10 Senarai Kedai Pertanian Alor Setar di Syorkan

Umni Afifah

Benih/ benih unggul, baja berkualiti, dan ubat-ubatan yang kuat untuk membasmi perosak diperlukan oleh petani supaya tanaman mereka dijaga dengan baik dan berkembang maju.

Semua produk ini diperolehi secara meluas di kedai-kedai pertanian yang juga boleh menjadi tempat untuk berunding.

Kedai pertanian di kawasan Alor Setar ini merupakan pilihan terbaik sebagai rujukan untuk mendapatkan saprotan yang berkualiti dan membantu petani mengembangkan perniagaan mereka. Berikut ialah senarai cadangan!

10

KEDAI GUNONG AGRO

AlamatNo 1C Bersebelahan Sekolah Kebangsaan Seri Gunung, Kampung Simpang Empat, 06550 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.30-19.00
Nombor Telefon+601156587536

KEDAI GUNONG AGRO adalah salah satu kedai pertanian yang paling lengkap di Alor Setar. Pelbagai saprotan boleh didapati di sini, seperti benih, baja, racun kulat dan ubat-ubatan, serta peralatan pertanian.

Harganya murah dan berpatutan. Perkhidmatan penjual adalah tarikan di kedai ini. Kerana pembeli boleh berunding dengan masalah pertanian dan mendapatkan penjelasan lengkap dan benar-benar membantu mendapatkan produk yang mereka perlukan.

Jom Baca : BEST 10 Senarai Kedai Pertanian Batu Pahat di Syorkan

9

Derga Utara Enterprise

AlamatJalan Datok Kumbar, Taman Derga Jaya, Batu 3, Kedah, 05300 Alor Setar, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.30-19.00
Nombor Telefon+6047311001

Derga Utara Enterprise, yang mempunyai nama lain, Keraton Agri Nusantara, ditubuhkan pada tahun 2008. Kedai ini adalah yang terbesar di kawasan PAlor Setar dan merupakan salah satu yang terbaik di Alor Setar.

Produk ini lengkap dan mempunyai banyak pilihan, mulai dari benih pelbagai tanaman sayur-sayuran dan buah-buahan, baja, dan alat pertanian.

Kualitinya sangat baik dan dijamin tidak mengecewakan. Kedai ini menyajikan pembelian borong untuk dijual semula atau penjual semula.

Harganya murah dan perkhidmatan kakitangan sangat profesional. Pembeli juga boleh berunding mengenai tumbuh-tumbuhan dan mendapatkan penyelesaian yang betul.

8

Rangkaian Impian Enterprise

Alamat71 F, Jalan Langgar, Taman Soon Thye, 05460, Alor Setar, Kedah, 05460, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.30-19.00
Nombor Telefon+6047313508

Rangkaian Impian Enterprise adalah kedai runcit yang berdagang dalam keperluan pertanian, seperti benih tumbuhan, baja, racun perosak, racun kulat, peralatan, dan bekalan lain. Rangkaian Impian Enterprise adalah salah satu cawangannya yang terletak di kawasan Alor Setar.

Koleksi item agak lengkap dan pelbagai. Harganya murah dan berpatutan. Setiap kali anda membeli barangan, pembeli akan mendapat mata ganjaran dan boleh ditukar dengan hadiah menarik.

Pekerjanya juga bersedia untuk melayani perundingan pertanian dan penjelasannya bermaklumat.

Jom Baca : TERKINI 7 Senarai Kedai Pertanian Rawang BEST

7

ASYGROW (LANGGAR)

AlamatNO.24-25, JALAN KOMPLEKS PERNIAGAAN LANGGAR 1 TAMAN KOMPLEKS PERNIAGAAN LANGGAR, Jln Langgar, 06500 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-18.00
Jumat: Closed
Nombor Telefon+60126625385

ASYGROW (LANGGAR) adalah tulang belakang petani di kawasan Langgar, Alor Setar untuk mendapatkan semua keperluan pertanian. Kedai ini menyediakan benih, ubat-ubatan, medium penanaman dan baja. Produk ini lengkap dan terkini.

Harganya kompetitif tetapi masih mesra dengan keupayaan petani. Perkhidmatan ini mesra, sabar, dan cepat mendapat sambutan apabila dihubungi melalui WA. Lokasinya mudah diakses kerana ia berada di tepi lebuh raya.

6

Petani Global

AlamatNO.1 KM 12.6 KAMPUNG SIMPANG 4 KUAR, 06250 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 24 jam
Nombor Telefon+60174934923

Petani Global adalah kedai pertanian yang diuruskan secara moden dengan konsep seperti layan diri.

Supaya pembeli boleh memilih barangan yang diperlukan secara bebas, seperti benih, racun herba, racun kulat, racun serangga, penyembur, dan baja nutrien tumbuhan.

Koleksi ini agak lengkap dan kualitinya baik. Harganya kompetitif dan berpatutan. Pembelian secara borong mendapat harga istimewa yang lebih murah.

Perkhidmatan ini mesra dan perundingan percuma mengenai masalah tumbuhan dan penyelesaiannya.

Jom Baca : BEST 10 Senarai Kedai Pertanian Klang di Syorkan

5

KEDAI ONLINE

AlamatNO 38 KM 9 JALAN YAN, KAMPUNGSEMATANG, Kampung Tepi Laut, 06600 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 24 jam
Nombor Telefon+601157749752

Sekiranya anda ingin membeli borong saprotan untuk dijual semula, KEDAI ONLINE boleh menjadi pilihan terbaik. Kedai ini juga merupakan salah satu pusat membeli-belah keperluan pertanian yang paling lengkap, serta salah satu pengedar terbesar di Alor Setar.

Produk yang didagangkan adalah benih, pelbagai jenis baja, racun perosak dan ubat-ubatan, dan peralatan pertanian. Harganya murah dan sangat berpatutan. Tempat itu bersih dan kemas. Perkhidmatan pekerja adalah mesra dan dexterous.

4

North Pan AgroScience

AlamatNo.69,Sri Mergong Taman Industri Ringan, Lorong Perak 22, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 08.30-18.30
Jumat : Closed
Nombor Telefon+6047303045

North Pan AgroScience adalah kedai utama bagi orang-orang di Alor Setar untuk membeli baja.

Pelbagai jenis baja dari semua jenama boleh didapati sepenuhnya. Kualitinya baik dan memuaskan. Harganya berpatutan dan mesra poket.

Jom Baca : [Terkini] 6 Senarai Kedai Pertanian Kuantan BEST

3

MHD UTARA TRADING

AlamatK135, Kampung Tok Keling, 06500 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-18.00
Nombor Telefon+601110792428

MHD UTARA TRADING juga merupakan kedai mainstay dan pilihan kegemaran petani di Alor Setar untuk mendapatkan peralatan penanaman. Barang-barang yang dijual adalah benih padi unggul, baja, dan semua jenis ubat.

Kualiti dijamin baik dan harganya mesra poket. Perkhidmatan ini baik dan mesra. Penjual juga menyediakan perkhidmatan penghantaran ke rumah untuk memudahkan petani membeli-belah.

2

Jia Sheng Agroscience Enterprise

Alamat20, Taman Desa Kamela F3 Jalan Simpang Empat, Batu4, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-18.00
Nombor Telefon+60124277242

Berminat untuk belajar kejuruteraan hidroponik dan ingin berunding bagaimana?

Jia Sheng Agroscience Enterprise adalah penyelesaiannya. Selain menjual semua peralatan dan peralatan hidroponik, kedai ini juga membuka perkhidmatan perundingan mengenai kaedah pertanian organik.

Tempat ini juga menjual pelbagai keperluan pertanian konvensional dan makanan haiwan kesayangan.

Barang-barang selesai, kualitinya baik. Harganya agak berpatutan dan kompetitif. Perkhidmatan ini mesra dan menyenangkan.

Jom Baca : BEST 10 Senarai Kedai Pertanian Melaka di Syorkan

1

Chin Xing Agro Sdn Bhd

Alamat888, LOT 1235, KG. SPG EMPAT KUAR, D.A, ALOR JANGGUS, 06250 Alor Setar, Kedah, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 09.00-19.30
Nombor Telefon+60124725128

Chin Xing Agro Sdn Bhd menyediakan pelbagai keperluan tumbuhan, seperti benih, baja, mulsa, dan ubat-ubatan yang paling lengkap.

Pembelian produk boleh borong atau runcit dan melayani penghantaran ke seluruh kawasan Alor Setar dengan cepat dan selamat.

Harga barang boleh dirundingkan sehingga okay supaya anda boleh mendapatkan yang paling murah. Lokasi kedai mudah dicari kerana berada di pinggir laluan pengangkutan utama.

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment