10 Senarai Kedai Haiwan Puchong Paling Lengkap

Carikedai

Membesarkan haiwan peliharaan pastinya merupakan perkara yang sangat menyenangkan. Lebih-lebih lagi, menurut kajian, mempunyai haiwan peliharaan mempunyai pengaruh positif terhadap kesihatan pemiliknya.

Di mana, menurut penyelidikan jika kita mempunyai haiwan peliharaan, ia akan dapat meningkatkan mood. Bagaimanapun, ia sesuai digunakan sebagai rakan atau hiburan apabila ditekankan.

Oleh itu, sangat penting bagi kita untuk mengekalkan kesihatan haiwan peliharaan, tentu saja, supaya mereka tetap bersih, tidak mudah sakit, aktif dan ceria. Jadi ia masih menyeronokkan apabila dijemput untuk bermain.

Bagi pencinta haiwan yang tinggal di daerah Puchong. Terdapat banyak kedai rujukan yang menjual keperluan haiwan kesayangan kegemaran anda, dan tempat ini biasanya lebih dikenali sebagai Kedai Haiwan Peliharaan.

Bukan sahaja menjual keperluan dan peralatan, beberapa kedai haiwan peliharaan di Puchong juga menawarkan perkhidmatan dandanan, penjagaan harian dan klinik yang disokong oleh doktor haiwan yang kompeten untuk memeriksa kesihatan haiwan peliharaan.

Sekiranya anda mencari kedai haiwan kesayangan di sekitar kabupaten Puchong, senarai berikut adalah tempat yang agak disyorkan untuk dikunjungi.

1

Mai Bulus Cat House & Mai Bulus Cat House Boarding Centre

AlamatGS22 (RETAIL) , GS12(BOARDING, Jalan Indah 3/1, Taman Puchong Indah, 47150 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.30-21.00
Nombor Telefon+60122662494

Bagi pencinta haiwan peliharaan di daerah Puchong, anda mesti kenal dengan nama Mai Bulus Cat House & Mai Bulus Cat House Boarding Centre yang terletak di jGS22 (RETAIL) , GS12(BOARDING, Jalan Indah 3/1, Taman Puchong Indah, 47150 Puchong, Selangor, Malaysia

Ya, Mai Bulus Cat House & Mai Bulus Cat House Boarding Centre memang agak wujud dan merupakan langganan untuk pencinta haiwan peliharaan di Puchong.

Kerana kedai ini menjual pelbagai jenis keperluan dan bekalan haiwan kesayangan yang paling lengkap dan kedai kucing puchong terbesar.

Ia bukan sahaja menjual keperluan dan aksesori makanan, tetapi ia juga menyediakan perkhidmatan penjagaan kucing dan salun.

Jom Baca : 7 Senarai Kedai Haiwan Puncak Alam Paling BEST

2

Cinta Mama Pets

AlamatJalan Prima 5/1, Taman Puchong Prima, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-19.30
Nombor Telefon+60380900387

Masih keliru mencari alamat kedai bekalan haiwan peliharaan murah di kawasan Puchong? Jangan risau, ada Cinta Mama Pets yang boleh anda kunjungi. Lokasi terletak di Jalan Prima 5/1, Taman Puchong Prima, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia.

Cinta Mama Pets juga merupakan salah satu kedai bekalan haiwan kesayangan yang lengkap di Puchong. Ramai pelanggan mengatakan mereka agak berpuas hati dengan perkhidmatan tempat ini.

Di sini anda boleh membeli pelbagai keperluan anabul kegemaran anda, dari pelbagai makanan hingga aksesori.

Bagi pencinta haiwan peliharaan yang ingin melakukan penyelenggaraan atau penjagaan, Cinta Mama Pets juga mempunyai perkhidmatan dandanan dan hotel haiwan kesayangan.

3

Cinta mama pets @ Taman mas

AlamatNo 24 Ground floor, Jalan Dagang Mas 1, Taman Mas, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSelasa-Minggu: 10.00-19.30
Senin : Closed
Nombor Telefon+60380665869

Bagi anda yang ingin mengambil haiwan dan keliru tentang mencari tempat yang menjual haiwan yang sihat dan rapi.

Cinta mama pets @ Taman mas yang terletak di No 24 Ground floor, Jalan Dagang Mas 1, Taman Mas, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia boleh menjadi pilihan yang tepat bagi anda.

Cinta mama pets @ Taman mas menjual pelbagai jenis haiwan yang boleh anda pakai seperti Reptilia, Ikan, Ayam, dan Mamalia dengan keadaan yang sihat dan dijaga dengan baik.

Jom Baca : 10 Senarai Kedai Haiwan Klang Paling Lengkap

4

Only Pets

AlamatLOT F6, TESCO BANDAR BUKIT PUCHONG NO 1, 1, Jalan BP 7, Bandar Bukit Puchong, 47120 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-21.30
Nombor Telefon+60127388476

Senarai seterusnya ialah Only Pets yang terletak di LOT F6, TESCO BANDAR BUKIT PUCHONG NO 1, 1, Jalan BP 7, Bandar Bukit Puchong, 47120 Puchong, Selangor, Malaysia.

Menurut pengguna, Only Pets agak disyorkan kerana selain lengkap, harganya juga agak murah. Dan itu adalah dua kelebihan yang ditawarkan kepada pelanggannya.

Nah, untuk produk sendiri, Only Pets menjual keperluan haiwan tercinta yang terdiri daripada makanan, vitamin, syampu, sangkar, sangkar burung dan akuarium. Cukup lengkap bukan?

5

Pets Wonderland @ Puchong, IOI Mall

AlamatLot G-00B8, IOI Mall @ Puchong (Ground Floor), Batu 9, Jalan Puchong, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-22.00
Nombor Telefon+60380749387

Jika Pets Wonderland @ Puchong, IOI Mall di Lot G-00B8, IOI Mall @ Puchong (Ground Floor), Batu 9, Jalan Puchong, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor, Malaysia tidak kurang baik daripada beberapa senarai sebelumnya.

Ia juga menjadi langganan bagi pencinta haiwan peliharaan untuk membeli semua keperluan haiwan kesayangan mereka.

Di sini anda juga boleh menikmati perkhidmatan dandanan kanak-kanak dan penjagaan harian. Bagi harga, ia agak murah.

Begitu juga dengan perkhidmatan ini, sangat mesra. Itulah sebab mengapa ramai orang menjadikan tempat ini langganan untuk memburu keperluan haiwan kesayangan mereka.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Kedai Kucing Bangi Paling BEST

6

IRAMA PET MART

AlamatNo 11 & 13, Jalan PU 7/3, Bandar Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-21.00
Nombor Telefon+60380608719

Seterusnya ialah IRAMA PET MART yang paling hampir dengan kawasan Bandar Puchong Utama.

Ini adalah kedai bekalan haiwan peliharaan yang cukup dipercayai oleh pencinta haiwan peliharaan untuk melengkapkan keperluan haiwan kesayangan mereka.

Tempat itu selesa, produk itu lengkap dan bersedia untuk memanjakan haiwan kesayangan anda.

Mahu keluar dari bandar? Jangan risau, IRAMA PET MART bukan sahaja menyediakan makanan dan aksesori, tetapi juga menyediakan perkhidmatan penjagaan haiwan kesayangan.

7

Petico.my Pet Shop Puchong

AlamatG43, Jalan Puteri 4/6, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-20.00
Nombor Telefon+60165873752

Petico.my Pet Shop Puchong di Jalan Puteri 4/6, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia sesuai untuk anda yang mencari kedai bekalan haiwan peliharaan murah di Puchong.

Sebabnya,Petico.my Pet Shop Puchong adalah kedai runcit barangan haiwan kesayangan yang sangat lengkap. Sama ada keperluan makanan, mainan, tempat makan, sangkar, sangkar, akuarium atau aksesori lain, semuanya boleh didapati di sini.

Bukan sahaja keperluan kucing dan anjing, tetapi juga arnab, hamster, burung, ikan atau reptilia yang boleh anda dapatkan di Petico.my Pet Shop Puchong ini. Bercakap tentang perkhidmatan, ia adalah baik, bahkan agak memuaskan.

Jom Baca : 10 Senarai Kedai Haiwan Kuala Lumpur Paling Best & Murah

8

CWM Catz Corner

Alamat57, Jalan PU 9/1, Taman Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 12.00-20.00
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60126547513

Di CWM Catz Corner, anda juga mempunyai semua yang anda perlukan untuk haiwan kegemaran anda. Sama ada makanan berkualiti standard atau premium, vitamin, makanan tambahan, susu, ubat-ubatan, syampu atau aksesori.

Bagi mereka yang ingin melakukan rawatan, CWM Catz Corner juga telah menyediakan perkhidmatan dandanan yang dikendalikan secara langsung oleh pekerjanya yang profesional dan berpengalaman dalam bidang mereka.

9

DF Pet Grocery 宠物便利店

AlamatNo.115G ,Block G ,Tanming Boulevard, Jalan Meranti Jaya 3/1, Taman Meranti Jaya, 47120 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.30-20.00
Nombor Telefon+60358785429

Seterusnya ialah DF Pet Grocery 宠物便利店 yang terletak di No.115G ,Block G ,Tanming Boulevard, Jalan Meranti Jaya 3/1, Taman Meranti Jaya, 47120 Puchong, Selangor, Malaysia, kedai ini menyediakan pelbagai keperluan kucing, mulai dari makanan, ubat, sangkar, hingga aksesori.

Selain lengkap, di sini juga menyajikan perkhidmatan dandanan.

Baiklah, sementara bagi anda yang ingin pulang ke rumah dari bandar dan mencari kedai haiwan peliharaan yang menyajikan perkhidmatan jagaan harian, DF Pet Grocery 宠物便利店 adalah pilihan tempat yang tepat. Tidak perlu risau, haiwan kesayangan anda akan selamat semasa anda berada di sini.

Jom Baca : [Terkini] 10 Kedai Haiwan Negeri Sembilan Paling Best

10

Pets for You Sdn Bhd

Alamat50, Jalan Puteri 5/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia
PetaDisini
Waktu
Nombor Telefon+60380601061

Dari segi memenuhi keperluan dan peralatan haiwan kesayangan anda, Pets for You Sdn Bhd, yang terletak di Jalan Puteri 5/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia, juga bersedia memberikan perkhidmatan terbaik.

Berdasarkan ulasan, ramai pelanggan mengatakan bahawa mereka sangat suka membeli-belah di Pets for You Sdn Bhd.

Sebabnya, barang-barang itu lengkap, banyak pilihan dan yang paling penting, harganya murah.

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment