TOP 10 Kedai Aquarium Best di Sabah

Team A

Akuarium telah menjadi lebih daripada sekadar tangki kaca yang dipenuhi dengan air tetapi merupakan ekosistem yang rumit tapi menarik.

Oleh kerana trend penyimpanan akuarium terus berkembang, peminat mencari bukan sahaja ikan dan aksesori yang berkualiti tetapi juga bimbingan pakar dan rasa masyarakat.

Lebih daripada sekadar hobi, penyimpanan akuarium telah menjadi pengalaman terapeutik dan bermanfaat bagi ramai orang.

Di sini Carikedai.com telah merumuskan 10 kedai akuarium Sabah yang kami fikir disyorkan untuk anda dengan perkhidmatan yang mereka ada, mari kita mulakan.

Senarai Kedai Aquarium Sabah Terbaik

1. Popular Aquarium

Senarai pertama ada Popular Aquarium di Jalan Kionsom Kota Kinabalu, mereka menjual pelbagai peralatan untuk pelihara ikan seperti pam air dan angin, tumbuhan, akuarium, dan pelbagai ikan.

Harga yang mereka tawarkan berpatutan dengan ketersediaan kebutuhan aquarium boleh anda dapatkan di kedai aquarium Sabah satu ini, sangat disyorkan.

Alamat: 1078, Jalan Kionsom, 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : 10 Kedai Aluminium Sabah Best & Syorkan


2. Taipan Aquarium

Walaupun saiz kedai ini agak kecil namun barangan aquarium dan aksesori yang disediakan cukup lengkap, Taipan Aquarium disyorkan kerana disokong juga oleh staff yang mesra pelanggan.

Untuk beberapa tumbuhan akuatik juga dijual disini lengkap dengan pelbagai jenis ikan hiasan sama ada makanan ikan dan kebutuhan lainnya dengan harga yang murah.

Alamat: Ground Floor LOT 13 , BLOCK E , GROUND FLOOR, Jln KK Taipan, Inanam, 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


3. KK Aquatic & Pet Sdn Bhd

Kedai akuarium Sabah ini sebenarnya merupakan kedai terbesar yang terkenal oleh penduduk Kota Kinabalu kerana mereka menjual pelbagai peralatan dan barangan yang berkaitan dengan aquarium.

KK Aquatic & Pet juga menjual pelbagai jenis ikan yang lengkap dengan makanan ikan dan haiwan, sama ada jual haiwan peliharaan lain.

Untuk anda yang ada di kawasan Kota Kinabalu kedai aquarium ini amatlah disyorkan untuk anda.

Alamat: Lot 11, Lorong Perindustrian Bigwheel, BigWheel Industrial Park, 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Sabah Near Me


4. Aquarium “R” Us

Cadangan seterusnya ada Aquarium “R” Us yang menawarkan pelbagai kebutuhan haiwan peliharaan dan aksesori khususnya yang berkaitan dengan ikan dan aquarium di kawasan Penampang.

Menurut ulasan pelanggan ikan yang ditawarkan agak pelbagai baik dari saiz dan jenis, harga yang ditawarkan juga berpatutan membuat kedai ini disyorkan untuk anda di kawasan Penampang.

Alamat: Lot D13A, Grd Floor, Lorong Cyber Square 2, Cyber Square Commercial Centre, 89500 Penampang, Sabah, Malaysia


5. K-Mart Aquarium Supplies

K-Mart Aquarium juga sangat disyorkan untuk anda penghobi ikan, mereka adalah pakar dalam urusan berkaitan dengan ikan aquarium/aquascape yang menawarkan pelbagai kebutuhan.

Disokong oleh kakitangan perkhidmatan yang bersedia memberikan maklumat yang berkaitan dengan akuarium dan ikan, anda perlu melawat ke kedai aquarium Sabah ini sesuai alamat yang disenaraikan.

Alamat: LOT 28 BLOCK C BUNDUSAN SQUARE, Jalan Penampang, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Plastik Sabah Near Me


6. Eastern Marine Aquarium

Cadangan seterusnya ini adalah pakar dalam urusan aquascape, mereka mempunyai pelbagai ikan peliharaan murah dan bekalan akuarium lain seperti tumbuhan akuatik dan karang.

Bagi anda yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai aquascape, Akuarium Marin Timur boleh menjadi penyelesaian untuk anda.

Alamat: Eastern Marine Aquarium, B-11-0(Ground Floor) Millennium Centre, Jalan Lintas,, Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


7. LIX Aquatic

Untuk anda yang ada di kawasan Penampang, ada cadangan seterusnya iaitu LIX Aquatic.

Kedai ini menjual pelbagai ikan hiasan yang amat lengkap dengan harga berpatutan.

Anda tak perlu risau jika melawat ke kedai ini kerana meraka juga menjual peralatan berkaitan dengan aquarium.

Alamat: Lot 19, Ground Floor, Block C, Padimas Point Penampang By-pass Lorong Padimas Point 3 Penampang, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : 15 Kedai Alat Tulis Sabah BEST & Syorkan


8. SU Aquarium

SU Aquarium menjual pelbagai keperluan aquarium seperti pam air, alat filterisasi, tank aquarium sama ada makanan ikan dan juga ubat-ubat dengan harga berpatutan.

Untuk haiwan yang dijual ada pelbagai ikan hiasan baik itu ikan air masin atau ikan air tawan dan juga ada kura-kura hijau.

Alamat: First Floor, Lot 7, Block A, Bundusan Plaza Beverly Hills Shoplot, Jalan Bundusan, Jalan Penampang, Bundusan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


9. Ael Aquatics Nature House

Untuk anda hobi aquascape wajib datang ke temapt satu ini, mereka adalah pakar dalam urusan aquascapping di kawasan Penampang, Sabah.

Kedai aquarium Sabah AEL Aquatics juga ada menjual pelbagai jenis ikan hiasan, tumbuhan akuatik serta peralatan aquarium lain yang anda butuhkan.

Alamat: Block A, Lorong Vista Minintod 1, Bundusan, 88300 Penampang, Sabah, Malaysia

Baca : 10 Cadangan Kedai Cermin Kereta Sabah Paling Di Syorkan!


10. Fishlive Aquatic

Senarai terakhir juga disyorkan untuk anda yang ada di kawasan Penampang, kedai jual ikan Fishlive Aquatic mereka menjual pelbagai ikan hiasan yang agak unik dan jarang.

Anda mesti melawat tempat tersebut melalui alamat yang telah kami tulis di bawah

Alamat: Lorong Pavilion Bundusan 1, 88300 Penampang, Sabah, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment