TOP 10 Kedai Badminton Best Sarawak

Team A

Sukan badminton telah menjadi sebahagian daripada budaya dan identiti Malaysia yang tidak dapat dipisahkan, merapatkan masyarakat melalui semangat persaingan dan cintakan sukan itu.

Maklumat ini carikedai.com akan membincangkan kedai-kedai badminton di kawasan Sarawak.

Kami akan menerangkan perkhidmatan yang ditawarkan lengkap dengan alamat kedai untuk memberikan maklumat tambahan bagi anda yang menggemari sukan ini.

Jom, ikuti untuk membaca maklumat yang kami sertakan di bawah, berikut ialah beberapa senarai kedai badminton yang disyorkan untuk anda.

Senarai Kedai Badminton Sarawak Terbaik

1. BW Extra Sdn Bhd

Senarai pertama kita mulakan dari BW Extra Sdn Bhd yang terletak di Bangungan Cheema, Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, Kuhing, Sarawak.

Kedai badminton Sarawak ini menjual barangan badminton yang amat lengkap dan kebanyakan guna jenama Yonex sebagai pilihan utama.

Sama ada mereka menawarkan perkhidmatan stringing, jadi anda tak perlu risau jika racket badminton anda rusak anda boleh melawat ke kedai badminton satu ini.

Alamat: Lot 548, Cheema Building, Bangunan Cheema, 549, Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, Tun Ahmad Zaidi Adruce Road, 93400 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : TOP 10 Kedai Gunting Rambut Best Sarawak


2. Sports Explorer Sdn Bhd

Sports Explorer Sdn Bhd menawarkan jenama Protech sebagai peniaga sah kedai badminton Kuching satu ini, semua barangan yang ditawarkan adalah original dan berkualiti.

Selain daripada Protech ada pula jenama Yonex yang menawarkan barangan macam senar dan racket.

Layanan merangkai di kedai badminton Sarawak ini amatlah baik dan harganya pun masuk akal.

Alamat: 10599, Jalan Song, Tabuan Heights, 93350 Kuching, Sarawak, Malaysia


3. CS Sports Enterprise

Beralamat di Jalan Rubber, tepatnya di Bangunan Mei Jun ada CS Sport Enterprise yang juga pakar dalam urusan merangkai senar racket badminton atau stringing.

Bagi anda yang mencari peralatan badminton yang berpatutan dan boleh dipercayai, kedai ini amatlah disyorkan kerana harga barangan pun kompetitif dan boleh dirundingkan pula.

Alamat: Lot 298 7C Section 10, Bangunan Mei Jun, Jalan Rubber, 93400 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : 10 Senarai Kedai Fotostat Sarawak Best


4. The World Sports Equipment (K) Sdn. Bhd.

Cadangan seterusnya ada World Sports yang mempunyai perkhidmatan baik dan produk badminton yang berkualiti amat disyorkan bagi anda.

Kedai badminton Sarawak ini dikenal mahir dalam urusan stringing/merangkai racket, bagi anda yang berminat anda boleh melawat kedai sesuai alamat yang kami senaraikan.

Alamat: No. 308, Ground Floor, Central Park Commercial Centre, Q3A, Central Park, 93150 Kuching, Sarawak, Malaysia


5. Gaya Sports

Pelbagai macam jenama barangan badminton ada di Gaya Sports, bermula dari racket, shuttle, senar, beg bahkan aksesori lainnya di jual di kedai badminton Kuching ini.

Bagi anda yang nak merangkai senar racket, mereka juga ahli dalam urusan tersebut.

Harganya pun kompetitif, service tiptop dan kadang pula mereka ada promosi diskaun untuk barangan tertentu.

Alamat: 32, Lot 3245, TT3 Commercial Centre, Tabuan Tranquility, Jalan Canna, 93350 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : 10 Cadangan Kedai Aluminium Sarawak Best & Syorkan


6. Victory Sports Company

Menurut ulasan pelanggan, stringer di kedai Victory Sports Company merupakan ahli dan berpengalaman dalam urusan merangkai senar racket badminton.

Mereka juga menjual barangan badminton yang lengkap dengan pelbagai jenama, bermula dari racket, senar, shuttle, beg dan aksesori lainnya dengan harga yang wajar amat disyorkan.

Alamat: Sublot 33, Lot 1424, Block 46, Jalan Penrissen, &, Pasar Batu 7, Kota Sentosa, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia


7. Badminton World Sports Sdn Bhd Jalan Song

Sesuai dengan namanya, kedai ini menjual pelbagai macam barangan badminton yang lengkap dengan kebanyak barang berjenama Finnex sebagai authorized dealer meskipun ada jenama lain.

Staff di kedai badminton Kuching ini sangat berpengatuhan dan mesra pelanggan, harganya pun berpatutan teruntuk bagi anda khususnya anggota.

Ada pula perkhidmatan stringing yang mereka tawarkan, amat disyorkan kan ?

Alamat: Lot 11407, No. 46, Jalan Song 6a, Tabuan Heights, 93350 Kuching, Sarawak, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Pajak Sarawak Near Me


8. Elite Sport Enterprise

Senarai berikut boleh menjadi cadangan bagi anda khususnya yang ada di kawasan Miri, Elite Sport Enterprise adalah kedai yang menjual barangan dan aksesori badminton dengan pelbagai jenama.

Kedai badminton Miri ini juga disyorkan untiuk perkhidmatan rentetan/stringing yang baik pada harga yang boleh dirunding.

Alamat: Ground Floor Lot 2554 Bulatan Commercial Centre, Jln Bulatan, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia


9. Li-Ning BNG Sports Link

Bagi anda penggemar jenama Li-Ning ini adalah cadangan yang disyorkan bagi anda, menjual barangan dan aksesori badminton yang amat lengkap.

Staff perkhidmatan pun baik, mereka menawarkan pula perkhidmatan stringing/perangkaian senar racket dengan harga berbaloi mengikut kualiti.

Alamat: 2236, Jalan Saberkas Utama, Saberkas Commercial Centre, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Sarawak Near Me


10. CoreSports Enterprise

Cadangan terakhir ada CoreSports Enterprise di Jalan Pujut 7/Pujut 5C, terdapat pelbagai jenama raket/tali badminton untuk dijual di sini bermula dari yonex, felet, li-ning dan banyak lagi.

Pemilik juga melakukan rentetan/stringing yang profesional, selain daripada itu mereka sangat mesra dan perkhidmatan pelanggan yang baik.

Alamat: Lot 2992,Ground Floor, Jalan Pujut 7/Pujut 5C, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment