10 Cadangan Kedai Kek Seremban Terbaik & Paling diSyorkan

Carikedai

Terdapat banyak tarikan pelancongan yang menarik di Seremban yang boleh anda lawati, mulai dari Tugu. Tetapi jangan lupa merasai pelbagai kepakaran Seremban yang menyelerakan.

Tetapi bagi anda yang peminat roti, kek dan pastri, jangan risau, kerana di Seremban terdapat juga banyak kedai kek dengan rasa roti dan kek yang tidak kurang lazat daripada roti dan pastri di Perancis.

Untuk itu, mari kita terokai kedai kek atau kedai roti terbaik dan terbaik di Seremban yang boleh anda lawati semasa anda pergi ke Seremban!

1

Eizan’s

Alamat102, Jln S2 B20, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.30–21.00
Nombor Telefon+60198951677

Bagi penduduk Seremban, tentu saja, Eizan’s sudah biasa dengan telinga anda. Kerana Eizan’s. ini adalah salah satu pilihan kedai kek yang paling popular oleh peminat kek dan pastri.

Kerana kedai kek Negeri Sembilan ini menyajikan rasa yang unik dan lazat. Kek ini terdiri daripada susunan beberapa lapisan yang sangat unik, cantik dan sudah tentu rasa sangat lazat dan ketagihan.

Terdapat beberapa perisa kegemaran iaitu Vanilla Cloud, Matcha, Oreo Cheese, Milo Malt, dan King Durian.

Selain krep mille, anda juga boleh menikmati pelbagai jenis kek lain seperti kek chiffon, kek telanjang, kek istimewa dan pai gooey.

Selain kek dan pastri yang boleh dimiliki, anda juga akan berasa seperti berada di rumah yang berlarutan di kedai kek yang membawa konsep kafe ini kerana Eizan’s menyediakan tempat yang selesa dan lazat untuk bukan pencinta yang cantik sambil minum teh atau kopi disertai dengan sekeping kek yang lazat.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Marang Sedap & Paling di Syorkan!

2

Imbi Cake House

Alamat27, Jalan Toman 3, Kemayan Square, 70200 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.30–20.45
Nombor Telefon+60196503227

Imbi Cake House adalah salah satu kedai kek terbaik di Seremban yang terletak di tengah-tengah bandar.

Berbeza dengan Eizan’s yang membawa konsep kafe, Scrumptious Pastry & Bakery sebenarnya menyerlahkan produk roti dan pastri yang menyelerakan.

Lokasinya adalah di sebuah rumah kecil di kawasan Jalan Toman, walaupun tempatnya kecil, tetapi Imbi Cake House ini mempunyai pelbagai kek dengan rasa yang menggoda selera.

Kedai kek ini sendiri menawarkan kek cawan, pastri, dan juga kek. Menu utama kedai kek ini ialah Blackforest yang coklatnya cair di lidah.

3

Cake Den Cake House & Cafe

Alamat957, Jalan S2 F22, Garden Homes, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuMinggu – Jumat : 11.00–20.00
Sabtu : Closed
Nombor Telefon+60126295749

Jika anda pergi ke Seremban, anda mesti merasai Cake Den Cake House & Cafe. Brownie dari Den Cake ini terkenal dengan kelazatannya.

Menurut ulasan, anda tidak akan bersuara begitu lazat. Aroma brownies juga akan meningkatkan selera makan anda!

Selain brownies, Cake Den Cake House & Cafe juga menyediakan pelbagai jenis kek yang tidak kurang lazat seperti Lapis legit, Pie, biskut, Panna Cotta dan banyak lagi.

Membawa konsep bistro dan kafe, Cake Den Cake House & Cafe menyediakan tempat yang selesa dan lazat untuk melepak atau melakukan kerja pejabat atau kerja sekolah dengan rakan-rakan.

Jom Baca : 7 Cadangan Kedai Kek Bukit Payong Paling Sedap

4

Hi Kek Bakery

Alamat2 HEIGHTS, No 121-G, Jln Pusat Komersial Saujana 3, PUSAT KOMERSIAL SAUJANA, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuRabu – Senin : 11.00–19.00
Selasa : Closed
Nombor Telefon+601162836886

Kedai pastri yang paling lazat dan terbaik seterusnya ialah Hi Kek Bakery. Terletak di Seremban, tepatnya Seremban.

Kedai kek terbaik di Seremban tidak pernah kosong pengunjung. Pastri buatan sendiri sentiasa menjadi sasaran peminat kek untuk dinikmati sambil minum dan minum kopi.

Hi Kek Bakery adalah bahasa Perancis yang bermaksud kek. Sesuai dengan nama akhir Hi Kek Bakery, kafe ini memberi tumpuan kepada pelbagai jenis kek atau kek.

Kek istimewa di Hi Kek Bakery ialah Kek Pai Sunshine yang lengkap dengan pengisian meringue dan pai berkrim yang dibakar dengan sempurna dengan sentuhan lemon. Sangat menyesal jika anda pergi ke Seremban tetapi tidak merasainya.

