TOP 10 Kedai Aquarium Best Kuala Lumpur

Team A

Kuala Lumpur bukan sahaja dikenali sebagai pusat membeli-belah yang sibuk dan moden, tetapi juga sebagai kawasan yang menyediakan kedai akuarium terbaik.

Sebagai pangkalan utama bagi penggemar ikan, kedai-kedai di kawasan ini menyediakan pelbagai jenis dan saiz akuarium serta menyediakan ikan yang jarang ditemui dan haiwan akuatik lain.

Mencari kedai akuarium terbaik di Kuala Lumpur mungkin tidak mudah, tetapi kami berjaya meringkaskan 10 kedai terbaik yang boleh menjadi rujukan anda.

Kami memilih kedai berdasarkan faktor seperti kualiti produk, harga yang kompetitif, perkhidmatan pelanggan, serta reputasi kedai oleh pengguna.

Senarai Kedai Aquarium Kuala Lumpur terbaik

1. Newlife Aquatic

Cadangan kedai aquarium Kuala Lumpur yang pertama ini amatlah terkenal bagi penghobi ikan warga KL, ada barangan aquarium lengkap dengan peralatan dan aksesori yang anda butuhkan semua disediakan.

Mereka juga menjual ikan hiasan yang pelbagai, baik itu ikan air masin atau ikan air tawar ada.

Dengan disokong staf yang mesra pelanggan, NewLife Aquatic disyorkan untuk anda.

Alamat: 10, Jalan Pasar, Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Baca :10 Kedai Aluminium Kuala Lumpur Best & Syorkan


2. Cheras Aquarium

Kedai jual ikan akuarium Cheras menjual pelbagai jenis ikan yang sangat lengkap seperti ikan arowana, ikan koi dan pelbagai jenis ikan hiasan lain iaitu ikan air masin dan ikan air tawar.

Untuk semua keperluan aquarium juga lengkap sama ada makanan ikan, tank akuarium, pam udara, penapis, tumbuhan marin anda dapat membayar mengggunakan e-wallet di kedai ini.

Alamat: No 20 & 21,Jalan Pudu Ulu, Jalan Cheras,, Kuala Lumpur, 56100 Wilayah Persekutuan, Malaysia


3. ornamental fish market

Ornamental Fish Market merupakan perniagaan menjual ikan hiasan, ikan aksi, ikan malah terdapat haiwan peliharaan lain seperti penyu yang lengkap dengan makanan ikan di Jln Pudu, Kuala Lumpur.

Kedai ikan pasar pudu ini juga menyediakan pelbagai keperluan untuk aquarium sama ada aksesori yang ditawarkan beberapa kedai di pasar ini amatlah lengkap dan harganya berpatutan.

Alamat: 484-488, 484-488, Jln Pudu, Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Pajak Kuala Lumpur Near Me


4. K&G Aquarium

Kedai ikan Pudu K&G Akuarium mungkin salah satu kedai terbaik untuk mencari ikan dan aksesori berkualiti baik di Pasar Pudu kerana ia mempunyai kebutuhan aquarium yang hampir lengkap.

Kedai ikan pasar Pudu ini menjual pelbagai ikan seperti ikan arowana, ikan mas, ikan laga dan ikan hiasan lain yang berkualiti sihat serta harga yang adil amat disyorkan jika anda melawat Pasar Pudu.

Alamat: Pejabat Pos Pudu, Jln Pudu, Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


5. Sew Chin Aquarium

Ada Sew Chin Aquarium yang menjual pula pelbagai aksesori untuk aquascape dengan harga murah, mereka juga menawarkan tank aquarium/ set aquascape untuk anda pemula hobi ini.

Untuk ikan hiasan yang ditawarkan agak pelbagai, boleh lah Sew Chin Aquarium menjadi cadangan untuk anda di kawasan Pudu.

Alamat: 21C, Ground Floor, Jalan Pasar Baru, Pudu, Kuala Lumpur, 55100, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, 55100, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Kuala Lumpur Near Me


6. Aquaman Aquatic Pudu

Ada satu lagi cadangan kedai ikan pasar Pudu iaitu Aquaman Aquatic yang hampir mirip dengan kedai ikan/aquarium lainnya yang ada di pasar Pudu.

Mereka menjual pelbagai keperluan barangan aquarium/aquascape sama ada ikan hiasan yang amat lengkap dengan harga berpatutan.

Alamat: No1, Jalan Pasar Baharu, Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


7. Waterlife Station Aquarium Shop

Waterlife Station disyorkan untuk anda, kedai ini menjual peralatan aquarium seperti filter aquarium sama ada aksesori untuk aquascape seperti tumbuhan marin dan batu karang yang pelbagai.

Menurut ulasan pelanggan kedai ini disokong oleh pemilik kedai yang ramah sentiasa membantu dalam urusan aquarium dan juga ikan yang di jual di kedai aquarium ini amatlah berkualiti dan sihat.

Alamat: No. 104, Jalan Selar, Taman Bukit Ria, 56100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : THE BEST 15 Kedai Plastik Kuala Lumpur Near Me


8. Tenaga Aquarium Centre

Cadangan seterusnya ada Tenaga Aquarium Centre yang sudah lama buka di Taman Tenaga, mereka menyediakan barangan aquarium dan pelbagai ikan yang lengkap dengan harga murah.

Kadang-kadang mereka menyediakan ikan yang agak unik dan jarang berlaku juga terdapat makanan ikan dan aksesori lain yang menjadikan kedai akuarium Kuala Lumpur ini disyorkan untuk anda.

Alamat: Taman Tenaga, 56000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia


9. Taman Desa Aquarium

Tidak lupa juga terdapat Taman Desa Aquarium di JIn Desa Bakti, Pusat Bandar, Taman Desa yang juga terkenal bagi penduduk KL, terutamanya penggemar ikan akuarium di rantau ini.

Staf pelayanan yang mesra pelanggan sentiasa membantu anda jika anda sedang risau untuk mencari kebutuhan baraangan yang akan dibeli kerana kedai aquarium ini menjual pelbagai keperluan aquarium dan ikan yang lengkap.

Alamat: 41-A, JIn Desa Bakti, Town Centre, Taman Desa, Off Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur, 58100, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : 15 Kedai Makan Kampung Baru, Kuala Lumpur Wajib Try


10. Alive Fish & Pets

Senarai terakhir disyorkan untuk anda yang ada di kawasan Kuchai, Alive Fish & Pets menjual pelbagai jenis ikan hiasan seperti ikan badut, ikan guppy, ikan emas dan pelbagai jenis ikan lain.

Kedai jual ikan Kuala Lumpur ini juga menyediakan pakan ikan, tumbuhan marin, pelbagai produk peralatan aquarium, tank aquarium sama ada aksesori lainnya dengan harga yang masuk akal.

Alamat: 25, Jalan Kuchai Maju, Kuchai Entrepreneurs Park, 58200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment