TOP 10 Kedai Aquarium Best di Melaka

Team A

Hobi akuarium atau ikan amat menarik bagi kami, hobi ini mempunyai maksud tersendiri kerana kami dapat melihat keindahan dalam air dalam visualisasi yang berbeza.

Di negara Melaka, terdapat pelbagai kedai akuarium yang menawarkan keperluan aquascape/akuarium.

Selain itu, mereka juga menjual pelbagai jenis ikan untuk menambahkan keindahan air akuarium anda.

Atas sebab ini, jom baca lebih lanjut di bawah tentang apa yang Kedai Aquarium Melaka tawarkan menurut carikedai.com

Senarai Kedai Aquarium Melaka Terbaik

1. Ikia Aquaculture Technology Sdn Bhd

Senarai yang pertama ini boleh dikatakan kedai akuarium dan ikan terbesar di Melaka, Ikia Aquaculture menawarkan pelbagai kebutuhan aquarium yang amat lengkap dan juga banyak variety ikan.

Kedai aquarium Melaka ini sangat disyorkan untuk anda kerana di sini anda tidak perlu risau walaupun anda akan pening untuk memilih apa sahaja yang akan anda beli.

Dengan kakitangan yang ramah dan harga yang ditawarkan sangat berpatutan, anda mesti mengunjungi tempat ini jika anda seorang pencinta hobi akuarium / ikan.

Alamat: 1, Jln IKS M7, Taman Iks Merdeka, 75350 Melaka, Malaysia

Baca : 10 Kedai Aluminium Melaka BEST & SYORKAN


2. Betta Aquarium and Pet Center

Pusat Akuarium dan Haiwan Peliharaan Betta adalah tempat yang bagus untuk membeli pelbagai spesies ikan lengkap dengan makanan ikan dan aksesori akuarium pada harga yang berpatutan.

Dibantu dengan staf pelayanan yang mesra pelanggan, kedai aquarium Melaka ini juga menjual pelbagai keperluan dan makanan untuk haiwan peliharaan lain, sangat disyorkan.

Alamat: 23A,TAMAN HARTA PERTAMA, Jalan Paya Ikan, Kampung Paya Ikan, 75150, Melaka, Malaysia


3. Leong Brothers Aquarium

Cadangan selanjutnya ada Leong Brothers Aquarium, anda dapat memesan aquarium dengan pelbagai saiz sesuai keinginan anda dengan kualiti yang bagus.

Sama ada mereka menjual beragam jenis ikan hiasan seperti ikan koi dan pelbagai ikan lain dengan harga yang murah disyorkan untuk anda.

Alamat: 5, 75200 Melaka, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Pajak Melaka Near Me


4. Ding Hai Aquarium 鼎海风水罗汉专卖店

Kedai Aquarium Ding Hai menjual pelbagai jenis ikan seperti ikan arowana, ikan lohan, ikan koi dan pelbagai ikan hiasan atau ikan air laut dengan kualiti ikan yang baik di Jalan Taman Kesidang, Melaka.

Kedai ikan Melaka ini juga menyediakan makanan ikan dan juga keperluan untuk akuarium dan haiwan peliharaan lain dengan harga yang berpatutan.

Alamat: A-15, Rumah Pangsa Malinja, 1/4, Jalan Taman Kesidang, 75200, Malacca, Malaysia


5. Ban Leng Aquatic

Untuk seterusnya terdapat Ban Leng Aquatic yang menjual ikan peliharaan yang cukup lengkap dengan pelbagai jenis dan spesies di Jalan Berkat 2, Taman Malim Jaya, 75250 Melaka.

Kedai ikan hiasan Melaka ini juga menyediakan peralatan atau barangan berkaitan untuk aquarium/aquascape yang amat lengkap, sama ada tumbuhan laut untuk aksesori aquascape agar tampak indah.

Alamat: 72, Jalan Berkat 2, Taman Malim Jaya, 75250 Melaka, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Melaka Near Me


6. Super Red Aquatic

Kedai ikan Melaka Super Red Aquatic selain tempatnya yang nyaman mereka juga menyediakan berbagai kebutuhan untuk aquarium/aquascape yang amat lengkap.

Untuk anda pecinta hobi ini sangat disyorkan untuk melawatnya kerana di sini anda boleh memilih pelbagai jenis ikan, mulai dari ikan arowana, ikan koi, ikan lohan dan pelbagai ikan hiasan atau ikan air laut.

Alamat: 38, Jalan Berkat 2, Taman Malim Jaya, 75250 Melaka, Malaysia


7. Malim Aquatic & Pets

Kedai ikan aquarium Malim menyediakan pelbagai pilihan ikan, dari kecil hingga besar serta pelbagai aksesori aquascape untuk dipilih dengan harga boleh banding dengan kedaia aquarium lain.

Pemilik kedai yang berpengetahuan bersedia membantu anda memilih keperluan anda, Malim Aquatic & Pets boleh menjadi sandaran anda untuk pemula dalam hobi ini.

Alamat: 74, Jalan Berkat 2, Taman Malim Jaya, 75250 Melaka, Malaysia

Baca : 35 Kedai Makan Di Melaka Paling Sedap


8. W Ocean Dream Enterprise

Anda boleh menemui pelbagai aksesori untuk aquascapes seperti tumbuhan marin, karang dan keperluan dan peralatan akuarium lain di kedai W Ocean Dream ini.

Sama ada kedai aquarium Melaka ini juga menjual bermacam spesies ikan, mulai dari ikan hiasan atau ikan tropika lengkap dengan makanan ikan serta ubat-ubatan, sangat disyorkan.

Alamat: No 3 Jalan Ppmp 1 , Pusat Perniagaan Malim Permai,Hang Tuah Jaya 75250 Melaka Malim, 75250 Melaka, Malaysia


9. Pets N Aquatic

Pets N Aquatic menjual set aquarium dan juga peralatan/aksesori berkaitan dengan aquscape seperti tumbuhan air laut di Jalan Takh 15, Taman Ayer Keroh Heights, 75450 Ayer Keroh, Melaka.

Kedai akuarium Melaka ini juga menjual banyak ikan hiasan, sama ada pemilik kedai yang sentiasa berkongsi pengetahuan tentang aquascaping disyorkan untuk anda yang baru memulakan hobi ini.

Alamat: 81, Jalan Takh 15, Taman Ayer Keroh Heights, 75450 Ayer Keroh, Melaka, Malaysia

Baca : 10 Cadangan Kedai Tayar Melaka Paling Di Syorkan


10. 7 drogon aquatic

Kedain ikan hiasan ini boleh menjadi cadangan terakhir bagi anda yang mencari beberapa ikan air tawar eksotik dengan pelbagai pilihan dan kualiti yang baik.

Selain daripada itu kedai 7 drogon aquatic juga menjual peralatan yang berkaitan dengan aquarium dan juga makanan ikan.

Alamat: No 61 jalan pm2 , taman perindustrian merdeka,batu berendam Batu berendam, 75350 Melaka, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment