TOP 10 Kedai Badminton Best Kuala Lumpur

Team A

Sukan badminton telah menjadi sebahagian daripada budaya dan identiti Malaysia yang tidak dapat dipisahkan, merapatkan masyarakat melalui semangat persaingan dan cintakan sukan itu.

Pada kesempatan ini carikedai.com akan membincangkan kedai-kedai badminton di kawasan Kuala Lumpur.

Kami akan menerangkan perkhidmatan yang ditawarkan lengkap dengan alamat kedai untuk memberikan maklumat tambahan bagi anda yang menggemari sukan ini.

Jom, ikuti untuk membaca maklumat yang kami sertakan di bawah, berikut ialah beberapa senarai kedai badminton yang disyorkan untuk anda.

Senarai Kedai Badminton Kuala Lumpur Terbaik

1. Racquet World , Pertama Complex

Senarai pertama kita mulakan dari Racquet World yang ada di Pertama Complex Chow Kit, bagi anda warga KL pasti sudah ramai orang tahu.

Untuk barangan dan peralatan badminton yang dijual di Racquet World amatlah lengkap dengan pelbagai jenama yang asli dan berkualiti.

Kedai badminton Kuala Lumpur ini juga menawarkan perkhidmatan stringing pula, untuk harga pun berbaloi mengikuti kualiti, amat disyorkan.

Alamat: Pertama Complex, Lot ^67, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Chow Kit, 50100 Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : TOP 10 Kedai Fotostat Best Kuala Lumpur


2. Etakoh Sdn Bhd

Untuk yang seterusnya ada Etakoh Sdn Bhd yang masih berada di kawasan Pertama Complex, mereka menjual peralatan badminton macam racket, beg, shutttlecock, kasut dan aksesori lain.

Kedai badminton Kuala Lumpur ini juga menawarkan perkhidmatan stringing dan pembaikan senar racket dengan pelbagai jenama dan harga berbaloi mengikuti kualiti.

Alamat: Pertama Complex, GF, Lot G-62, Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100 Kuala Lumpur, Malaysia


3. Topper Sports Pertama Complex

Masih ada di kawasan Pertama Complex, Topper Sports juga bersedia melayani kebutuhan badminton anda.

Mereka menjual barangan badminton macam racket dengan pelbagai jenama yang berkualiti dan asli.

Dengan harga yang kompetitif dan staff layanan yang baik, kedai ini disyorkan bagi anda.

Alamat: G16, Pertama Complex, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Chow Kit, 50100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Pajak Kuala Lumpur Near Me


4. THK PRO SPORTS

Dengan jenama Yonex sebagai peniaga sah, kedai badminton Kuala Lumpur THK Pro Sport yang ada di Jalan Prima 9, Metro Prima ini boleh menjadi cadangan anda seterusnya.

Penuh dengan raket terkini dari Yonex, Li Ning, Apacs, Maxbolt dan Felet dengan perkhidmatan ulang-alik adalah RSL dan Ling Mei.

Mereka juga menawarkan perkhidmatan stringing/mengikat senar dengan service laju, disyorkan.

Alamat: 9, Jalan Prima 9, Metro Prima, 52100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


5. LD Pro Sports Trading

Cadangan seterusnya ada LD Pro Sports Trading dengan jenama Felet sebagai peniaga sah, mereka menjual peralatan dan aksesori badminton yang amat lengkap dan tentu kualitinya pon asli.

Jika anda seorang pemula, kedai badminton Kuala Lumpur ini disyorkan untuk anda kerana mereka sentiasa membantu dalam memilih barangan yang disyorkan, harganya pun berpatutan.

Alamat: 20&26-1, Jalan Rampai Niaga 4, Rampai Business Park, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Kuala Lumpur Near Me


6. E Lin Sdn Bhd

E Lin Sdn Bhd di Jalan Pandan Indah juga menjual pelbagai macam kebutuhan badminton yang lengkap, selain daripada itu mereka juga ada perkhidmatan penggantian senar/hand grip racket.

Dengan harga yang kompetitif sama ada juga staff layanan yang mesra pelanggan dan profesional, kedai badminton Kuala Lumpur ini amat disyorkan.

Alamat: 4, Jalan Pandan Indah 1/23a, Pandan Indah, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


7. Far East Sports Group Sdn. Bhd.

Dengan pelbagai macam jenama yang berkualiti asli, Far East Sports Group menawarkan pelbagai macam kebutuhan badminton bermula dari peralatan dan aksesori semua ada.

Mereka dikenal mempunyai perkhidmatan pelanggan yang baik dan mesra, jika anda tertarik sila anda datang ke kedai sesuai alamat yang telah kami senaraikan.

Alamat: No: 9, Jalan Pandan Indah 4/6a, Pandan Indah, 55100 Kuala Lumpur, Selangor, Malaysia

Baca : THE BEST 15 Kedai Plastik Kuala Lumpur Near Me


8. Sixteen Sports

Cadangan seterusnya ada Sixteen Sports yang beralamat di Damai Hillpark, Jln Damai Perdana 6/1F, 56000 Cheras menjual peralatan badminton dengan jenama Yonex sebagai peniaga sah yang asli.

Menurut ulasan pelanggan kedai badminton KL ini amatlah disyorkan, mereka mempunyai staff layanan yang sentiasa membantu dan harganyap pun berpatutan.

Alamat: C-G-23, Ground Floor, Damai Hillpark, Jln Damai Perdana 6/1F, 56000 Cheras, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


9. Chiang Siah Badminton Store

Chiang Siah Stor disyorkan kerana mereka ialah tempat untuk peralatan badminton, semua perkhidmatan disediakan, tak hanya itu perkhidmatan rentetan/stringing boleh didapati di sini juga.

Pemiliknya sangat mesra dan pakar dalam semua butiran raket dan yang penting ialah harganya berpatutan.

Alamat: 35, Jalan Bangsar, Bangsar, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


10. TBH Badminton Pro Shop

Cadangan terakhir kedai badminton Kuala Lumpur ada TBH Badminton Pro Shop yang menjual pelbagai macam peralatan dan aksesori badminton dengan pelbagai jenama khususnya Li-Ning.

Barangan badminton yang mereka jual semuanya berkualiti dan asli, disokong oleh perkhidmatan yang baik serta staff yang mesra dengan harga yang wajar kedai ini amatlah disyorkan.

Alamat: Level 3, Lotus’s Kepong, 3, Jalan 7A/62A, Bandar Menjalara, 52200 Kepong, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Baca : 15 Kedai Makan Kampung Baru, Kuala Lumpur Wajib Try


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment