10 Cadangan Kedai Helmet Melaka Paling Best

Umni Afifah

Jangan hanya memilih kedai helmet Melaka kerana jika mereka menjual barangan KW, anda akan rugi kerana anda telah membayar harga yang mahal.

Lebih-lebih lagi, selain menjadi peralatan memandu supaya anda tidak mendapat tiket polis, helmet juga berguna untuk keselamatan awam semasa memandu.

Sekarang terdapat begitu banyak jenis perlindungan kepala sedemikian. Walau bagaimanapun, jangan sekali-kali membeli versi palsu kerana ia akan mudah rosak dan juga mengancam keselamatan.

Sebagai rujukan, di bawah ini kami akan memberikan maklumat yang berkaitan dengan beberapa kedai helmet yang disyorkan di Melaka, dengan koleksi terkini dan asli, dan harga yang berpatutan.

Tanpa berlengah lagi, mari kita lihat penjelasan berikut!

10

NKS Sport Bikers Sdn. Bhd.

Alamat630-636, Jalan Sentul, Sentul, 51100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.30-19.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60340412668

Cadangan pertama ialah NKS Sport Bikers Sdn. Bhd.. Nah, perniagaan ini komited untuk sentiasa menyediakan helmet berkualiti pada harga yang berpatutan untuk masyarakat sekitar.

Di NKS Sport Bikers Sdn. Bhd. anda boleh memilih pelbagai jenis helmet seperti Jpx, Retro, Cargloss, Cakil, dll.

Di samping itu, unit kedai helmet sentul ini juga menerima perkhidmatan kosum mengikut permintaan pengguna.

Jom Baca : [Terkini] 7 Best Kedai Helmet Kelantan Paling di Syorkan

9

ZZ CONCEPT STORE (Accessories & Autoparts)

AlamatNo. 34, Kedai Taman Sungai Petai Permai, Taman Sungai Petai Permai, 78000 Alor Gajah, Melaka, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-20.00
Nombor Telefon+60126100109

Adakah anda sedang mencari kedai helmet yang paling lengkap dan yang paling dekat dengan kawasan Melaka?

Baru datang ke ZZ CONCEPT STORE (Accessories & Autoparts), kedai ini adalah salah satu pusat penjualan helmet yang paling lengkap dan murah di bandar Melaka.

Kedai helmet murah near Melaka ini menjual pelbagai jenis helmet daripada pelbagai jenama, mulai dari INK, KYT, NHK, BMC. Kedua-dua separuh muka dan muka penuh semuanya lengkap di tempat ini.

Bagi anda yang berminat dan ingin melihat koleksi dari ZZ CONCEPT STORE (Accessories & Autoparts), anda boleh melayari laman Instagram rasmi atau datang ke kedai di No. 34, Kedai Taman Sungai Petai Permai, Taman Sungai Petai Permai, 78000 Alor Gajah, Melaka, Malaysia

8

Yamaha Star Centre Melaka – BLH-Ban Lee Motor Sdn Bhd (BLH Motor)

Alamat2, 4, 6 & 8, Lorong Balkis 3/1, 75250 Malacca, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00-18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6063375271

Cadangan kedai helmet yang paling lengkap dan termurah seterusnya ialah Yamaha Star Centre Melaka – BLH-Ban Lee Motor Sdn Bhd (BLH Motor) yang terletak di 2, 4, 6 & 8, Lorong Balkis 3/1, 75250 Malacca, Malaysia

Kedai jual helmet near me Melaka ini menyediakan helmet jenama JPX, JP Retro, JPR dengan pelbagai jenis baik dari salib, separuh muka, muka penuh dan helmet bogo / retro.

Kedai ini juga menyediakan aksesori pemanduan lain seperti Google Glasses, Jersey Trail, Raincoat dan sebagainya.

Bagi anda yang ingin mencuci helmet anda, unit perniagaan ini sedia untuk digunakan, anda tahu. Tetapi di sini tidak menjual helmet untuk projek.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Helmet Kedah Paling di Syorkan

7

Honda Impian X – SMC Chang Motors Batu Berendam Melaka

Alamat8858, 8857, 8445-C, Jln Batu Berendam, 75350 Sungai Udang, Melaka, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.30-18.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6063173800

Bagi anda yang ingin membeli-belah untuk keperluan menunggang keselamatan, sila singgah di Honda Impian X – SMC Chang Motors Batu Berendam Melaka di 8858, 8857, 8445-C, Jln Batu Berendam, 75350 Sungai Udang, Melaka, Malaysia

Seperti namanya, ini adalah dunia motosikal, motocross dan pencinta vespa. Di sini anda boleh membeli semua keperluan dan peralatan untuk motosikal seperti helmet, jaket, kasut, beg, rantai kunci, sarung tangan, dan kamera mini.

Untuk helmet sendiri, kedai ini menjual pelbagai jenis dan motif helmet berjenama dan tidak berjenama. Selain kedai luar talian, unit perniagaan ini juga mempunyai gerai dalam talian di Tokpedia yang boleh anda akses selama 24 jam penuh.

6

Tai Pelangi Motor Trading

Alamat78000 Alor Gajah, Malacca, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00-20.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6063161858

Untuk mendapatkan helmet yang sesuai dengan kehendak anda, anda juga boleh mengunjungi kedai Tai Pelangi Motor Trading. Ini adalah salah satu kedai terbesar dengan pelbagai produk terbaik di bandar Melaka

Tai Pelangi Motor Trading menjual helmet dengan pelbagai jenama kilang seperti Kyt, Ink, Nhk, Bmc, Mds, Agv dan Shark. Kedua-dua jenis separa retro, cakil, separuh muka, dan muka penuh.

Bagi anda yang mencari kaca helmet atau visor jenama Arc, cuba tanya melalui nombor telefon yang tersedia, siapa tahu mereka juga menjualnya.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Helmet Johor Paling di Syorkan

5

BAN LEE HIN MOTOR & CO.

AlamatNo. 44, 46, 48, Jalan Tun Sri Lanang, Kampung Durian Daun, 75100 Melaka, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00-18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6062836320

BAN LEE HIN MOTOR & CO. ini juga agak disyorkan, terutamanya bagi anda yang mencari kedai helmet yang paling lengkap dan murah. Lokasinya juga sangat strategik, terletak betul-betul di tepi jalan, jadi mudah dicapai.

Di sini terdapat pelbagai jenis jenama helmet seperti Kyt, Ink, Nhk, Bmc, Mds, Agv, Zeus, Airoh, Gm, Siput dan Jerung. Kedua-duanya untuk orang dewasa dan kanak-kanak.

Cuma, kawasan letak kereta yang ada sangat minimum. Jadi mereka yang membawa kenderaan persendirian beroda empat akan mengalami sedikit kesukaran untuk meletakkan kenderaan mereka.

4

Zong Heng Motors Kawasaki Ninja Shop

AlamatNo. 6089-C, Jalan Bukit Baru, Bukit Baru, 75150 Melaka, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00-18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60166659628

Untuk mendapatkan helmet yang berkualiti, anda tidak semestinya berada di kedai dengan tempat yang luas, selesa dan berhawa dingin. Di penjaja jalanan di kawasan Melaka, terdapat juga banyak pilihan yang boleh anda pilih.

Dan yang agak disyorkan di antara mereka ialah Zong Heng Motors Kawasaki Ninja Shop. Walaupun ia terletak di tepi jalan, kualitinya tidak boleh dipandang rendah.

Kedai ini juga menjual pelbagai dan jenama helmet yang berkualiti tinggi dan murah. Bagi anda yang mencari helmet yang sejuk tetapi pada harga yang rendah, anda mesti singgah di sini.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Helmet Kuala Lumpur Paling Best

3

YK Yau Motors Sdn Bhd(HQ)

AlamatMT 621, Main Road, 78300 Masjid Tanah, Malacca, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00-18.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6063842246

Mempunyai tempat yang agak besar, YK Yau Motors Sdn Bhd(HQ) juga agak disyorkan, terutamanya bagi anda yang mencari kedai peralatan motosikal yang paling lengkap.

Lokasinya juga sangat strategik, terletak betul-betul di tepi jalan, jadi mudah dicapai.

Dalam YK Yau Motors Sdn Bhd(HQ), anda boleh membeli pelbagai peralatan untuk bermotor seperti helmet, sarung tangan, balaclavas, kerbau, topeng, decker, kanebos, pelekat. Di samping itu, mereka juga menyediakan perkhidmatan mencuci helmet.

2

YQS Ban Zen Motors Sdn Bhd

AlamatNo 6, 8 & 10, Jalan Durian Daun, Kampung Durian Daun, 75400 Melaka, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00-18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6062833731

Bagi anda yang tidak mahu bersusah payah keluar rumah tetapi ingin membeli helmet berkualiti, jangan risau! Hanya memesan dalam talian dari YQS Ban Zen Motors Sdn Bhd.

Nah, ini adalah salah satu kedai helmet luar talian dan dalam talian yang paling laris di kawasan Melaka. Kerana pilihannya lengkap, adakah anda mahukan jenama terkenal atau tempatan? Sementara itu, harganya juga murah.

1

M TWO PROJECT TRADING SDN BHD (m2project.os)

Alamat19, Jln IAN 3, Taman Angkasa Nuri, 76100 Durian Tunggal, Malacca, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-18.00
Nombor Telefon+601160666001

Bagi anda yang ingin memburu pelbagai jenis helmet, M TWO PROJECT TRADING SDN BHD (m2project.os) di Melaka juga boleh digunakan sebagai alternatif.

Nah, bagi anda yang mungkin ingin tahu tentang jenama helmet yang ada, anda boleh datang terus ke lokasi kedai! Atau tanya melalui telefon juga mungkin, hubungi sahaja nombor yang terdapat di atas.

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment