TOP 10 Kedai Gunting Rambut Best Sabah

Team A

Apabila berbicara tentang penampilan, kita pasti akan membincangkan kecantikan rambut, terutamanya bagi laki-laki.

Setiap orang bersetuju bahawa rambut adalah mahkota bagi seorang laki-laki, bukan begitu? Oleh itu, menjaga agar rambut sentiasa kemas menjadi fokus utama.

Walau bagaimanapun, pemilihan gunting rambut untuk memotong rambut juga perlu dilakukan dengan berhati-hati. Ia penting untuk memilih seorang penata rambut yang tepat supaya potongan rambut yang dihasilkan sejajar dengan kehendak kita.

Tidak menghairankan jika ramai orang mempercayakan rambut mereka kepada kedai gunting rambut yang syorkan.

Terdapat pelbagai cadangan kedai gunting rambut di sabah yang patut diberi perhatian. Mari kita lihat beberapa di antaranya di bawah ini!

Senarai Kedai Gunting Rambut Sabah terbaik

1. Kedai Gunting Foh Sang Baru

Cadangan kedai gunting rambut Sabah yang pertama kita mulakan dari Kedai Gunting Foh Sang Baru yang ada di Lorong Lengkuas, Taman Bornion, 88300 Kota Kinabalu.

Mereka menawarkan perkhidmatan harga normal R15, pelajar menengah RM10, kanak-kanak RM5 dengan hasil yang kemass dan service cekap disyorkan bagi anda.

Alamat: 18, Lorong Lengkuas, Taman Bornion, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : TOP 10 Kedai Fotostat Best Sabah


2. Bro’s Barbershop Kota Kinabalu

Bro’s Barbershop memang agak famous di bandar Kota Kinabalu, mereka menawarkan perkhidmatan barbershop dengan service yang cekap dan hasilnya pun kemas.

Kedai gunting rambut ini disyorkan bagi anda dengan perkhidmatan yang berkualiti dan harga wajar RM20 untuk potong biasa.

Alamat: Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


3. Putra Barbershop

Untuk cadangan seterusnya ada Putra Barbershop ada di Lot 3, Block A, Jalan Kampung Air 5, Asia City, 88000 Kota Kinabalu, Sabah.

Menurut ulasan pelanggan kedai gunting rambut Sabah ini mempunyai perkhidmatan hasil potong rambut yang berkualiti dengan gaya sesuai yang anda mahukan, harganya pun wajar iaitu RM25.

Alamat: Lot 3, Block A, Jalan Kampung Air 5, Asia City, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : 10 Kedai Aluminium Sabah Best & Syorkan


4. HiT Barbershop Kota Kinabalu

Kedai gunting rambut Kota Kinabalu ini diketahui mempunyai tukang gunting rambut profesional dan berpengalaman dalam bidang ini dengan perkhidmatan tiptop dan harus disyorkan untuk anda.

Untuk harga yang ditawarkan oleh HiT Barbershop Kota Kinabalu adalah diskaun standard sebanyak RM25 untuk orang dewasa, anda boleh memilih gaya rambut dengan model yang dikehendaki.

Alamat: Lot J1&J2, Jalan Singgah Mata, Kampung Air, 88609 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


5. THB @ The Hairdressers Barbershop – Kepayan

The Hairdressers Barbershop yang ada di Jalan Pintas, Kepayan, Kota Kinabalu memang memiliki banyak pelanggan tetap karena mereka adalah pakar dalam urusan gaya rambut anda.

Dengan harga yang wajar dan mempunyai hasil yang berkualiti antara perkhidmatan yang dapat anda dapatkan iaitu, potong rambut standard, cat rambut, potong keramas, dan ada pula penataan rambut untuk wanita.

Alamat: Commercial Centre, Lot 2, GF&1F, Block D, Sri Kepayan, Jalan Pintas, Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Sukan Sabah Near Me


6. Kedai Gunting Rambut Wang Long

Terletak di Towering Industry Centre, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, ada kedai gunting rambut Wang Long yang menawarkan perkhidmatan gunting rambut dengan harga murah khususnya bagi pelajar.

Untuk tempat yang mudah dan bersih, hasil potongan rambut juga bagus dan kemas sesuai untuk anda yang mempunyai kehidupan yang sibuk di tengah-tengah bandar padat memandangkan kedai itu hanya memotong rambut tidak ada basuh rambut,

Alamat: Towering Industry Centre, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


7. Clippers & Scissors

Ada pula kedai gunting rambut Clippers & Scissors yang dapat menjadi cadangan anda seterusnya, mempunyai kedai yang nyaman dan selesa disokong oleh musik yang sentiasa membangun suasana.

Kedai gunting rambut Sabah ini terletak di Taman Layang-Layang, Kota Kinabalu, mereka mempunyai tukang gunting rambut profesional dan sudah tentu kualiti yang dihasilkan tidak dapat dipersoalkan.

Alamat: Taman Layang-layang, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Baca : THE BEST 10 Kedai Plastik Sabah Near Me


8. The Gentlemen’s Barber. Co

The Gentlemen’s Barber. Co mempunyai hasil guntingan yang berkualiti dengan fading yg kemas dan teliti, anda boleh request apapa style kita anda mahukan dengan harga berbaloi dengan kualiti.

Untuk anda yang tertarik anda dapat mengunjungi kedai di alamat yang telah kami senaraikan.

Alamat: Lot 5, Block A, Manggatal Plaza, Taman Permai Miles, 8, Jalan Tuaran, Manggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


9. Gentz barbershop Inanam

Cadangan berikutnya disyorkan bagi anda yang ada di kawasan Inanam, ada Gentz Barbershop yang menawarkan perkhidmatan gunting rambut dengan service cekap dan kemasa serta harga murah.

Mereka juga mempunyai kakitangan yang ramah dan potongan rambut profesional, sangat disyorkan untuk orang ramai atau kanak-kanak.

Alamat: lot 13A,ground floor, block c, Lorong Inanam Sentral, Inanam, 88758, Sabah, Malaysia

Baca : 15 Kedai Alat Tulis Sabah BEST & Syorkan


10. Barberhood Unisex Saloon

Sesuai dengan namanya, Barberhood Unisex Salon merupakan kedai gunting rambut yang menawarkan pelbagai perkhidmatan berkaitan dengan rambut bagi pria maupun wanita.

Terletak di Plaza Putatan, anda boleh mengunjungi kedai gunting rambut di Kota Kinabalu setiap hari yang dibuka dari jam 10.00 pagi hingga 19.00 malam.

Alamat: Lot 65, Ground Floor, Blok M Royal Plaza Putatan Putatan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment