BEST 7 Cadangan Kedai Kosmetik Sarawak Paling di Syorkan

Carikedai

Kosmetik menjadi sebuah kebutuhan penting untuk kaum hawa. Di dalam melakukan aktivitas sehari-hari, wanita seperti tidak bisa lepas dari penggunaan make up ini.

Biasanya, wanita menggunakan make up ketika berada di luar rumah baik ketika bekerja, kuliah, sekolah, maupun ketika melakukan hangout bersama dengan teman dan pasangan. Bahkan, ketika sedang berada di rumah, mereka bisa menggunakan make up.

Sebagai sebuah kota besar, kebutuhan make up di Sarawak tentu saja menjadi semakin tinggi. Banyak outlet-outlet yang menjual produk kecantikan seperti make up dan skincare dari berbagai macam merek. Berikut beberapa pilihan yang bisa Anda jadikan sebagai rujukan.

7

Gamme Cosmetics Supplies

Alamat24, Lor Sim Kheng Hong 2, Kenyalang Park, 93300 Kuching, Sarawak, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-22.00
Nombor Telefon+6082335029

Jika Anda sedang mencari cadangan untuk kedai kosmetik terbesar di Sarawak, Gamme Cosmetics Supplies boleh digunakan sebagai pilihan. Cawangan ini agak besar, walaupun setiap hari ia sentiasa sesak dengan pembeli.

Gamme Cosmetics Supplies sebenarnya bukan sahaja menjual alat solek dan keperluan penjagaan kulit, tetapi juga banyak produk keperluan bayi. Selain mempunyai produk yang lengkap, anda juga diberi kemudahan semasa membuat pembelian.

Anda boleh membeli dalam talian atau luar talian. Jika anda membeli secara dalam talian, anda boleh membeli menggunakan pasaran Shopee atau membeli melalui media sosial Instagram.

Jom Baca : BEST 7 Kedai Kosmetik Kota Bharu Paling di Syorkan

6

MAC COSMETICS – THE SPRING, KUCHING

AlamatLot KG3, Ground Floor, The Spring Shopping Centre, Lot 10880, Section 64 KTLD, Jalan Simpang Tiga, 93300 Kuching, Sarawak, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-22.00
Nombor Telefon+6082416180

MAC COSMETICS – THE SPRING, KUCHING adalah salah satu kedai produk kecantikan yang sentiasa sesak dengan pembeli setiap hari. Walaupun pada siang hari, anda akan menemui sebilangan besar pembeli.

Walaupun anda menjual alat solek dan penjagaan kulit di runcit, harga yang anda dapat jauh lebih murah daripada membeli di pasar mini, gerai atau pusat membeli-belah.

Terdapat pelbagai jenis produk penjagaan kulit yang dijual seperti topeng kecantikan, toner, pengimbang, pembersih muka, pencuci muka dan lain-lain.

5

The Faceshop

AlamatLot E 156, Jalan Simpang Tiga, The Spring, 93300 Kuching, Sarawak, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-22.00
Nombor Telefon+6082247390

The Faceshop adalah salah satu kedai yang menjual pelbagai keperluan solek yang menjual produk yang sangat lengkap. Ia bukan sahaja mempunyai pilihan produk yang lengkap.

Untuk isu harga, anda boleh mendapatkan harga yang sangat mesra di sini. Selain menjual produk penjagaan kulit secara luar talian, The Faceshop juga menjual produknya secara dalam talian seperti melalui pasaran Shopee.

Harga produk semasa membeli di luar talian atau dalam talian tidak berbeza. Walau bagaimanapun, jika anda membeli dalam talian, anda boleh mendapatkan pelbagai promosi menarik.

Jom Baca : BEST 10 Cadangan Kedai Kosmetik Kuala Lumpur

4

Sasa

AlamatThe Spring Shopping Mall, Lot 145 & 146, Jalan Simpang Tiga, Kampung Kenyalang Park, 93300 Kuching, Sarawak, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-22.00
Nombor Telefon+6082239792

Jika anda sedang mencari produk kecantikan yang bereputasi baik, Sasa boleh menjadi pilihan.

Cawangan ini mempunyai harga yang agak berpatutan. Malangnya, tidak banyak produk kecantikan yang tersedia, seperti produk asing, tidak banyak dijual.

3

Dior Beauty Kiosk The Spring Kuching

AlamatKIOSK NO KG5, GROUND FLOOR, THE SPRING SHOPPING MALL, Persiaran Spring, 93300 Kuching, Sarawak, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00-22.00
Nombor Telefon+6082427945

Walaupun tidak terdapat begitu banyak produk penjagaan kulit atau kecantikan yang terdapat di sini,Dior Beauty Kiosk The Spring Kuching mempunyai harga yang agak berpatutan.

Rangkaian produk kecantikan anda yang datang dari jenama terkemuka boleh didapati di sini seperti Dior dan pelbagai jenama lain.

Jom Baca : BEST 5 Cadangan Kedai Kosmetik Kelantan di Syorkan

2

Sephora @ The Spring

AlamatThe Spring, Persiaran Spring Lot G41,G42 & G43, Ground Floor, 93300 Kuching, Sarawak, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu: 10.00-22.00
Nombor Telefon+6082236368

Sephora @ The Spring juga merupakan salah satu cadangan untuk tempat-tempat untuk membeli penjagaan kulit yang cukup terkenal di Sarawak. Dari segi harga, outlet ini mempunyai harga yang agak rendah.

Anda boleh menemui pelbagai produk kecantikan atau produk penjagaan kulit kontemporari di sini. Selain menjual produk kecantikan dengan cara yang luar talian, anda juga boleh membuat pembelian dalam talian.

Sephora @ The Spring menyediakan pembelian dalam talian melalui Shopee. Sudah tentu, harganya tidak jauh berbeza dengan pembelian luar talian.

1

Tai Ming Centre

AlamatG 8 & 9, Kenyalang Theatre, Lor Sim Kheng Hong 2, Kenyalang Park, 93300 Kuching, Sarawak, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-21.00
Nombor Telefon+6082482069

Apabila anda berada di Sarawak dan ingin mencari produk kecantikan, anda boleh menjadikan RTai Ming Centre sebagai pilihan. Di sini, anda akan menemui pelbagai jenis produk kecantikan daripada jenama terkemuka.

Jenama seperti Purbasari, Wardah, Maybelline, Revlon to Olay sangat mudah didapati di sini. Di samping itu, di sini juga menjual produk kecantikan dari luar negara.

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment