TOP 10 Kedai Aquarium Best di Sarawak

Team A

Kedai Akuarium Sarawak – Rantau Sarawak terkenal dengan keindahan alam yang indah dan juga menyediakan pelbagai pilihan kedai akuarium yang memanjakannya pencinta ikan hiasan.

Dari kedai-kedai dengan perkhidmatan yang mesra kepada mereka yang menawarkan harga terbaik, artikel Carikedai.com akan mengkaji sepuluh kedai akuarium terbaik di Sarawak.

Setiap kedai mempunyai ciri-ciri unik dan pelbagai koleksi air tawar dan ikan hiasan marin, dan menyediakan pilihan untuk membuat akuarium mengikut kehendak pembeli.

Senarai Kedai Aquarium Sarawak Terbaik

1. FH Aquatic Company

FH Aquatic Company adalah cadangan kedai aquarium Sarawak pertama yang terletak di Petra Jaya, Kuching menjual pelbagai jenis ikan hiasan seperti ikan lou han dan jenis ikan lain.

Mereka mempunyai perkhidmatan staf yang baik, keperluan aquarium lainnya juga disediakan seperti makanan ikan, ubat-ubatan, alat filterisasi, pompa air dan masih banyak lagi dengan harga berpatutan.

Alamat: 1308 block, 5, Jln Taman Suria Jaya, Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : 10 Senarai Kedai Fotostat Sarawak Best


2. Tong Yi Aquarium

Tong Yi Aquarium menjual pelbagai jenis ikan hiasan seperti ikan tetra, ikan guppy, ikan koi dan jenis ikan lainnya yang agak pelbagai sama ada haiwan hidupan air seperti kura-kura.

Mereka juga menjual makanan ikan, barangan aquarium dan aksesori lainnya dengan harga wajar.

Alamat: No. 12, Jalan Penrissen, 3 1/2 Mile, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia


3. Tung Young Aquarium

Cadangan kedai aquarium Sarawak ini juga terletak di Jalan Rubber, 93450 Kuching menjual ikan dengan pelbagai saiz dan jenis sama ada kebutuhan barangan aquarium yang lengkap.

Menurut ulasan pelanggan walaupun saiz kedai ini agak kecil tetapi ada barangan lain untuk haiwan peliharaan yang disyorkan untuk anda kerana stafnya yang membantu dan harganya yang wajar.

Alamat: 444, Jalan Rubber, 93450 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : 10 Cadangan Kedai Aluminium Sarawak Best & Syorkan


4. Min Young Aquarium

Min Young Aquarium juga boleh menjadi cadangan seterusnya bagi anda yang mencari kedai ikan hiasan Sarawak terutamanya di kawasan Kuching dengan pelbagai pilihan dan harga yang berpatutan.

Untuk peralatan aquarium yang dijual seperti tank aquarium, pam air, alat penampis dan aksesori lainnya.

Alamat: Lot 3311, 223, Jalan Lower Sungai Maong & Green Road, Sin Sin Park, 93150 Kuching, Sarawak, Malaysia


5. KangTing Aquatics Enterprise

Cadangan seterusnya ialah Akuatik KangTing, menjual ikan hiasan seperti ikan tetra, ikan arowana, ikan lou han dan banyak lagi lengkap dengan makanan ikan seperti pelet atau makanan hidup.

Menurut ulasan pelanggan kedai ini sama ada menjual barangan aquarium dan peralatan atau makanan haiwan lain yang agak pelbagai.

Alamat: No 40B,7th Mile Bazaar, Jalan Liu Shan Bang, Kota Sentosa, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Pajak Sarawak Near Me


6. A & A Fish Aquatic Enterprise

Untuk anda penghobi ikan hiasan boleh juga melawat ke kedai A&A Aquatic kerana mereka menjual ikan hiasan seperti ikan tetra, ikan singa kepala merah, arowana, ikan laga dan lain-lain.

Jangan risau kerana kedai ini menjual ikan yang berkualiti, mereka juga menjual tank aquarium dan peralatan aquarium sama ada aksesori aquascape yang disyorkan untuk anda.

Alamat: Lot 1826, 7th Mile Bazaar, Jalan Penrissen, Kota Sentosa, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia


7. PM Aquaculture Sdn. Bhd.

PM Aquaculture adalah sebuah kedai yang menjual ikan hiasan dan juga pelbagai jenis ikan lain, mereka juga terkenal dengan ladang ikan di kawasan Sarawak yang cukup terkenal.

Anda juga boleh menemui pelbagai keperluan barangan akuarium di kedai ini, dan satu lagi perkara yang agak jarang berlaku ialah anda boleh makan jenis ikan goreng tepung yang dibesarkan di kedai satu ini.

Alamat: 40, Seventh Mile Bazaar, Olive Garden, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Sarawak Near Me


8. 57 Aquarium Center

Kedai aquarium Maju Jaya menjual pelbagai ikan hiasan yang autentik seperti ikan singa kepala merah, ikan tetra, corys, cichlidsh dll lengkap dengan makanan ikan dan ubat-ubatan dengan harga wajar.

Menurut ulasan pelangaan kedai aquarium Sarawak satu ini disyorkan kerana barangan dan aksesori aquarium juga lengkap sama ada perkhidmatan pemilik yang sentiasa membantu pelanggan.

Alamat: LOT 6650-6651, GROUND FLOOR,, TABUAN LARU COMMERCIAL CENTER, 93350 Kuching, Sarawak, Malaysia


9. Sunshine Aquarium(Aquarium Shop In Kuching)

Bagi anda yang suka hobi aquascape perlu melawat Akuarium Sunshine, mereka menjual set tangki aquascape dan juga peralatan akuarium lain kedua-dua aksesori dengan pelbagai produk terpilih.

Untuk ikan yang dijual di sini kebanyakannya ikan hiasan, mereka cenderung menjual keperluan untuk aquascapes seperti tumbuhan akuatik juga ada di sini, sangat disyorkan untuk anda.

Alamat: 333, 276, Lorong Datuk Tawi Sli No 2, Everbright Park, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Plastik Sarawak Near Me


10. QQ Aquatic Enterprise

Senarai kedai aquarium Sarawak ini disyorkan untuk anda pemula yang hobi ini kerana kedai ini menjual pelbagai kebutuhan aquarium yang sangat lengkap dan berkualiti.

QQ Aquatic juga menjual ikan hiasan yang pelbagai dengan harga mengikuti jenis ikan, sama ada haiwan hidupan laut seperti udang dan kura-kura.

Mereka juga menjual aksesori untuk aquascape, bermula dari kayu, tumbuhan marin, pasir dan lain-lain.

Alamat: Sublot 28, Jalan Datuk Tawi Sli, 3rd Exchange Commercial Centre, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment