7 BEST Kedai Kek Seberang Jaya Wajib Cuba!

Ahmad Munafidzu

Kek dan roti yang hampir lazat di seberang jaya sangat mudah, Nibblers. Sebenarnya, sayang sekali jika anda bermain di seberang jaya tetapi ia tidak sedap seperti mencuba pelbagai jenis roti sekolah lama, makanan ringan pasaran, roti kontemporari.

Adakah anda ingin tahu tentang 7 kedai kek di seberang jaya yang perlu anda singgah? Berikut datang senarai.

1

De Baker Store

Alamat66, Jalan Tenggiri, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 08.30–19.30
Minggu : Closed
Nombor Telefon+60175452296

Baru sahaja dibuka semula selepas diubahsuai, De Baker Store dilengkapi dengan lebih banyak pilihan roti, kek, makanan ringan, makanan ringan pasaran, dan kawasan restoran untuk makan kepakaran Malaysia.

De Baker Store mempunyai beberapa roti mainstay. Panggil, penkek yang disumbat dengan vla dan rhum.

Macaroon juga mesti dicuba dan sering habis dijual dengan cepat. Jika anda ingin menjamu selera, anda boleh memesan pelbagai jenis kek.

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Penang Paling Sedap & Ramai

2

Bread History

AlamatSunway Perdana, 69, Jalan Todak 6, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–21.00
Nombor Telefon+6043055670

Bread History mengutamakan kesegaran kek, roti dan makanan ringan yang dijual. Sejak beberapa tahun yang lalu, Bread History telah menjadi salah satu kedai kek di Seberang Jayayang mempunyai nilai nostalgia untuk pelanggannya.

Pada asalnya, Bread History hanyalah sebuah kedai kecil di Pasar Bulu. Kini kedai ini berkembang dan kekal popular kerana ia mempunyai varian makanan ringan moden dan tradisional dengan rasa yang baik dan murah.

Begitu banyak varian kek, apa yang anda perlukan, semuanya ada. Bread History juga merupakan destinasi bagi mereka yang memerlukan kek dalam bentuk kotak makanan ringan untuk acara kampus, pejabat, dan acara utama.

3

D’zana Sweet Bakery

Alamat16, Jalan Sembilang, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–18.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+601128417008

Sama seperti kedai roti lain di Seberang Jaya, D’zana Sweet Bakery juga menyediakan pelbagai roti manis, masin, makanan ringan pasaran, kek atau tart hari jadi. Kek hari jadi pastinya boleh dipesan seperti yang anda mahukan.

D’zana Sweet Bakery juga menawarkan varian pastri yang mempunyai peminat tersendiri. Begitu juga, varian kek basah dan makanan ringan pasaran lazat dan berharga.

Beberapa menu kegemaran pelanggan D’zana Sweet Bakery ialah roti putih yang dikupas, roti koyak manis, dan kek tersuai untuk hari lahir dan ulang tahun. Adakah anda mahu mencubanya?

Jom Baca : 10 Cadangan Kedai Kek Temerloh Paling Sedap & Lengkap

4

Projek Bahulu Dan Kek

Alamat2, Lorong Sembilang, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–19.00
Nombor Telefon+60165945689

Projek Bahulu Dan Kek sudah mempunyai nama di kalangan pencinta roti di Seberang Jaya. Anda boleh menemui pelbagai jenis kek, roti, puding, makanan ringan tradisional di sini. Tambahan pula, harganya agak murah.

Walaupun berpatutan, tidak perlu meragui Projek Bahulu Dan Kek. Beberapa menu popular yang popular ialah tart, Chiffon Cake, Springbed 9 Perisa atau Tilam Roti, Kek Keju, dan pastri basah dengan pelbagai varian.

Itulah sebabnya Projek Bahulu Dan Kek sentiasa sesak dengan pelanggan setianya.

5

King’s Confectionery Tesco

AlamatLot Nos. G29/30, Tesco Extra Seberang Prai, Persiaran Sembilang,Seberang Jaya, 13700, Seberang Prai Tengah, Pulau Pinang, 13700, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Minggu : 10.00–19.00
Nombor Telefon+60123797338

King’s Confectionery Tesco adalah kedai roti perintis, kedai ais krim rumah, serta pusat cenderamata khas Seberang Jaya. Kedai roti di Seberang Jaya ini termasuk dalam senarai kedai roti legenda kerana ia telah beroperasi sejak lama.

Walaupun dilabel sebagai kedai roti lama, roti yang dihidangkan adalah sejenis roti lembut, lembut, dan berongga seperti sarang lebah apabila dihiris.

Menariknya, King’s Confectionery Tesco juga mempunyai roti gandum keseluruhan jadi ia diburu oleh mereka yang mencari roti yang sihat.

Kebanyakan roti dibuat dengan resipi warisan keluarga, seperti Kip Broodjes atau roti daging ayam dan Vlees Broodjes atau sandwic daging lembu, serta Sandwich Kasino berbentuk bulat. Ingin tahu, bukan?

Jom Baca : 7 BEST Kedai Kek Cameron Highland Wajib Cuba!

6

Mamma Bunz

Alamat2762, Persiaran Sembilang, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
PetaDisini
Waktu
Nombor Telefon

Mamma Bunz adalah kedai roti seterusnya di Seberang Jaya yang boleh anda singgah. Hadir sejak lama, di kedai Mamma Bunz anda juga boleh menikmati secara langsung pelbagai roti dan menu kafe yang disajikan.

Mamma Bunz sentiasa segar dari ketuhar supaya kualitinya dikekalkan sepenuhnya. Anda boleh menemui pelbagai roti, pia, pastri, span, brownies, kek, taart, kek basah, ke pelbagai pastri. Salah satunya ialah kek sekolah lama Gandjel Rel Bread.

Jika anda ingin makan di tempat, cubalah Bandeng Serani yang merupakan menu Seberang Jaya biasa atau bawa Bandeng Juwana pulang sebagai cenderahati.

7

Baker’s Cottage

Alamat1st Floor, 49, Jln Todak 4, Bandar Seberang Jaya, 13700 Seberang Perai, Penang, Malaysia
PetaDisini
WaktuSenin – Sabtu : 10.00–22.00
Minggu : Closed
Nombor Telefon+6043842409

Salah satu kedai roti di Seberang Jaya terkenal dengan kek yang lembut. Dalam varian sandwic, pengisiannya banyak supaya setiap gigitan mesti merasakan pengisiannya. Walau bagaimanapun, pengunjung suka memburu Bagelen yang dibuat oleh Baker’s Cottage.

Roti poland versi kering ini mempunyai rasa manis dengan aroma roombutter wangi, serta tekstur yang rangup tetapi cair ketika di dalam mulut.

Jangan lupa membawa pulang roti Cincin Ayam berbentuk cincin dengan pengisian ayam yang enak, atau Bajul Brown dan Bajul Kismis yang unik.

Bagikan:

[addtoany]

Tags

Leave a Comment