BEST 10 Senarai Kedai Pertanian Klang di Syorkan

Umni Afifah

Kedai pertanian sering sesak dengan petani apabila musim penanaman datang untuk mendapatkan pelbagai jenis benih dan benih berkualiti.

Di samping itu, keperluan baja dan ubat-ubatan juga meningkat supaya tanah itu siap untuk ditanam.

Bagi petani di Klang dan kawasan sekitarnya, cadangan kedai pertanian di bawah boleh dipertimbangkan sekiranya mereka memerlukan semua keperluan pertanian. Barang-barang itu lengkap dan kualiti dijamin.

Lihat ulasan berikut!

10

Muza agricultural input shop

AlamatNo 4 & 5 jalan satu A batu 8 ½ taman seri cherakah, Kampung Bukit Kapar, 42200 Klang, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-18.00
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60162326324

Pilihan pertama ialah kedai Muza agricultural input shop. Gerai ini menyediakan pelbagai keperluan pertanian, daripada membeli benih, baja, benih, peralatan seperti penyembur.

Pembelian boleh borong atau runcit. Harganya agak kompetitif dan berpatutan. Perkhidmatan ini baik dan mempunyai banyak pelanggan setia kerana pekerja bermaklumat dalam menjelaskan manfaat produk.

Jom Baca : [Terkini] 6 Senarai Kedai Pertanian Kuantan BEST

9

Kedai Pertanian Malaysia, HQ

Alamatlot 4028, Jln Rebung, Kampung Bukit Kapar,Klang, 42200 Kapar, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.30-18.30
Nombor Telefon+60196693718

Kewujudan Kedai Pertanian Malaysia, HQ di Klang. memudahkan penduduk di Klang mendapatkan pelbagai keperluan pertanian seperti baja, benih, benih, alatan, ubat-ubatan seperti racun perosak dan racun perosak lain.

Barangan saprotan lengkap dan berkualiti. Harganya agak berpatutan dan murah. Lokasinya agak mudah dicari kerana ia berada di kawasan perdagangan dan terdapat tempat letak kereta yang mencukupi.

8

Kedai Baja, Racun, Logam Dan Benih Sayur Eng Huat Heng

Alamat46, Jalan Besar, Kawasan 1, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.00-17.00
Nombor Telefon+60333718743

Kecil tetapi lengkap. Itulah kesan pelanggan terhadap Kedai Baja, Racun, Logam Dan Benih Sayur Eng Huat Heng. Kerana gerai ini dianggap syurga bagi petani dan penggemar yang memerlukan semua perhiasan.

Produk yang terdapat terdiri daripada benih, baja, racun perosak dan ubat-ubatan lain, periuk, polibeg, pelbagai peralatan, untuk kemudahan pertanian alternatif seperti organik dan hidroponik. Kualitinya baik dan memuaskan.

Harganya terpesong jadi ia berpatutan dan murah. Lokasinya mudah dicari kerana terletak di tepi jalan utama. Cuma tempat letak kereta agak sukar.

Jom Baca : BEST 10 Senarai Kedai Pertanian Melaka di Syorkan

7

Kedai Input Pertanian PPK Klang

AlamatKampung Batu Belah, 41400 Klang, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 08.00-17.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60333425488

Kedai Input Pertanian PPK Klang adalah satu lagi cadangan terbaik untuk membeli peralatan pertanian. Gerai ini menyediakan pelbagai jenis benih tumbuhan, baja, ubat-ubatan seperti racun perosak dan peralatan lain.

Kedai ini juga menjual makanan haiwan dan peralatan memancing. Barang-barang dijamin baik. Harganya agak mesra dan murah. Lokasi ini mudah dicapai dan strategik.

6

Meru Agricultural Center

AlamatPersiaran Hamzah Alang, Taman Seri Puteri, 42200 Klang, Selangor, Malaysia
PetaDisini
Waktu
Nombor Telefon+60133273426

Meru Agricultural Center adalah penyelesaian untuk keperluan mesin perindustrian kecil dan sederhana.

Kedai ini adalah antara yang paling lengkap dan terbesar dalam menyediakan pelbagai jentera, dari pertanian hingga elektrik dan alat ganti.

Produk yang dijual termasuk traktor tangan, alat pertanian, enjin diesel, dan enjin 2T. Mengenai harga yang berpatutan. Pembeli mesti dilayan dengan sabar kerana tempat itu sentiasa sesak. Tetapi perkhidmatan pemiliknya mesra, profesional, dan sangat membantu.

5

MYS AGRO TRADING

Alamat19, Lorong Setia 1a, Taman Johan Setia, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 08.00-17.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60166190970

MYS AGRO TRADING dikenali sebagai pengedar baja daripada jenama terkenal seperti Mahkota, Pusri dan Kaltim. Pelbagai alat pertanian, ubat-ubatan, dan keperluan untuk penternakan dan memancing juga disediakan. Perkhidmatannya sampai ke seluruh Malaysia.

Barang-barang itu lengkap dan kualiti dijamin. Penghantarannya cepat. Perkhidmatan ini juga baik dan responsif. Maklumat mengenai produknya boleh didapati di akaun FB.

4

Petani Corporation Sdn Bhd

Alamat31-35, Batu Tiga, Klang, 41300, Klang, Selangor, 41150, Malaysia
PetaDisini
Waktu
Nombor Telefon

Berminat untuk belajar menanam tanaman dengan kaedah hidroponik? Hidroponti, yang bermaksud Petani Corporation Sdn Bhd, adalah tempat yang tepat untuk belajar. Tempat ini menyediakan latihan hidroponik serta menjadi pembekal pelbagai keperluan.

Pemilik dan kakitangan sangat membantu dalam mendidik sesiapa sahaja yang berminat dengan kaedah pertanian ini. Pelbagai aktiviti latihan dan pelbagai jenis sayur-sayuran yang dituai dapat dilihat di IG

3

Syarikat Perniagaan Soon Chuan. Baja, Fertilizer

Alamat78, Jalan Raya Timur, Kawasan 1, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Jumat : 09.00-16.00
Sabtu-Minggu : Closed
Nombor Telefon+60333718245

Satu lagi kedai pertanian yang paling lengkap di Klang ialah Syarikat Perniagaan Soon Chuan. Baja, Fertilizer yang terletak di kawasan Jalan Raya Timur Kawasam 1. Ia adalah pusat bekalan dan bahan pertanian dan perladangan.

Di sini banyak pilihan alat, benih, baja, racun herba, racun serangga, racun kulat, dan sebagainya boleh didapati. Kualitinya baik dan harganya berpatutan. Perkhidmatan penjual mesra dan bermaklumat. Tempat letak kereta juga luas.

Lihat akaun IG untuk pelbagai info menarik mengenai produk yang dijual di Syarikat Perniagaan Soon Chuan. Baja, Fertilizer.

2

Risma Agribiz Enterprise

Alamat25, Lot 1080, Jalan Sungai Udang, 41250, Klang, SELANGOR, 41100, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Jumat : 09.00-16.00
Sabtu-Minggu : Closed
Nombor Telefon+60193327754

Mahu mempunyai tanaman buah-buahan di halaman rumah? Datang ke Risma Agribiz Enterprise. Tempat ini menyediakan pelbagai jenis benih tanaman buah-buahan, termasuk durian, durian tempatan unggul, mangga, longan, rambutan, buah bintang, sapodilla, avokado dan oren.

Koleksi ini agak lengkap dan benih dijamin kualiti unggul, salah satu yang terbesar dan terbaik di Klang. Pembeli juga boleh berunding mengenai ladang dengan pemilik yang mempunyai banyak pengalaman.

1

Perniagaan Mesin Lai Huat

Alamat24, Jalan Raya Barat, Klang, 41100, Klang, Selangor, 41100, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-18.00
Nombor Telefon+60333721025

Perniagaan Mesin Lai Huat adalah pengedar produk pertanian dan perladangan, termasuk peralatan dan peralatan.

Produk unggulnya ialah racun rumput (racun herba), racun serangga (racun serangga), pembasmi perosak dan ulat (racun kulat), dan peralatan pertanian.

Syarikat itu juga memasarkan pelbagai jenis baja dan peralatan kejuruteraan perladangan kelapa sawit daripada jenama terkenal.

Kualiti dijamin tidak mengecewakan jadi harganya agak kompetitif. Perkhidmatan ini mesra dan bermaklumat.

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment