[TERKINI] 10 Senarai Kedai Iphone Kota Kinabalu Terbaik

Ayu Sadewi

Kinabalu merupakan salah satu pulau yang terkenal sebagai destinasi pelancongan di dunia. Ramai pelancong asing dan domestik sering datang ke Bali untuk lawatan.

Bukan sahaja untuk tujuan pelancongan, ramai yang datang ke Kinabalu untuk menetap di sana kerana berasa selesa tinggal di pulau ini.

Ini juga membuka peluang baik kepada jenama telefon pintar untuk menjual produk mereka di pelbagai kawasan di Kinabalu. Ini kerana telefon pintar merupakan medium komunikasi yang digunakan oleh ramai orang dewasa ini.

Salah satu jenama telefon pintar yang boleh anda beli di Kinabalu ialah iPhone. Bukan sahaja warga Malaysia, iPhone juga sering digunakan oleh warga negara lain.

Terdapat beberapa tempat yang anda boleh pergi untuk membeli iPhone di Kinabalu. Ingin tahu?

1

Ori Mobile Store

AlamatLot No. G38C, Kompleks Karamunsing, Jalan Nenas, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–21.30
Nombor Telefon+60178167838
Ori Mobile Store merupakan kedai telefon pintar yang boleh anda kunjungi di Kinabalu. Tempat ini menjual pelbagai jenama telefon pintar, tidak terkecuali iPhone.

Terdapat pelbagai siri iPhone yang boleh anda beli di kedai jual iphone, dari yang lama hingga yang baru. Kualiti barang tidak kurang bagus berbanding tempat lain.

2

Switch Apple Authorized Service Provider, Kota Kinabalu

AlamatUnit No. G-9 & G-75, Ground floor, Suria Sabah Shopping Mall, Jln Tun Fuad Stephens, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6088212261
Seperti namanya, kedai ini merupakan tempat yang menjual pelbagai produk Apple seperti iPhone, iPad, Apple Watch, Macbook, Airpod, dan lain-lain.

Terdapat pelbagai siri iPhone yang boleh anda beli di kedai jual iphone near me, baik yang baru mahupun yang terpakai. Bagi anda yang ingin membeli barangan terpakai, kualiti masih bagus.

3

Gallery iphone

AlamatGallery Iphone, City Mall Shopping Center, City Mall, Jln Lintas, Lintas, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 24 Jam
Nombor Telefon+60128376800
Bagi anda yang ingin memburu pelbagai siri iPhone, Gallery iphone juga boleh dijadikan pilihan tempat yang bagus di kawasan Kinabalu. Bukan sahaja yang baru, mereka juga menjual iPhone terpakai juga tau.

Selain boleh membeli iPhone, anda juga boleh servis atau tukar beli di kedai ini. Tiada keraguan tentang kualiti barangan!

4

Metro Electronic Supplies Karamunsing iPhone Reseller

AlamatLower Ground floor, LG 19 Blok C, Kompleks Karamunsing, Jalan Tuaran, Kota Kinabalu, 88100, 88673 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 11.30–18.00
Nombor Telefon+60178391800
Ada lagi, satu tempat yang tidak kurang bagusnya di kawasan Kinabalu untuk membeli iPhone iaitu Metro Electronic Supplies Karamunsing iPhone Reseller. Seperti namanya, anda boleh membeli dan servis iPhone di kedai ini.

Bukan sahaja iPhone, terdapat pelbagai produk Apple yang boleh anda beli di sini, seperti iPad, iPod, Macbook, iMac, Apple Watches, dan pelbagai aksesori.

5

MAC BORNEO

AlamatKompleks Karamunsing, Lot 3.82, 3rd Floor,, Jalan Karamunsing, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–18.00
Nombor Telefon+6088213839
MAC BORNEO adalah salah satu kedai iPhone di bawah Apple Store di Kinabalu. Seperti namanya, tempat ini menjual produk rasmi Apple.

Bukan sahaja iPhone, anda juga boleh membeli Macbook, iMac, iPad, Jam Apple, dan pelbagai aksesori daripada Apple rasmi. Jika anda ingin melihat koleksi, sila pergi terus ke laman web rasmi.

6

KING GADGET

AlamatLOT 54A, Ground Floor, City Parade, Centre Point Sabah, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 24 Jam
Nombor Telefon+60102221282
Bagi kebanyakan orang terutamanya pengguna produk Apple, pastinya nama tempat ini tidak asing lagi di telinga anda. KING GADGET adalah salah satu penjual semula rasmi produk Apple di Malaysia.

Mereka mempunyai banyak cawangan dan salah satunya terletak di Kinabalu. Bukan sahaja iPhone, di kedai ini anda juga boleh membeli iPad, iMac, Macbook, Apple Watches, Airpods, dan sebagainya.

7

Apple

AlamatAeropod Aeropod Commercial Square, Jalan Kepayan, Tanjung Aru, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : –
Nombor Telefon
Bagi anda yang tinggal di kawasan Kinabalu, Apple juga boleh menjadi cadangan kedai yang bagus untuk membeli iPhone atau pembaikan.

Bukan sahaja iPhone, terdapat pelbagai lagi produk Apple yang anda boleh beli di kedai ini seperti Macbook, iPad, iMac, dan sebagainya.

8

Trend Phone

Alamat1, Lorong Centre Point, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–21.00
Nombor Telefon+6088266660
Bagi warga Kinabalu, Trend Phone merupakan salah satu kedai yang boleh anda kunjungi untuk membeli-belah pelbagai telefon pintar. Salah satu jenama yang terdapat di kedai ini ialah iPhone.

Walaupun rata-rata iPhone yang dijual di sini adalah terpakai, kualitinya tidak kurang bagus daripada kedai lain.

9

Realgadget itech

AlamatKaramunsing, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–18.30
Nombor Telefon
Terdapat pelbagai jenama telefon pintar yang boleh anda beli di kedai ini dan salah satunya ialah iPhone. Bukan sahaja telefon bimbit, anda juga boleh membeli aksesori Apple rasmi.

10

Borneo Gadget Centre Phone Repair Centre

AlamatLorong Universiti, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–22.00
Jum’at – Minggu : Closed
Nombor Telefon+60109804202
Borneo Gadget Centre Phone Repair Centre adalah kedai telefon pintar yang cukup lengkap di Kinabalu. Anda boleh membeli pelbagai siri iPhone di sini, di luar talian dan dalam talian.

Itulah beberapa kedai yang boleh anda kunjungi di pelbagai sudut pulau Bali untuk membeli iPhone. Sesetengah kedai pun terima servis tau.

Semestinya selain yang dinyatakan di atas, masih banyak lagi kedai yang tidak kurang lengkapnya dan boleh anda kunjungi untuk membeli iPhone. Jadi, jangan risau okay!

Bagikan:

[addtoany]

Tags

Leave a Comment