10 Cadangan Kedai Kek Marang Sedap & Paling di Syorkan!

Carikedai

Pastri dan roti di Marang mempunyai perisa antara bangsa yang mesti anda cuba, anda tahu! Walaupun bukan seratus peratus masakan Marang biasa, tidak ada salahnya mencuba pelbagai jenis roti dan pastri yang diproses yang menggoncang lidah anda semasa di Marang.

Tetapi dalam mencari kedai roti dan pastri yang lazat di Marang, anda tidak boleh mengunjungi mana-mana kedai kek, kerana tidak semua kedai kek di Marang menghidangkan roti dan kek yang memanjakan lidah anda.

Untuk itu, berikut adalah cadangan untuk kedai kek terbaik dan paling lazat di Marang yang boleh anda lawati semasa di Marang.

1

Dapur Honey

Alamat458, Kampung Kijing, 21600 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSabtu – Kamis : 10.00–18.00
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60129676145

Bukan sekadar kedai kek atau bakeri, kerana Dapur Honey adalah kedai roti dengan konsep roti sihat yang telah beroperasi di Marang sejak sekian lama.

Di Dapur Honey ini, ia terkenal dengan kedai roti artisan yang dibuat buatan sendiri dengan gandum, kacang, sayur-sayuran dan bebas yis. Daripada menggunakan mentega, Dapur Honey lebih suka menggunakan minyak zaitun pada roti biasa.

Di kedai kek Dapur Honey ini, anda boleh memilih sendiri bahan-bahan yang anda mahu isi makanan anda. Terdapat banyak pilihan roti untuk sandwic seperti Sourdough, Ciabatta, Croissant, Baguette, Charcoal dll.

Untuk toppings, terdapat juga banyak pilihan seperti ayam panggang / daging lembu, salmon salai / daging lembu, tuna, avokado, cranberry, dll.

Jom Baca : 7 Cadangan Kedai Kek Bukit Payong Paling Sedap

2

Atikah Mohamad kek

AlamatLot 6436, Kampung Gong Tepah, 21600 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSabtu – Kamis : 10.00–18.00
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60145087720

Kedai kek terbaik dan juga terbaik yang terletak di Marang seterusnya ialah Atikah Mohamad kek. Seperti namanya, menu utama kedai kek terbaik di Marang ialah kek keju.

Selain rasa yang lazat, kek di restoran ini juga terkenal dengan harga yang berpatutan, tidak hairanlah bahawa kedai kek terbaik di Marang sentiasa sesak dengan pembeli.

Terdapat pelbagai variasi kek keju yang dijual, seperti kek keju avokado, kek keju blueberry, kek keju oreo, dan banyak lagi.

Selain kek keju, terdapat juga pilihan kek lain seperti Black Forest, Tiramisu, Truffle Torte, Double Ciz Tart dan pelbagai pastri lazat.

3

Norma Bakes

AlamatB31, Kampung Pengkalan Berangan, 21040 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuMinggu – Jumat :09.00–18.00
Sabtu : Closed
Nombor Telefon+60193392804

Mungkin nama Norma Bakes sudah biasa di telinga anda, kerana kedai kek ini sudah terkenal, bukan sahaja di Marang tetapi di beberapa bandar besar di Malaysia, malah kedai kek terbaik di Marang cukup terkenal.

Seperti namanya, kedai Norma Bakes mengkhususkan diri dalam kek brownie, dengan menu utama menjadi brownies kukus.

Rasa kek brownie begitu tersendiri sehingga ramai pembeli terus datang ke kedai kek Norma Bakes.

Terdapat banyak pilihan brownies yang boleh dibawa oleh pelancong seperti brownies asli, sarikaya pandan, beri biru, marmar choco, marmar merah jambu, marmar hijau, tiramisu, dan varian lain.

Selain brownies, terdapat juga pelbagai pastri, seperti keju bolen pisang, nanas bolen pisang, batang keju, tongkat manis, gulungan keju, dan pelbagai kerepek pisang dan kentang.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Kuala Terengganu Paling Best

4

Zarawia Bakery

AlamatBandar Marang, 21600 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
Waktu
Nombor Telefon+601133869975

Bercakap mengenai kedai kek di Marang, tidak lengkap jika kita belum membincangkan Zarawia Bakery. Zarawia Bakery adalah kedai roti legenda di Marang.

Pada masa ini, Zarawia Bakery menawarkan 30-an varian roti dengan saiz besar dan kecil. Untuk roti bersaiz kecil, antara lain, terdapat jagung, roti kreten (kismis), keju coklat, nanas, srikaya, keju daging lembu jagung, sosej, tanduk, daging lembu salai, dan lain-lain.

Satu lagi keistimewaan kedai legenda ini ialah pembungkusannya. Pembungkusan roti diperbuat daripada plastik putih dengan gambar seorang wanita yang membawa roti biasa.

Di bahagian atas gambar adalah tulisan nama kedai roti dan alamatnya. Kemudian ia menyatakan bahan mentah yang digunakan dan nombor pelesenan.

5

Vmie’s Cake Delight

AlamatKampung Serating, 21610 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–18.00
Nombor Telefon+60166551506

Vmie’s Cake Delight terletak di Kampung Serating, 21610 Marang, Terengganu, Malaysia. Kali pertama anda pergi ke kedai kek terbaik di bandar Marang, anda akan disambut oleh pintu kaca pusing yang sejuk dan elegan.

Bahagian dalam kedai kek terbaik di Marang juga sangat instagram. Tetapi ia bukan kedai kek jika ia tidak menyediakan jenis aneja kek yang sangat lazat. Vmie’s Cake Delight adalah pelbagai roti, kek dan pastri.

Tetamu boleh memilih dari hadapan kedai yang cantik dan bersih dengan serta-merta. Bagi mereka yang ingin makan di tempat, pilihan pastri yang dipilih akan dipanaskan semula.

Terdapat juga menu lain seperti Burger, Hotdogs, Salad, Ikan & Kerepek, Steak, Sosej, nasi rames, nasi goreng, serta pelbagai Pasas dan Sandwic.

Sekarang bagi anda yang ingin melepak dengan cantik sambil menikmati makanan ringan yang lazat, maka kedai kek terbaik di Marang sesuai untuk dimasukkan ke dalam senarai anda.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Masjid Tanah Paling Sedap

6

LyienaCake

AlamatLot 8068, 21600 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00–18.00
Nombor Telefon+60123940616

LyienaCake adalah kedai kek di mana terdapat kedai kek Perancis biasa dan restoran dengan menu masakan asing.

Di kedai kek terbaik di Marang, anda boleh merasai pelbagai jenis kek gaya Perancis seperti pelbagai roti croissant, pastri dan sebagainya, serta pelbagai kek atau kek setiap keping, macaroon, éclair, biskut yang disusun kemas, penampilan cantik dengan knick-knack paparan mewah.

Mengenai rasa, pelbagai kek dan menu lain di kedai kek yang lazat ini, tidak ada keraguan tentang keenakan.

Ia terbukti daripada pengunjung yang sentiasa memeriahkan kedai kek di Marang. Bagi anda yang ingin memburu masakan lazat di Marang, maka LyienaCake boleh digunakan sebagai alternatif semasa perjalanan ke Marang.

7

Hambali Kek Mesra

Alamatlot 3034 a 21600, Jln Kuala Berang, Kampung Durian Guling, 21040 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSabtu – Kamis : 09.00–18.00
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60139219225

Bagi anda yang ingin makan pastri lazat disertai dengan rasa gaya Eropah klasik, maka Hambali Kek Mesra adalah tempat yang disyorkan Unik untuk anda.

Hambali Kek Mesra terletak di Kawasan Pelancongan Punclut yang sekali lagi ngehitz di Marang. Selain dapat menikmati pelbagai jenis pastri dan roti, di Hambali Kek Mesra juga memiliki menu anda di kedai roti terbaik di Marang ialah Pizza Meat Lover.

Di samping itu, terdapat juga banyak tempat untuk gambar yang boleh didapati di Hambali Kek Mesra Punclut, mulai dari bangunan gaya Eropah, terdapat sudut busur kapal (untuk gambar gaya Titanic), bangunan yang serupa dengan Taman di tepi teluk, dan sudut lain. Tidak perlu ke luar negara untuk mendapatkan gambar yang cantik di instagram.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Melaka Paling Best & di Syorkan

8

Ainaz Mutiara Cake

AlamatLot 370, Kampung Kijing, 21600 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSabtu – Kamis : 09.00–18.00
Jumat : Closed
Nombor Telefon+601132392273

Kedai pastri dan restoran ini dengan sejuta cerita nostalgia telah memproses roti Belanda yang mesti anda cuba. Suasana klasik gaya Belanda sangat dirasai di kedai kek terbaik ini di Marang.

Bukan sahaja pelbagai jenis roti dan pastri, tetapi anda juga boleh menikmati pelbagai menu lain yang terdiri daripada Ais krim, coklat, pastri hingga stik wagyu khas, pasta, nasi goreng dan lain-lain.

Menu anda di kedai kek ini ialah Ais krim dengan 6 varian, pastri dan pastri seperti Tompoesjes, Ananas Geap, Speculaas Almond, Ontbijkoek dan Booterstaf yang sangat sesuai untuk dihidangkan dengan ais krim atau minum teh dan coklat buatan sendiri yang masih mengekalkan keaslian dari zaman purba hingga sekarang.

Sekiranya anda mengunjungi Marang, tidak salah untuk singgah di kedai kek terbaik dan terbaik di Marang untuk menikmati resipi dari Belanda sambil menikmati suasana Marang.

9

Kedai Kek & Roti Mek Joh

AlamatPP31 Jalan Merchang, 21610 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuKamis – Selasa : 10.00–19.00
Rabu : Closed
Nombor Telefon+60129548155

Bagi anda yang ingin berpuas hati dengan makan pencuci mulut pada harga yang berpatutan, anda boleh mengunjungi kedai kek terbaik di Marang yang dipanggil Kedai Kek & Roti Mek Joh.

Kedai Kek & Roti Mek Joh adalah kedai pastri dan restoran dengan konsep Fine Eat. Kedai Kek & Roti Mek Joh mempunyai dalaman yang minimalis dan elegan, juga mempunyai tempat makan luaran dengan suasana yang sejuk, tenang dan romantis, selain terdapat juga kemudahan untuk mesyuarat.

Di kedai kek terbaik di Marang, anda boleh merasai pelbagai pastri dan roti yang rasanya tidak dapat dipersoalkan, selain itu, terdapat juga pilihan menu barat, menu Malaysia tempatan untuk menu oriental.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Bagan Serai Terbaik & Paling Sedap

10

Vanilla Bytes

AlamatD1/269, Jalan Taman Medan Jaya, 21080 Marang, Terengganu, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 24 Hours
Nombor Telefon+60105756212

Kedai kek yang disyorkan seterusnya di Marang ialah Vanilla Bytes. Kedai kek terbaik di Marang adalah kedai kek yang sangat lama.

Kedai roti ini, yang terkenal dengan kek yang diproses rhum, mempunyai pelbagai kedai roti dan pastri yang merasakan lidah melambai.

Menu utama bakeri ini ialah kek rhum yang rasa rebusnya agak padat dan disukai oleh ibu bapa kerana kemanisannya betul dan tidak membuat anda berasa baik.

Di samping itu, kedai kek yang lazat di Marang ini juga menyediakan Gelato, Jus, Pastri, dan sudah tentu makanan restoran seperti Steak, Pasta, dan makanan tempatan ke Asia.

Bagikan:

[addtoany]

Tags

Leave a Comment