedai bunga termurah dan paling dipercayai di Kuala Terengganu, Malaysia yang menawarkan pelbagai jenis gubahan bunga papan, sejambak, bunga berdiri, dan lain-lain yang boleh anda pilih mengikut keperluan anda.

Proses pembuatan cepat 2 jam lengkap dan bersedia untuk berkhidmat di luar talian dan dalam talian. Kelebihan lain, iaitu penghantaran percuma untuk seluruh kawasan Terengganu, Malaysia.

7

Kedai Bunga Mekcome

AlamatLot 4 bangunan arked maidam Cabang 3, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00 AM – 06.00 PM
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60143702921

Kedai Bunga Mekcome adalah salah satu kedai yang bukan sahaja menjual pelbagai bunga, tetapi juga menawarkan perkhidmatan mengatur sejambak untuk pelbagai acara, sama ada formal atau tidak formal.

Dibuka setiap hari dari jam 10 pagi hingga 6 malam, Kedai Bunga Mekcome bersedia untuk melayani mesej dalam talian penuh. Prosesnya cepat dan perkhidmatannya sangat mesra.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Kedai Bunga Perak Terbaik

8

Nurr Florist

AlamatChendering, Kampung Simpang Empat, 21080 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 24 jam
Nombor Telefon+60109203455

Terdapat banyak lagi pilihan kedai bunga yang baik di Kampung Simpang Empat. Alternatif seterusnya yang boleh anda lawati di kawasan ini ialah Nurr Florist.

Handbouquets, sejambak papan ucapan, bunga berdiri, bunga meja adalah beberapa produk yang ditawarkan oleh Nurr Florist. Selain cantik, harganya juga agak murah.

9

Ciktam’s Kitchen

AlamatNo 72, Taman Desa Putra, Kampung Banggul Tuan Muda, 21200 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.30 AM – 08.00 PM
Nombor Telefon+601118666569

Ciktam’s Kitchen Florist adalah kedai bunga yang menawarkan pelbagai perkhidmatan gubahan sejambak dengan sistem mutu kerja yang pantas, kemas dan berpatutan.

Di samping itu, Ciktam’s Kitchen juga bersedia untuk melayani pesanan dan penghantaran gubahan bunga secara dalam talian selama 24 jam ke seluruh pelusuk kawasan bandar Terengganu.

Jom Baca : [Terkini] 15 Kedai Bunga Terbaik di Selangor

10

Ratu Sehari

Alamat3534, No.1, Wisma KY, Kampung Chabang Tiga,, Jalan Simpang Tok Ku,, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00 AM – 10.00 PM
Nombor Telefon+6096230709

Ratu Sehari juga merupakan tempat terbaik yang disyorkan untuk memesan semua jenis gubahan bunga di kawasan jalan Simpang Tok Ku.

Harganya murah, prosesnya cepat dan pilihannya agak lengkap, terdapat sejambak, sejambak papan, kran berkabung, bunga langsung, bunga berdiri, dll.

Hanya pesanan melalui WA, maka pesanan anda akan segera dilancarkan ke lokasi tanpa mengambil masa yang lama.

Itu adalah beberapa kedai bunga terbaik Kuala Terengganu bagi anda yang ingin mendapatkan siri sejambak yang baik dan murah. Semoga ia berguna!

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment