[Terkini] 7 Best Kedai Helmet Kelantan Paling di Syorkan

Umni Afifah

Helmet adalah objek yang mesti dipakai semasa menunggang, terutamanya untuk penunggang motosikal. Jika anda tidak memakainya, anda akan atau boleh mendapatkan tiket.

Helmet itu sendiri berfungsi untuk melindungi kepala sekiranya berlaku kemalangan atau perkara lain. Oleh itu, setiap penunggang dikehendaki sentiasa memakainya semasa memandu.

Terdapat banyak jenis helmet yang boleh didapati di pasaran, selain helmet motosikal, terdapat juga untuk sukan, peperangan dan projek.

Tetapi secara umum, yang paling biasa ditemui di lebuh raya adalah helmet motosikal, kerana ini adalah pengangkutan paling banyak digunakan oleh orang ramai. Tidak kalah dengan barangan lain, perlindungan kepala juga mempunyai pelbagai jenama, gaya, dan warna.

Sekarang bagi anda yang mencari kedai helmet Kelantan berkualiti terbaik, jangan keliru kerana terdapat banyak rujukan yang boleh dikunjungi. Dan berikut adalah beberapa alamat.

7

Niterider Garage

AlamatJalan Guchil Bayam, Kampung Darat, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–18.00
Nombor Telefon+60193190593

Anda boleh menyesuaikan semua jenis model, saiz dan gaya topi keledar di kedai helmet Niterider Garage ini mengikut reka bentuk yang dikehendaki. Sama ada untuk motosikal, onthel, salib, atau lain-lain.

Tidak perlu risau, kualiti dijamin sangat baik kerana menggunakan bahan terbaik. Mahu pengubahsuaian yang digunakan? Kedai Niterider Garage juga sedia untuk diterima!

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Helmet Kedah Paling di Syorkan

6

Syazmi FTG Helmet and Accessories(PERSONAL SHOPPER)

AlamatLorong Makam Raja Abdullah, Kampong Kubang Bongor, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
PetaDisini
Waktu24 Jam
Nombor Telefon+60179081920

Syazmi FTG Helmet and Accessories juga merupakan salah satu tempat jualan topi keledar besar di Kelantan dan mempunyai ramai pelanggan setia.

Kedai ini agak lengkap, kerana ia bukan sahaja menjual pelbagai topi keledar berjenama dan tidak berjenama, tetapi juga pelbagai aksesori peralatan motosikal, seperti jaket, sarung tangan, topeng, dll.

5

MotoJack Kelantan – Helmet shop for Shoei, Arai, NHK, Gracshaw

Alamat57, Kampung Kok Pasir, 15400 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-20.00
Nombor Telefon+60146194958

MotoJack Kelantan – Helmet shop for Shoei, Arai, NHK, Gracshaw adalah kedai helmet kota bharu runcit terbesar, terbaik dan paling lengkap yang mengkhususkan diri dalam menjual helmet motosikal dan pelbagai bahagian auto seperti jaket, sarung tangan, baju hujan, beg jelajah, tayar, kotak pelindung badan, aksesori, dll.

Terdapat banyak jenis helmet yang dijual di sini, sama ada untuk harian, lawatan, pengembaraan silang ke helmet perlumbaan berjenama seperti AGV, KYT Elsico, GM, NHK Fullface, MK, HJC, JPX, Bogo Snail, MDS, dan lain-lain, sama ada untuk orang dewasa atau kanak-kanak.

Selain menjadi kedai helmet yang paling lengkap, MotoJack Kelantan – Helmet shop for Shoei, Arai, NHK, Gracshaw juga merupakan salah satu penjual dengan beberapa cawangan yang tersebar di seluruh bandar Kelantan.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Helmet Johor Paling di Syorkan

4

BikEmpire96 Kota Bharu

AlamatLot 942 & 943, Ground Floor, Kampung, Wakaf Che Yeh, 15150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-20.00
Nombor Telefon+6097433644

Ingin membeli helmet berkualiti premium tetapi keliru tentang pusat borong menunggang keselamatan murah di sekitar kawasan Kelantan? Cuba pergi ke BikEmpire96 Kota Bharu.

Ini adalah salah satu kedai penjual helmet yang besar dan termurah di Kelantan. Semua keperluan menunggang keselamatan anda boleh dipenuhi di sini! Produk ini agak lengkap, harganya murah, perkhidmatannya mesra, membuat ramai orang mengesyorkannya.

Berminat untuk membeli-belah di sini? Sila singgah di kedai BikEmpire96 Kota Bharu yang terdekat! Cawangan-cawangan tersebut ialah di Lot 942 & 943, Ground Floor, Kampung, Wakaf Che Yeh, 15150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

3

Bike Lane

Alamat1848, Jalan Hospital, Kampung Cherang, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu: 10.00-18.30
Jumat: Closed
Nombor Telefon+60179120888

Adakah anda mahukan helmet tersuai watak kanak-kanak bogo tetapi dengan kualiti terbaik? Kelajuan Teratas adalah tempat terbaik untuk digunakan sebagai alternatif.

Tempat ini agak mudah dicari, kerana lokasi itu sendiri agak strategik. Pemiliknya juga sangat mesra dan bermaklumat, menjadikan tidak beberapa orang mengesyorkan kedai itu.

Di samping itu, di sini juga menjual aksesori. Untuk pembayaran, ia boleh menjadi wang tunai, debit, atau e-wallet. Mahu mencuci helmet anda? Di kedai helmet murah inii juga bersedia untuk menerimanya!

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Helmet Kuala Lumpur Paling Best

2

Syazmi FTG Helmet and Accessories

AlamatLorong Makam Raja Abdullah, Kampong Kubang Bongor, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 24 jam
Nombor Telefon+60179081920

Sama ada KW Super atau kualiti premium, semuanya ada di sini. Perkhidmatan ini juga agak mesra, harganya telah disenaraikan, jadi lebih mudah bagi anda untuk membeli helmet mengikut kandungan dompet.

Koleksi karglos, pengembaraan silang, supermoto, atau helmet bogo di sini juga unik dan bagus, terdapat banyak pilihan. Bagi harga, ia lebih murah. Sesuai untuk anda yang mencari pusat borong helmet di Kelantan.

1

R.Spec Motorcycle

AlamatPengkalan Chepa, 16100 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-18.00
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60199657419

Anda boleh menyesuaikan semua jenis model, saiz dan gaya helmet di sini mengikut reka bentuk yang dikehendaki. Sama ada untuk motosikal, onthel, salib, atau lain-lain.

Tidak perlu risau, kualiti dijamin sangat baik kerana menggunakan bahan terbaik. Mahu mengubah suai yang digunakan? R.Spec Motor cycle juga sedia untuk diterima!

Kedai R.Spec Motorcycleuga kini boleh didapati di Bukalapak dan Tokopedia. Bagi anda yang berada di Kelantan yang ingin melihat koleksi terkini, jangan lupa mengikuti IG !

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment