[Terkini] 10 Senarai Kedai Ikan Hias Pulau Pinang Terbaik

Umni Afifah

Menternak ikan atau membuat aquascape pernah menjadi hobi yang popular apabila kita terpaksa menghabiskan lebih banyak masa di rumah. Untuk itu anda memerlukan kedai akuarium rujukan di Pulau Pinang yang menyediakan produk lengkap pada harga yang berpatutan.

Kedai peralatan akuarium di Pulau Pinang sememangnya sangat besar, dan untuk membantu anda memilih, di sini kami telah menyediakan senarai.

1

Chew Thean Yeang Aquatic & Pet

AlamatNo. 82, Jalan Burma, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Ahad : 10.00 -19.30
Nombor Telefon+6042268797

Di pasar ini terdapat beberapa gerai yang boleh menjadi rujukan untuk peralatan akuarium memburu, aquascape, paludarium, ke kolam. Ia juga termasuk aksesori, tumbuh-tumbuhan, dan batuan lengkap yang ada.

Anda boleh membeli setiap peralatan untuk persediaan anda sendiri, serta aquascape / akuarium siap sedia. Hampir semua gerai juga menyediakan perkhidmatan akuarium rakit untuk penggemar baru.

Chew Thean Yeang Aquatic & Pet juga merupakan pasar ikan hiasan yang paling lengkap di bandar Pulau Pinang yang menyediakan air tawar dan ikan laut. Harganya berpatutan, dan pembeli juga boleh tawar-menawar.

Untuk membeli-belah dengan murah di pkedai ikan laga penang, anda perlu terlebih dahulu meninjau harga gerai yang dibarisi sebelum memilih gerai termurah dengan kualiti terbaik.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Kedai Ikan Hias Perak Paling Lengkap

2

Jit Sheng Aquarium

AlamatDesa Mawar, No. 2-06-10, Lintang Kampung Melayu 2, Pulau Pinang, Kampung Melayu, 11500 Air Itam, Penang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Ahad : 12.30-20.00
Rabu : Close
Nombor Telefon+6048287867

Bagi mereka yang ingin mencari akuarium dengan spesifikasi tertentu, kedai ikan laga penang ini sangat disyorkan.

Di sini terdapat akuarium dan aquascapes pelbagai model dan saiz, terdapat juga perkhidmatan akuarium tersuai yang ada.

Di samping itu, peralatan dan aksesori akuarium juga agak lengkap dengan harga yang berpatutan.

Bangunan kedai luas supaya kita boleh memilih produk yang dikehendaki walaupun sesak dengan pengunjung. Anda boleh berunding tentang hobi akuarium atau aquascape kepada kakitangan mesra pekerja di sini.

Koleksi ikan hiasan juga lengkap dan anda boleh pada masa yang sama membeli makanan ikan di kedai ini.

3

Aquarium Lar- Max

Alamat4390, Jalan Raja Uda, Taman Sin Tat, 12300 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuMinggu: 10.00–12.00
Senin-Sabtu :10.00–13.00,14.00–19.30
Nombor Telefon+6043233388

Penggemar aquascape yang ingin membeli akuarium Gex, kedai aquarium butterworth ini mesti dikunjungi untuk anda. Di samping itu, terdapat pelbagai jenis dan saiz akuarium, penapis pam, hiasan, kabinet, tangki, dll.

Untuk menjadikan akuarium lebih cantik, tambah batu hidup, terumbu karang, anemone, kayu, tanah, pasir dan hardscapesnya. Anda boleh mendapatkan semua keperluan ini di Aquarium Lar- Max lengkap dalam pelbagai varian.

Ikan dan tumbuh-tumbuhan juga boleh didapati di sini, tetapi harganya agak mahal untuk ikan / tumbuhan yang jarang dijumpai. Tempat ini selesa, bersih, luas, termasuk tempat letak kereta yang mencukupi.

Jom Baca : [Terkini] 10 Kedai Pancing Sarawak Paling di Syorkan

4

SK Arowana kedai ikan hiasan & akuarium

Alamat2019, Kampung Besar, 13300 Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Ahad : 18.30-23.30
Nombor Telefon+60174815905

Kedai ikan penang ini adalah akuarium borong dan peralatannya lengkap, mulai dari pemanas, pencahayaan, aerator, pemanas, penapisan, dan pelbagai aksesori.

Anda boleh membeli runcit atau borong mengikut keperluan. Sudah tentu, pembelian di pihak besar akan mendapat harga istimewa, contohnya untuk penjual semula.

Tetapi untuk pengumpulan ikan tidak sebanyak tempat lain kerana kedai ini mengutamakan penjualan akuarium dan peralatan.

Untuk lokasinya yang strategik, sekitar kawasan Pulau Pinang yang boleh anda akses dengan mudah.

5

Chew Thean Yeang Aquarium Sdn Bhd

Alamat2-G-6, Solok Mayang Pasir, Bayan Baru, 11950 Bayan Lepas, Penang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Ahad : 10.00-19.30
Nombor Telefon+6046383282

Chew Thean Yeang Aquarium Sdn Bhd disyorkan untuk anda yang berada di sekitar kawasan Pulau Pinang. Sama ada anda ingin membeli peralatan aquascape, paludarium, atau kualiti produk akuarium di sini dijamin pada harga yang berpatutan sesuai untuk pembelian pesta.

Selain itu, koleksi ikan juga agak lengkap termasuk penyu dan penyu pembersih akuarium.

Satu lagi kelebihan kedai ini ialah perkhidmatannya yang mantap dan ruang letak kereta yang mencukupi supaya pelanggan merasa puas.

Jom Baca : [Terkini] 10 Kedai Pancing Sabah Paling di Syorkan

6

The Top Boutique Aquarium

Alamat1, No, 1, Jln Penang, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Ahad : 11.00-19.00
Selasa : Closed
Nombor Telefon+6043759800

Orang-orang di kawasan Pulau Pinang yang mencari kedai-kedai menjual akuarium terdekat dan murah, termasuk peralatan kolam renang, The Top Boutique Aquarium sesuai untuk menjadi destinasi.

Mahu mencari hiasan akuarium seperti lampu, penapis, pasir, batu juga ada. Kedai ini juga boleh dikatakan sebagai legenda kedai haiwan peliharaan di bandar Pulau Pinang kerana ia telah ditubuhkan sejak sekian lama.

Jadi anda juga akan menemui barangan berkaitan haiwan peliharaan di sini seperti kucing, anjing, burung dan arnab.

Uniknya, setiap pelanggan akan sentiasa mendapat diskaun daripada harga produk yang disenaraikan. Sekiranya anda seorang penggemar pemula, pemiliknya dengan senang hati boleh menjadi perunding yang baik. Malangnya untuk pengumpulan ikan tidak begitu lengkap di sini.

Untuk mendapatkan perkhidmatan yang memuaskan, anda tidak sepatutnya datang apabila kedai hampir ditutup kerana waktu kerja pekerja sudah berakhir.

7

Shiang Aquarium Centre

Alamat1376 mk 20 Penanti, Bukit Mertajam, 14400, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.30-19.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60124086663

Bagi akuarium dan peralatan umum seperti penapis, kepala kuasa, pelbagai jenis aksesori dan lain-lain, kedai ikan bukit mertajam sememangnya boleh menjadi tulang belakang. Di samping itu, anda juga boleh membeli makanan ikan, termasuk untuk ikan pemangsa dan substrat di sini.

Harga juga termasuk sebagai lebih murah daripada gerai akuarium lain, tetapi ia tidak mempertikaikan terlalu jauh.

Kedai ini juga merupakan kedai haiwan peliharaan yang menyediakan peralatan haiwan peliharaan seperti hamster, kucing, anjing dan arnab.

Jom Baca : [Terkini] 7 Kedai Pancing Ampang Paling di Syorkan

8

Flower Horn Aquarium Centre

Alamat127, Jalan Tembikai, Taman Mutiara, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
Waktu
Nombor Telefon

Cadangan seterusnya kedai akuarium untuk anda, terutamanya aquascaper pemula ialah Flower Horn Aquarium Centre. Selain menyediakan produk lengkap, anda juga boleh tawar-menawar untuk mendapatkan harga terbaik.

Lokasi kedai ini strategik, Jalan Tembikai, Taman Mutiara, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia.

Jangan risau kehabisan barang yang anda mahukan kerana stok di kedai sangat banyak.

9

Sk arowana

Alamat2019, Kampung Besar, 13300 Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Ahad : 18.30-00.00
Jumat-Sabtu : 12.00-00.00
Nombor Telefon+60174815905

Bagi penggemar aquascape, kedai akuarium paling lengkap di Pulau Pinang bersedia memenuhi keperluan hobi anda pada harga yang rendah. Koleksi tumbuhan juga sangat lengkap dan terdiri daripada pelbagai jenis dan reka bentuk aquascape juga baik.

Anda juga boleh bertanya soalan dan berunding terlebih dahulu, kerana pemilik kedai sengaja menjadikan kedainya tempat melepak dan belajar aquascapers. Pengunjung juga mendapat kemudahan kopi percuma di tempat ini.

Jadual restock kilang kedai adalah setiap hari Rabu, jadi anda boleh singgah pada hari itu jika anda ingin menambah koleksi anda di rumah.

10

KEDAI IKAN HIASAN AS ALMA

AlamatTaman Hwa Seng Alma, 14000 Bukit Mertajam, Penang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Kamis: 10.00-19.15
Sabtu-Ahad : 10.00-19.15
Jumat : Closed
Nombor Telefon+60136117174

Beralih ke kawasan Pulau Pinang, anda boleh melawat KEDAI IKAN HIASAN AS ALMA, pusat akuarium dan peralatan aquascape lengkap. Di sini terdapat juga pelbagai varian tumbuhan akuatik (cahaya rendah dan sorotan) dan pelbagai jenis ikan.

Ingin pergi terus ke membeli-belah atau berunding terlebih dahulu, anda juga boleh melakukannya. Pemilik berkhidmat dengan baik dan tidak teragak-agak untuk berkongsi pengetahuannya sebagai hobi aquascape yang berpengalaman.

Mengenai tempat itu agak bersih dan kemas, dan selesa untuk bergaul dengan rakan-rakan penggemar.

Bagikan:

[addtoany]

Leave a Comment