5

Dlovelymuffin Bakery

Alamat880, Jalan S2 G15, Garden Avenue, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia, 70300 Seremban 2, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–19.30
Nombor Telefon+60137081317

Peminat kek di Seremban juga boleh mengunjungi salah satu kedai kek terbaik dan terbaik di Seremban yang dipanggil Dlovelymuffin Bakery.

Mungkin anda masih tidak biasa dengan nama Dlovelymuffin Bakery, tetapi sebenarnya Dlovelymuffin Bakery pernah menjadi kedai kek seremban 2 yang berkembang pesat di Seremban.

Menu utama kedai kek ini ialah baldu Merah yang mempunyai tekstur lembut dan membuatkan sesiapa sahaja ketagih.

Selain pelbagai kek dan pastri yang lazat, kedai kek seremban 2 juga menyajikan pelbagai menu gaya barat seperti Fettucini Carbonara, Chicken Steak, Fish n Chips to Lasagna.

Anda juga akan dimanjakan dengan bahagian dalam kafe yang comel dan cantik supaya anda berasa selesa di rumah yang berlarutan di kedai kek ini.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Kuala Terengganu Paling Best

6

Sieng Bakery

AlamatN.S, Pusat Perdagangan, No 89, Jalan S2 B19, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–22.00
Nombor Telefon+6066011837

Apabila bercakap mengenai kedai kek Seremban, sudah tentu ia tidak lengkap jika kita belum membincangkan Sieng Bakery.

Ya, kedai kek ini merupakan salah satu kedai kek terbaik dan terbaik di Seremban yang menjual pelbagai jenis kuih lengkap, terdiri daripada roti, kuih tradisional, pastri, pastri, donat dan kek.

Lebih khusus lagi, hampir semua kek yang dijual di Sieng Bakery dijual pada harga yang rendah. Kedai kek atau kedai roti terbaik di Seremban juga menyajikan tempahan bungkusan atau kek dalam kuantiti yang banyak.

Malah, Sieng Bakery tidak teragak-agak untuk menyediakan promosi menarik untuk pembelinya.

7

Mamasab Seremban

AlamatPUSAT KOMERSIL, 33G – 34G Jalan Rasah Prima 3, Rasah Prima, 70100 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.00–18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60176486504

Tidak kurang daripada kedai kek sebelumnya, Mamasab Seremban juga merupakan salah satu kedai kek yang paling popular di Seremban kerana rasanya yang tersendiri dan lazat.

Mamasab Seremban menghasilkan kek dan pastri dengan kualiti premium. Tidak hairanlah harga makanan yang dijual di kedai ini agak mahal.

Mamasab Seremban menyediakan banyak jenis produk seperti viennoiserie, roti, kek, kek kering, biskut, sandwic, produk savoury, puding, coklat, dan ais krim yang dihasilkan setiap hari.

Juga produk yang sihat seperti bebas gula, bebas gluten, bebas kasein, rendah lemak, karbohidrat rendah, dan produk serat tinggi.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Masjid Tanah Paling Sedap

8

Bzee Cafe’ & Bakery

AlamatNo.23, G/F, Jalan S2-P39, Magistrate Square, 70300, Seremban 2, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 09.30–20.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60192820053

Sebuah kedai kek bernama Bzee Cafe’ & Bakery merupakan salah satu kedai kek paling terkenal di Seremban.

Kedai kek terbaik di Seremban ini menjual pelbagai jenis roti, kek dan kek basah seperti pastel, kroket, spring roll dan banyak lagi.

Lebih baik lagi kek yang dijual di Bzee Cafe’ & Bakery berharga pada harga yang berpatutan.

Selain menjual roti dan kek, Bzee Cafe’ & Bakery turut membuka restoran. Menu makanan yang ditawarkan didominasi oleh masakan Malaysia biasa, tetapi terdapat juga makanan barat seperti stik. Cawangan Bzee Cafe’ & Bakery ini telah tersebar luas di seluruh bandar Seremban.

9

Jempol Bakery

Alamat133, Jln S2 B21, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 08.00–20.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60167180326

Jempol Bakery adalah salah satu kedai pastri terbaik di Seremban yang menyediakan pelbagai roti dan kek dengan rasa yang lazat dan harga yang berpatutan untuk peminat kek.

Sebagai pusat bakeri di Seremban, Jempol Bakery sentiasa menyediakan pelbagai makanan ringan yang lazat seperti roti coklat, roti keju, roti daging, sandwic, roti bun, pizza, donat, kek dalam cawan, brownies, puding, minuman, pastri, dan lain-lain.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Melaka Paling Best & di Syorkan

10

Sunday Bakery Ingredients

Alamat10-11, Jalan S2 F1, Garden Homes, 70200 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00–19.00
Nombor Telefon+6066338071

Sunday Bakery Ingredients adalah salah satu kedai kek terbaik di Seremban yang telah lama ditubuhkan.

Terletak di kawasan Jalan S2 F1, Garden Homes, Sunday Bakery Ingredients menyajikan pelbagai roti, kek dan makanan ringan di pasar.

Harga juga mesra poket. Setiap hari anda boleh menikmati roti segar dan kek dari ketuhar. Bagi anda yang ingin merasai kuih ini, kedai kek Sunday Bakery Ingredients ini dibuka dari 09.00

Bagikan:

[addtoany]

Tags

Leave a Comment